Knytt bedriftsprofilen sammen med Smart-kampanjer

Når du konfigurerer nye Smart-kampanjer, får du muligheten til å knytte de nye kampanjene til en bedriftsprofil i Google Min bedrift. Når du knytter sammen bedriftsprofilen din og Smart-kampanjene dine, vises bedriftsadressen i annonsene dine samt en link til bedriftsprofilen din eller til Maps med veibeskrivelsen til bedriften din. (Du kan slå av denne funksjonen hvis den ikke er aktuell for bedriften din.) Ved hjelp av sammenknytting blir det også enklere å konfigurere kampanjen din. Jo mer vi vet om bedriften din, desto lettere blir det for oss å gi deg forslag til annonsekampanjen din.

Hver enkelt Smart-kampanje kan bare være tilknyttet én bedriftsprofil, så hvis du har flere bedriftsprofiler du vil markedsføre, må du opprette en Smart-kampanje for hver bedriftsprofil.

Har du ennå ikke Google Min bedrift-konto? Opprett en gratis Google Min bedrift-konto.

Slik knytter du Smart-kampanjer sammen med bedriftsprofilen din

For at bedriftsprofilene dine skal vises som tilgjengelige alternativer når du oppretter Smart-kampanjer, må du påse at e-postadressen din vises som

• «Administrator» i Google Ads-kontoen din
  • «Eier» eller «Administrator» i Google Min bedrift-kontoen din

Deretter må du opprette en Smart-kampanje som du knytter sammen med bedriftsprofilen din.

1. Klikk på + Ny kampanje på «Alle kampanjer»-siden.
  2. Velg et mål for kampanjen din.
  3. Når du blir bedt om det, velger du bedriftsprofilen du vil markedsføre, og knytter sammen kontoene dine.
  4. Gjør deg ferdig med å opprette Smart-kampanjen.
Merk: Bedriftsprofilen må knyttes sammen med Smart-kampanjen når kampanjen opprettes. Den kan ikke knyttes sammen med en Smart-kampanje etter at den er opprettet.

Fjern tilknytningen mellom Smart-kampanjer og bedriftsprofiler

Tilknytningen mellom Smart-kampanjer og bedriftsprofiler kan fjernes på to måter:

• Hvis e-postadressen som er tilknyttet en Google Ads-konto, mister tilgangen til en sammenknyttet Google Min bedrift-konto, fjernes tilknytningen mellom Smart-kampanjen som er knyttet sammen med Google Ads-kontoen, og bedriftsprofilen.
  • Hvis tilknytningen mellom Google Min bedrift-kontoen og Google Ads fjernes via «Tilknyttede kontoer»-siden i Google Min bedrift-kontoen, fjernes tilknytningen mellom alle Google Ads-kampanjene og den aktuelle Google Min bedrift-kontoen.

Fiks tilknytninger mellom Smart-kampanjer og en bedriftsprofil som ikke fungerer

• Hvis en tilknytning ikke fungerer fordi e-postadressen forbundet med en Google Ads-konto ikke lenger har tilgang til Google Min bedrift-kontoen, kan denne tilknytningen gjenopprettes hvis e-postadressen forbundet med Google Ads-kontoen igjen gis tilgang til Google Min bedrift-kontoen.
  • Hvis en tilknytning brytes ved at tilknytningen mellom kontoer på «Tilknyttede kontoer»-siden i Google Min bedrift-kontoen din fjernes, kan kontoene knyttes sammen igjen: Følg veiledningen i Google Ads i hvordan du tilknytter kontoer på nytt.