Om sperring av Google Ads-kontoer

Vi tar juridiske krav og brukernes sikkerhet svært alvorlig. Når handlingene til annonsører medfører risiko for Google, brukerne eller samarbeidspartnerne våre, kan vi velge å sperre de aktuelle kontoene.

Annonsører som får kontoen sin sperret, får et varsel i kontoen og på e-post.

Bruk feilsøkingsprogrammet vårt for kontoer for å kontrollere kontostatusen din eller en eventuell kontosperring automatisk og finne ut hva du bør gjøre videre:

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

På denne siden

Kom i gang

• Annonsører kan ikke kjøre annonser eller opprette nytt innhold i en sperret konto. Annonsørene har imidlertid fortsatt tilgang til sperrede kontoer og eventuelle tilhørende rapporter.
  • Kontoer knyttet til den sperrede kontoen (f.eks. kontoer med samme e-postadresse eller betalingsmåte, eller kontoer knyttet til den samme managerkontoen) kan bli sperret.
  • Merchant Center-kontoer knyttet til sperrede Google Ads-kontoer kan bli sperret.
  • Nye kontoer som annonsøren eventuelt prøver å opprette, kan også bli sperret.

Bruk feilsøkingsprogrammet vårt for kontoer for å kontrollere kontostatusen din eller en eventuell kontosperring automatisk og finne ut hva du bør gjøre videre. Hvis du bestemmer deg for å anke kontosperringen, kan vi be om at du bekrefter nylige betalingsaktiviteter eller endringer som er gjort i Google Ads-kontoen din.

Hvorfor sperrer vi kontoer?

Med vilkårene og retningslinjene for Google Ads kan vi legge til rette for trygge og positive opplevelser for brukerne og annonsørene. Vi kan sperre kontoer hvis vi oppdager brudd på vilkårene eller retningslinjene våre.

Kontoer kan også sperres midlertidig av andre årsaker. Du finner mer informasjon om dette nedenfor.

1. Krav til fakturering og betaling

I forbindelse med betaling og fakturering kan kontoen din bli sperret på grunn av ett av følgende: uriktig bruk av promoteringskoder, forespørsler om tilbakeføringer, mistenkelig betalingsaktivitet eller ubetalte krav.

Finn ut mer om krav til fakturering og betaling.

2. Krav i Google Ads-retningslinjene

Vi tar juridiske krav og brukernes sikkerhet på alvor. Når handlingene til annonsører medfører risiko for Google, brukerne eller samarbeidspartnerne våre, kan dette resultere i kontosperring og et forbud mot å bruke Google Ads.

Her finner du mer informasjon om sperring på grunn av brudd på retningslinjene for Google Ads.

• Omfattende brudd på retningslinjene
  • Vanlige spørsmål om kontosperring på grunn av Google Ads-retningslinjene

3. Uautorisert kontoaktivitet

Uautoriserte brukere kan stjele legitimasjon og få tilgang til andres Google Ads-konto uten eierens tillatelse. Hvis vi oppdager at en uautorisert bruker prøver å få tilgang til Google Ads-kontoen din, sperrer vi kontoen midlertidig for å forhindre uautoriserte belastninger.

Hvis du mistenker at noen har brukt Google Ads-kontoen din eller e-postadressene knyttet til denne kontoen uten din tillatelse, kan du kontakte oss ved å fylle ut dette skjemaet. Da sikrer vi Google Ads-kontoen din umiddelbart og kontakter deg for å fortelle deg hvilke forebyggende tiltak du bør iverksette.

Finn ut mer om hvordan du kan holde kontoen din sikker.

4. Aldersgrenser for Google-kontoer

Når du oppretter en Google-konto, må du oppgi din egen alder – ikke hvor lenge bedriften har eksistert. Hvis vi registrerer at du bryter retningslinjene for aldersgrenser i Google-kontoer, sperrer vi kontoen din.

