Conversieperioden optimaliseren voor app-campagnes

Gebruik conversieperioden als een tool om de effectiviteit van uw app-campagnes te verbeteren en te controleren. In conversierapporten kunt u zien of uw campagne efficiënt wordt uitgevoerd en kunt u de kosten per conversie meten, of de conversie nu een gebeurtenis of een installatie is.

Configuratie van conversieperiode

Standaard conversieperioden zijn ingesteld op basis van het feit dat conversies zoals een app openen of registraties doorgaans sneller plaatsvinden nadat een advertentie is bekeken, terwijl conversies zoals aankopen of nieuwe gamelevels behalen meer tijd in beslag kunnen nemen.

De periodeconfiguratie geeft u controle over conversiemetingen en houdt er rekening mee dat de tijd die de gebruiker nodig heeft om een conversieactie te voltooien, kan variëren op basis van de koopcyclus van uw bedrijf, en de seizoensgebondenheid en duur van de promoties die u instelt. Als het doel van uw app bijvoorbeeld is om auto's voor uw bedrijf te verkopen, kan de aankooptijd langer duren dan wanneer uw app mobiele games verkoopt. En als u een feestdagenpromotie van 2 weken laat lopen, stelt u wellicht een andere periode in dan tijdens de rest van het jaar. Meer informatie over conversies na volledige weergave, doorklikconversies en view-through-conversies

Overwegingen voor de lengte van de periode

Op tijd van conversie

Stel conversieperioden in die rekening houden met de gemiddelde tijd die iemand nodig heeft om te converteren voor specifieke acties die u target.

Als u een langere periode instelt, genereert u meer conversies, maar is de kans groter dat organische conversies worden geregistreerd die mogelijk minder incrementeel zijn. Hierdoor worden conversies mogelijk minder nauwkeurig bijgehouden.

Met kortere perioden registreert u in het algemeen minder conversies, waardoor de kans op organische conversies kleiner is, maar mogelijk niet alle incrementele conversies worden vastgelegd.

Op campagnebewerkingen

Maximaliseer uw conversieperioden, afhankelijk van hoe vaak u van plan bent uw campagne te bewerken. Gebruik kortere conversieperioden voor campagnes die u vaak bewerkt. Gebruik langere conversieperioden voor campagnes die u minder vaak bewerkt. Zo worden de gegevens nauwkeuriger vastgelegd.

Tools om de conversieperiode te selecteren

Dagen tot conversies

Met de functie 'Dagen tot conversies' in Google Ads kunt u nagaan hoelang het duurt voordat gebruikers converteren voor acties in uw verschillende advertentiegroepen en kunt u de conversieperiode beter selecteren.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Advertentiegroepen.
  4. Selecteer App-campagnes in het werkruimtefilter.
  5. Klik rechtsboven op het segmenticoon Segment.
  6. Selecteer Dagen tot conversies.

De rijen geven aan hoelang het duurt voordat gebruikers converteren voor acties voor die advertentiegroepen. Aan de hand van deze informatie kunt u uw conversieperioden updaten.

Rapportage over conversievertraging

Een conversievertraging is de tijd tussen het moment waarop gebruikers interactie hebben met een advertentie en het moment waarop ze een specifieke conversieactie uitvoeren. Met rapportage over conversievertraging in Google Ads kunt u informatie over conversievertraging voor belangrijke statistieken vinden, waaronder kosten per acquisitie (CPA) en rendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Meer informatie over rapportage over conversievertraging.