Sovelluskampanjoiden konversioikkunoiden optimointi

Konversioikkunat ovat työkalu, jolla voit parantaa ja seurata Sovelluskampanjoidesi tehokkuutta. Konversioraporteista näet, toimiiko kampanjasi tehokkaasti, ja raporttien avulla voit mitata konversiokohtaisen hinnan, olipa konversio sitten tapahtuma tai asennus.

Konversioikkunan määritys

Oletuskonversioikkunoiden määrityksessä otetaan huomioon se, että sovelluksenavausten ja rekisteröitymisten kaltaiset konversiot tapahtuvat usein nopeasti mainoksen katsomisen jälkeen, kun taas esimerkiksi ostot tai pelin uusille tasoille pääseminen saattavat viedä enemmän aikaa.

Ikkunoita määrittämällä voit vaikuttaa siihen, miten konversioita mitataan. Määrityksissä otetaan myös huomioon se, että konversiotapahtuman toteutumiseen kuluva aika voi vaihdella yrityksesi ostoprosessin, kausivaihtelun ja kampanjoidesi keston mukaan. Esimerkiksi jos sovelluksesi auttaa yritystäsi myymään autoja, ostoon kuluva aika voi olla pidempi kuin siinä tapauksessa, että sovellus auttaa yritystäsi myymään mobiilipelejä. Jos taas julkaiset kahden viikon pituisen juhlakauden mainoskampanjan, voit käyttää eripituista ikkunaa kuin muulloin. Lue lisää jatkuneesta katselusta saaduista konversioista, klikkauskonversioista ja view-through-konversioista.

Hyvä huomata ikkunoiden pituudessa

Konversioajan mukaan

Valitse konversioikkunat sen mukaan, miten kauan tyypillisesti kestää, että tavoittelemasi konversiotapahtuma toteutuu.

Jos käytät pidempää ikkunaa, saat enemmän konversioita mutta saat myös todennäköisemmin orgaanisia konversioita, jotka eivät välttämättä ole yhtä tuottavia. Tämä taas voi vaikuttaa konversioseurannan tietojen paikkansapitävyyteen.

Lyhyempiä ikkunoita käyttämällä saat vähemmän konversioita yhteensä ja näin orgaanisten konversioiden saaminen on epätodennäköisempää. Toisaalta et välttämättä saa kaikkia mahdollisia lisäkonversioita.

Kampanjamuokkausten mukaan

Optimoi konversioikkunasi sen mukaan, miten usein aiot tehdä muutoksia kampanjaan. Jos aiot muokata kampanjaa usein, valitse lyhyempi konversioikkuna. Harvemmin muokattavissa kampanjoissa voit käyttää pidempiä konversioikkunoita. Näin saat tarkempaa dataa.

Työkaluja ikkunan valitsemisen tueksi

Konversioviive päivinä

Google Adsin Konversioviive päivinä ‑ominaisuuden avulla voit selvittää, kuinka kauan tapahtumista kuluu konvertoitumiseen eri mainosryhmissä. Tämä tieto voi auttaa sopivan konversioikkunan valitsemisessa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Klikkaa työtilan suodatinpalkista Sovelluskampanjat.
  5. Klikkaa oikean yläkulman valikossa olevaa segmenttikuvaketta Segmentti.
  6. Valitse Konversioviive päivinä.

Rivillä näkyy, kuinka kauan tapahtumista kuluu konvertoitumiseen kyseisissä mainosryhmissä. Näiden tietojen perusteella voit päivittää konversioikkunat.

Konversioviiveen raportointi

Konversioviive tarkoittaa ajanjaksoa mainosinteraktion ja konversiotapahtuman välillä. Google Adsin konversioviiveen raportointia käyttämällä saat konversioviivetietoja, jotka perustuvat tärkeimpiin mittareihin, kuten hankintakohtaiseen hintaan (CPA) ja mainostuottoon (ROAS). Lue lisää konversioviiveen raportoinnista.