En forklaring av rapporterte anrop

Lurer du ofte på hvordan kundene dine fikk høre om bedriften din? Med rapporterte anrop kan du se hvor mange telefonhenvendelser bedriften din har mottatt via Smart-kampanjen din.

Merk: Det er obligatorisk å bruke Google-viderekoblingsnumre i nye Smart-kampanjer med tilknyttede telefonnumre i alle land der Google-viderekoblingsnumre tilbys. Se den fullstendige listen over landene der Google-viderekoblingsnumre er tilgjengelige. I disse landene blir anropsberegninger vist som rapporterte anrop.

Hvis du annonserer i land hvor Google-viderekoblingsnumre ikke kan benyttes, får du ikke se rapporterte anrop. I slike tilfeller blir anropsberegninger vist som anropsklikk, ikke som rapporterte anrop. Finn ut mer om anropsklikk

Slik fungerer rapporterte anrop

Du kan se de rapporterte anropene dine i oversikten din for Smart-kampanjer hvis et Google-viderekoblingsnummer er tilordnet telefonnummeret som er lagt til for Smart-kampanjen din. Med rapporterte anrop får du bedre innsikt i hvor effektiv annonseringen din er, ved at du ser hvor mange anrop du har fått via Smart-kampanjen din.

Når Smart-kampanjen din er aktiv, vises et unikt Google-viderekoblingsnummer i annonsene dine. Dette telefonnummeret vises i annonsene i stedet for det faste telefonnummeret til bedriften din, og anrop til dette telefonnummeret viderekobles til deg. Finn ut mer om feilsøking av rapporterte anrop

Når du får et anrop via annonsen din, hører du denne meldingen: «Dette er et kundeanrop fra en Google-annonse». På denne måten kan du finne ut hvilke kunder som kommer via annonsen.

Med Google-viderekoblingsnumre får du også mer informasjon om hvert enkelt anrop, deriblant samtalevarighet, landet tilknyttet oppringerens telefonnummer og – i de fleste tilfeller – oppringerens retningsnummer. I de rapporterte anropene fremgår dessuten nummeret oppringeren kan ringes opp på (om aktuelt), hvis det aktuelle anropet varte i over 15 sekunder.

Google-viderekoblingsnummeret kan vises i annonser på både datamaskiner og mobilenheter. Rapporterte anrop fungerer ikke med annonser som vises på Google Maps, og telefonnummeret til bedriften din endres ikke i annonser på Maps.

Merk: Hvor ofte annonsen din vises, eller hvor i rekkefølgen annonsen vises på Google, endres ikke når du bruker rapporterte anrop.

Slik konfigurerer du rapporterte anrop

Hvis du velger «Anrop» som kampanjemål, må du oppgi et telefonnummer som potensielle kunder kan ringe fra annonsene dine. Med alle andre kampanjemål kan du velge om du vil ta med et anropsalternativ i annonsene dine.

Du kan når som helst legge til eller redigere telefonnummeret du mottar anrop fra via annonsene dine:

1. Finn kampanjen du vil endre.
  2. Klikk på Rediger på «Bilder, annonsetekst og landingsside»-kortet.
  3. Klikk på Bedriftsinformasjon-fanen.
  4. Sørg for at det er merket av for Vis en ringeknapp i annonsen din.
  5. Klikk på redigeringsikonet (blyantikonet), og skriv inn telefonnummeret ditt.
  6. Klikk på Lagre.

Priser

Du betaler bare for annonseklikk og anrop bedriften din mottar fra annonsene dine. Kostnadene dine kan variere fra dag til dag, men du betaler aldri mer enn det maksimale månedlige budsjettet du har angitt.

Hvis du mottar søppelanrop eller uønskede anrop, kan du finne ut mer om uønskede anrop.

Fordeler med rapporterte anrop

Med rapporterte anrop kan du enkelt finne ut hvor ofte kundene ringer bedriften din etter å ha sett annonsen din. Ved at du får mer informasjon om hvordan kunder har interaksjon med annonsen din, kan du få et mer helhetlig bilde av hvor verdifulle Smart-kampanjer kan være for bedriften din.

Linker til beslektet innhold