Conversies importeren vanuit Zapier

U kunt Zapier, een externe integratiepartner, gebruiken om offline conversies vanuit uw systeem voor klantrelatiebeheer (CRM) automatisch te importeren in Google Ads. Zo kunt u waardevolle acties van klanten meten, bijvoorbeeld welke advertentieklikken leiden tot offline verkopen.

In dit artikel leggen we u uit hoe u uw accounts kunt instellen om offline conversies te importeren vanuit Zapier. Als u wilt nagaan of u offline conversies importeren kunt instellen met uw CRM, bekijkt u de complete lijst van CRM's die Zapier ondersteunt.

Bekijk Over offline importeren vanuit Zapier voor Google Ads voordat u offline conversies importeren instelt.

Voordat u begint

Als u offline conversies vanuit Zapier wilt importeren, moet u aan de deze vereisten voldoen:

Minimumvereisten voor Google Ads

• U kunt inloggen op het Google Ads-account dat u offline conversiegegevens wilt sturen.
  • Weten wat de naam is van uw conversieacties, zoals gedefinieerd op de pagina Conversies in Google Ads.
Opmerking: Er is alleen ondersteuning voor conversieacties met de bron Importeren uit klik.

Minimale vereisten voor het Zapier-account

• U moet kunnen inloggen op een Zapier-account.
  • Geef de naam op van de conversiegebeurtenis die u wilt importeren (bijvoorbeeld Marketing Gekwalificeerd, Verkoop Gekwalificeerd of Gesloten, gewonnen).
  • Het CRM-object waarin deze conversiegebeurtenis wordt bijgehouden
    • Bijvoorbeeld Lead, Contact of Mogelijkheid
  • Het veld in het object dat wordt geüpdatet als de conversie plaatsvindt (bijvoorbeeld als het veld Status in het object Lead wordt geüpdatet naar Marketing Gekwalificeerd)
  • De velden in het object die de GCLID of gehashte leadgegevens bevatten
  • Het CRM-veld met het tijdstempel van de conversiegebeurtenis (als een bepaalde record de conversiegebeurtenis bereikt)
Opmerking: CRM-velden voor de waarde en valuta van de conversie zijn optioneel.

Conversies importeren vanuit Zapier voor Google Ads instellen

Er zijn 3 workflows in Google Ads waarmee u Conversies importeren in Zapier kunt instellen en aanpassen. Met deze workflows kunt u automatisch offline conversies importeren met op GCLID gebaseerde import van offline conversies of met Verbeterde conversies voor leads.

U kunt imports van offline conversies van Zapier instellen in 3 contexten:

Meer informatie over hoe u Offline conversies importeren instelt

Offline conversies importeren instellen nadat er een conversieactie van de geconverteerde of gekwalificeerde lead is gemaakt

In de volgende stappen staat beschreven hoe u uw offline conversies kunt importeren nadat er een conversieactie voor een geconverteerde of gekwalificeerde lead is gemaakt.

1. Selecteer een van de 3 opties in het dropdownmenu Methode als u offline conversies wilt meten. U kunt kiezen uit:
    • Gebruikersgegevens uit het leadformulier op mijn website (Google Tag Manager)
    • Google-klik-ID's gebruiken
    • Gebruikersgegevens uit leadformulier gebruiken
  2. Ga indien nodig akkoord met de servicevoorwaarden.
  3. Stel indien nodig de algemene sitetag in.
  4. Kies Importeren uit CRM in het dropdownmenu Offline conversies importeren.
  5. Kies het gewenste CRM of de gewenste app (bijvoorbeeld Salesforce via Zapier) via de zoekbalk.
  6. Als u de vraag krijgt conversies uit uw CRM te importeren via Zapier, klikt u op Ga naar Zapier.
  7. Nadat u de stappen in Zapier heeft afgerond, gaat u terug naar de pagina Volgende stappen.

Offline conversies importeren instellen vanuit de pagina Conversieacties

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

U kunt de import van offline conversies ook instellen op de pagina Conversieacties in Google Ads.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Ga naar het gedeelte Gekwalificeerde leads of Geconverteerde leads.
  5. Klik op Instellen afronden.
  6. Klik op de pagina Instellingen op Voorwaarden bekijken en ga akkoord met de servicevoorwaarden.
  7. Ga op de pagina Overzicht naar het gedeelte Gekwalificeerde leads of Geconverteerde leads.
  8. Klik op Importeren instellen.
  9. Kies Importeren uit CRM in het dropdownmenu Offline conversies importeren.
  10. Kies het gewenste CRM of de gewenste app (bijvoorbeeld Salesforce via Zapier) via de zoekbalk.
  11. Als u de vraag krijgt conversies uit uw CRM te importeren via Zapier, klikt u op Ga naar Zapier.
  12. Klik op Klaar.

Offline conversies importeren instellen vanuit een component voor leadformulieren

Als u uw componenten voor leadformulieren niet heeft ingesteld, voert u de stappen uit in Componenten voor leadformulieren gebruiken voordat u leads uit Google Ads exporteert. Nadat u in een nieuwe campagne een nieuwe componenten voor leadformulieren heeft gemaakt of bewerkt, kunt u leads uit Google Ads exporteren met de onderstaande stappen.

Tip: Voordat u conversies importeren instelt in Google Ads, checkt u of het gewenste CRM of de gewenste app is geselecteerd op de pagina Component voor leadformulieren toevoegen in het gedeelte Leads exporteren uit Google Ads.
  1. Ga op de pagina Component voor leadformulieren toevoegen naar het gedeelte Leads exporteren uit Google Ads.
  2. Klik in het gedeelte Offline conversies importeren op Instellen om Conversies importeren in te stellen.
    • Opmerking: U kunt imports instellen voor gekwalificeerde of geconverteerde leads.
  3. Kies het gewenste CRM of de gewenste app (bijvoorbeeld Salesforce via Zapier) via de zoekbalk.
  4. Als u de vraag krijgt conversies uit uw CRM te importeren via Zapier, klikt u op Ga naar Zapier.
  5. Zapier start in een nieuw venster en laadt automatisch met het geselecteerde leadformulier en het geselecteerde CRM.
  6. Nadat u de stappen in Zapier heeft afgerond, gaat u terug naar de pagina Nieuwe conversieactie voor gekwalificeerde leads.

Uw conversies beoordelen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik in het linkermenu op Zapier.
  5. Klik in het menu bovenaan op Conversieactie. Als u uw conversie wilt bekijken, gebruikt u de optie Alle conv. (op conv.tijd).
    • Als u alleen Zapier gebruikt om conversies te uploaden naar die conversieactie, kunt u het aantal geslaagde uploads uit de Zapier-taakgeschiedenis vergelijken met wat u ziet in het attributierapport. Aangezien uw upload de tijd van conversie bevat, moet u 2 rapporten kunnen vergelijken en hetzelfde aantal conversies voor een bepaalde periode kunnen zien.
    • Als u ook conversies uploadt naar die conversieactie via een andere bron (bijvoorbeeld een csv-upload), moet het totale aantal conversies in het rapport Campagnes gelijk zijn aan de som van Zapier-uploads en csv-uploads.