Om avstängning av Google Ads-konton

Vi tar juridiska krav och användarsäkerhet på största allvar. Därför kan handlingar av annonsörer som utsätter våra användare, Google eller våra partner för risk leda till kontoavstängning.

Annonsörer vars konton blir avstängda får en avisering i kontot och ett e-postmeddelande.

Använd vårt felsökningsverktyg för konton för att automatiskt kontrollera ditt kontos status eller avstängningar och få information om vilka åtgärder som kan krävas:

Viktig information

• Avstängda konton kan inte visa annonser eller skapa nytt innehåll. Annonsörerna kan dock fortfarande få åtkomst till sina avstängda konton och eventuella tillhörande rapporter.
  • Konton som är relaterade till det avstängda kontot (till exempel konton som använder samma e-postadress eller betalningsmetod, eller konton som är länkade till samma förvaltarkonto) kan stängas av.
  • Merchant Center-konton som är länkade till avstängda Google Ads-konton kan stängas av.
  • Eventuella nya konton som annonsören försöker skapa kan stängas av.

Därför stänger vi av konton

Google Ads policyer och användarvillkor bidrar till att skapa en säker och positiv upplevelse för användare och annonsörer. Konton kan stängas av om vi upptäcker att de strider mot våra policyer eller användarvillkoren.

Det finns också andra skäl till att ett konto kan stängas av tillfälligt. Mer information finns nedan.

1. Google Ads-policy

Du kan läsa mer om avstängning på grund av brott mot Google Ads-policyn här.

2. Ålderskrav

Vi stänger av ditt konto om vi upptäcker att du bryter mot ålderskraven för Google-konton.

Vi använder åldern du uppgav när du skapade det Google-konto som är kopplat till ditt Google Ads-konto. När du skapar ett Google-konto ska du uppge din egen ålder, inte företagets.

Läs mer om åldersgränser för Google-konton.

3. Ad Grants-policyn

Om ditt Google Ad Grants-konto inte följer fondens policy kan det stängas av.

Läs mer om Google Ad Grants-policyn.

4. Obehörig kontoaktivitet

Om vi upptäcker att en obehörig användare försöker komma åt ditt Google Ads-konto stänger vi av ditt konto tillfälligt för att skydda det mot obehöriga debiteringar.

Läs mer om hur du skyddar kontot.

5. Problem med fakturering och betalning

Ditt konto kan stängas av på grund av något av följande:

• Otillåten användning av kampanjkod: Om du försöker sälja kampanjkoder eller använda fler än en kampanjkod i ett konto kan kontot stängas av. Mer information finns i de landsspecifika användarvillkoren och villkoren för kampanjkoder
  • Begära en återbetalning: Om du ger din bank eller ditt kreditkortsföretag i uppdrag att återkalla en betalning som har gjorts mot ett legitimt Google Ads-saldo (kallas även att begära återbetalning) kan ditt konto stängas av.
  • Misstänkt betalningsaktivitet: Om vi upptäcker misstänkt eller bedräglig betalningsaktivitet i ditt konto kan vi begränsa hur mycket kontot kan spendera eller stänga av kontot.
  • Obetalt saldo: Om ditt konto har ett eller flera obetalda saldon kan det stängas av tillfälligt.

Åtgärda ett avstängt konto

Kom igång

Nästa steg