Conversieperioden maken en wijzigen voor app-campagnes

Conversieacties die u maakt, kunnen worden gebruikt in verschillende campagnes in uw Google Ads-account. Maak en selecteer deze acties voor specifieke campagnes om bij te houden hoe goed uw campagnes klantactiviteit genereren. Zo kunt u beter onderbouwde beslissingen over uw uitgaven aan advertenties nemen.

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een nieuwe conversieactie en een nieuwe conversieperiode maken

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies .
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op de knop Nieuwe conversieactie.
  5. Klik op de kaart App.
  6. Selecteer hoe u de app-conversies wilt bijhouden. (U kunt Google Play, Google Analytics App & web of analyse van derden selecteren.)
  7. Selecteer 'Installaties' of 'In-app-aankopen'.
  8. Klik op DOORGAAN.
  9. Geef uw conversiegebeurtenis een naam in het veld 'Naam van conversie'.
  10. Selecteer de mobiele app in het veld 'Mobiele app'.
  11. Voor installaties: bepaal hoeveel euro elke conversie waard is of selecteer 'Geen conversiewaarde voor deze actie gebruiken'.
    Voor in-app-acties: selecteer hoeveel conversies u per klik of interactie wilt tellen.
    • Alle: aanbevolen voor aankopen omdat elke aankoop waarde toevoegt.
    • Eén: aanbevolen voor leads, aanmeldingen en andere conversies omdat alleen de eerste interactie waarde toevoegt.
  12. Selecteer de conversieperioden. Meer informatie Over conversieperioden voor app-campagnes en over Conversieperioden optimaliseren voor app-campagnes.
  13. 'Opnemen in conversies' is standaard geselecteerd. Als u dit selecteert, neemt u deze conversies op in de kolom Conversies. Als u 'Slim bieden' gebruikt, worden uw biedstrategieën geoptimaliseerd voor deze conversies.
  14. Klik op MAKEN EN DOORGAAN.

Bestaande conversieperioden updaten

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Conversies .
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik in de kolom Conversieactie op de conversieactie die u wilt updaten.
  5. U ziet nu de instellingen van de conversieactie. Klik op Doel bewerken.
  6. Klik op de pijl-omlaag voor de conversieperiode die u wilt updaten.
  7. Selecteer de periode die u target.
  8. Klik op GEREED.

Bestaande conversieacties toevoegen aan een bestaande campagne

1. Selecteer het campagnetype en selecteer daarna App-campagnes in het werkruimtefilter.
  2. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  3. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  4. Klik op Campagnes.
  5. Vink de selectievakjes aan naast de campagnes die u wilt updaten met nieuwe conversieacties.
  6. Er verschijnt een blauw menu boven de campagnes. Klik op Bewerken.
  7. Klik op Conversie-instellingen wijzigen.
  8. Selecteer 'Conversieacties kiezen voor deze campagne'.
  9. Klik op Conversieacties selecteren.
  10. Selecteer in het menu 'Conversieacties' de conversieacties die u wilt toepassen.
  11. Klik op OPSLAAN.

Gerelateerde links