Een advertentieplanning instellen voor uw slimme campagne

In Google Ads kunt u de dagen en de tijdstippen kiezen waarop uw advertentie wordt weergegeven. U kunt bijvoorbeeld instellen dat uw advertentie wordt weergegeven tijdens reguliere openingstijden of wanneer u tijdig telefonische oproepen van klanten kunt beantwoorden. Misschien wilt u uw advertentie alleen weergeven op bepaalde dagen of tijdens kantooruren, als u tijd heeft om vragen van klanten te verwerken.

Opmerking: Als u een bedrijfsprofiel gebruikt en openingstijden in uw account heeft ingesteld, wordt de advertentieplanning van uw campagne automatisch gesynchroniseerd met uw openingstijden.

Voordelen van advertentieplanning

Als uw bedrijf reguliere openingstijden heeft, kunt u instellen dat uw advertentie alleen wordt weergegeven wanneer uw bedrijf open is. U betaalt dan niet voor oproepen of klikken naar uw advertentie terwijl uw bedrijf gesloten is.

Als uw bedrijf 24 uur per dag of online actief is, kunt u overwegen uw advertenties op elk gewenst moment weer te geven. Uw advertenties bereiken dan klanten wanneer die op zoek zijn.

Uw advertentie plannen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Advertentieplanning.
  4. Klik op de knop Bewerken.
  5. Kies in het dropdownmenu een optie:
    • Altijd: uw advertenties worden 24 uur per dag en 7 dagen per week weergegeven.
    • Openingstijden: als u uw campagne aan een bedrijfsprofiel heeft gekoppeld, worden de advertenties weergegeven tijdens de openingstijden die in het profiel worden vermeld.
    • Aangepaste openingstijden: u stelt de planning in voor wanneer uw advertenties worden weergegeven.
  6. Klik op Opslaan.