Finn ut mer om aldersgrenser for Google-kontoer.

5. Krav i retningslinjene for Ad Grants

Google Ad Grants-kontoen din kan bli sperret ved brudd på retningslinjene for Google Ad Grants.

Finn ut mer om kravene i retningslinjene for Ad Grants.

Korriger en sperret konto

Hvis du mener at det har skjedd en feil, og at du ikke har brutt retningslinjene, kan du sende inn en anke. Du kan gjøre dette ved å navigere til «Kontakt oss»-linken. Hvis du klikker på den, viderekobles du til et ankeskjema som vises til høyre i Google Ads-kontoen din. Mens du fyller ut skjemaet, blir det vist relevant informasjon om retningslinjene, slik at du skal forstå årsaken til sperringen og hvordan ankeprosessen fungerer.

Hvis du velger «Kontakt oss» igjen mens anken din fortsatt behandles, får Google Ads-kontoen din statusen «Venter på avgjørelse i ankesak». Når vi har gjennomgått anken og tatt en beslutning, opplyser vi deg om utfallet på e-post. Hvis anken ikke tas til følge, kan du anke på nytt ved å følge fremgangsmåten ovenfor en gang til.

Enkelte utvalgte annonsører må fullføre annonsørbekreftelsen før de kan anke kontosperringen. Hvis vi ikke er i stand til å bekrefte identiteten etter tre forsøk, kan ikke den aktuelle annonsøren anke kontosperringen. Annonsører som er suspendert på grunn av problemer med fakturering og betaling, kan bli bedt om å bekrefte betalingsmåten sin før anken kan behandles.

Vi gjenoppretter bare kontoer hvis den aktuelle situasjonen taler sterkt for det, for eksempel hvis det er skjedd en feil. Derfor er det viktig at du er ærlig og tar deg tid til å gi en grundig og nøyaktig forklaring.

Kom i gang

Hvordan blir annonsører varslet om kontosperring?

Annonsører som får kontoen sin sperret, får et varsel i kontoen og på e-post. I e-postvarselet fremgår alle bruddene som har ført til at annonsøren er suspendert, samt en link der annonsøren kan sende inn en anke.

Kan suspenderte annonsører opprette nye kontoer eller bruke andre kontoer?

Nei. Kontoer knyttet til den sperrede kontoen (f.eks. kontoer med samme e-postadresse eller betalingsmåte, eller kontoer knyttet sammen med den samme managerkontoen) blir også sperret. Vi tar brukernes sikkerhet på alvor. Hvis annonsører gjør noe som utsetter Google, brukerne eller samarbeidspartnerne våre for risiko, blir de utestengt fra Google Ads. Nye kontoer som annonsøren eventuelt prøver å opprette, kan også bli sperret. Vi anbefaler på det sterkeste at annonsører gjenoppretter sperrede kontoer før de oppretter nye.

Kan annonsører få tilgang til de sperrede kontoene sine?

Sperrede kontoer kan ikke kjøre annonser. Men annonsørene har fortsatt tilgang til sperrede kontoer og eventuelle rapporter der.

Hvor mange ganger kan en annonsør anke en kontosperring?

Vi anbefaler på det sterkeste at du venter med å anke kontosperringen til du har gjort de nødvendige endringene, slik at kontoen er i tråd med retningslinjene og klar for en ny gjennomgang. Hvis du sender inn for mange anker for den samme kontosperringen, kan det hende vi lar være å behandle dem av hensyn til stabiliteten i driften av systemene våre. Ved å sende inn én anke om gangen sikrer du at anken blir behandlet innen rimelig tid, og at du får et svar.

Hvis vi ser indikasjoner på at du misbruker ankefunksjonen, setter vi behandlingen av enkelte anker på pause i 7 dager.

Tilleggsrettigheter i henhold til EUs Digital Services Act

Brukere og annonsører i EU kan ha flere alternativer til rettshjelp. Du kan lese mer om disse alternativene her.