Conversies importeren vanuit Zapier

U kunt offline conversies van Zapier gebruiken om uw gegevens over het bijhouden van offline conversies van uw systeem voor klantrelatiebeheer (CRM) te automatiseren in Google Ads. Met de optie om offline conversies te importeren van Zapier kunt u meten welke advertentieklikken resulteren in offline verkopen of andere waardevolle acties van klanten door uw offline conversiegegevens automatisch te importeren in Google Ads.

Hierdoor kunt u beter meten hoe uw online Google Ads-investeringen offline waarde genereren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw accounts kunt instellen om conversies te kunnen importeren vanuit Zapier.

Lees voordat u begint Over offline importeren vanuit Zapier voor Google Ads.

Voordat u begint

Als u offline conversie van Zapier wilt gebruiken, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

• U kunt inloggen op een Zapier-account met een inlogaccount dat over de juiste rechten beschikt.
  • U heeft autotagging ingeschakeld in uw Google Ads-account(s).
  • U kunt de code van uw website bewerken. U of uw webontwikkelaar moet de code zodanig bewerken dat de Google-klik-ID (GCLID) wordt geregistreerd.
  • U kunt met de juiste rechten inloggen op het Google Ads-account waarnaar u de conversie wilt sturen.
  • De naam van uw conversieacties zoals gedefinieerd op de pagina 'Conversies' van Google Ads. Opmerking: Alleen conversieacties met de bron 'Importeren uit klik' worden ondersteund.

Zapier-account met minimale rechtenvereisten

• De naam van de conversiegebeurtenis die u wilt importeren (bijvoorbeeld 'Market Qualified', 'Sales Qualified', 'Closed Won' etc.)
  • Het CRM-object waarin deze conversiegebeurtenissen worden bijgehouden
    • Is het bijvoorbeeld de lead, het contact, de mogelijkheid, etc.?
  • Het veld in dat object dat wordt geüpdatet als de conversie plaatsvindt (bijvoorbeeld als het veld 'Status' in het 'Lead'-object wordt geüpdatet naar 'Marketing Qualified').
  • Het veld in dat object dat de Google-klik-ID (GCLID) bevat
  • Het CRM-veld met het tijdstempel van de conversiegebeurtenis (een record van wanneer een bepaalde record de conversiegebeurtenis bereikt)
  • Optioneel: CRM-velden voor de waarde en valuta van de conversie

Conversies importeren vanuit Zapier-voor Google Ads instellen

Als u conversies importeren vanuit Zapier-voor Google Ads wilt instellen, leest u de handleiding van Zapier Versturen van offline conversieacties instellen in Google Ads.

Uw conversies controleren

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw Google Ads-account op het gereedschapsicoon .
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Klik in het linkermenu op Zapier.
  5. Klik in het menu bovenaan op Conversieactie. Als u uw conversie wilt bekijken, gebruikt u de optie Alle conv. (op conv.tijd).
    1. Als u alleen Zapier gebruikt om conversies te uploaden naar die conversieactie, kunt u het aantal geslaagde uploads uit de Zapier-taakgeschiedenis vergelijken met wat u ziet in het attributierapport.Aangezien uw upload de 'tijd van conversie' bevat, moet u twee rapporten kunnen vergelijken en hetzelfde aantal conversies voor een bepaalde periode kunnen zien.
    2. Als u ook conversies uploadt naar die conversieacties via een andere bron (bijvoorbeeld een csv-upload), moet het totale aantal conversies in het rapport 'Campagnes' gelijk zijn aan de som van Zapier-uploads en csv-uploads.