Om Företagsprofil (optimerad för din annons)

Det kan vara svårt och tidskrävande att skapa och underhålla en webbplats för ditt företag. Annonsörer som redan har en företagsprofil i Hanterare för Företagsprofil kan nu skicka klick från sin smarta kampanj till sin företagsprofil (optimerad för din annons).

Precis som i den vanliga företagsprofilen, där användare som hittar ditt företag på Google Maps kan se relevant information, visar din företagsprofil (optimerad för din annons) information för personer som klickar på din annons.

Fördelar

• Potentiella kunder får tillgång till relevant information om ditt företag direkt från din annons.
  • Det är enklare för Google att tillskriva samtal och platsåtgärder till dina annonser och att optimera resultatet.
  • Potentiella kunder på olika enheter (telefon, dator, surfplatta) får en upplevelse av målsidan som är optimerad för deras enheter.

Så här fungerar en företagsprofil (optimerad för din annons)

Din företagsprofil (optimerad för din annons) hämtar automatiskt relevant information från din företagsprofil i Hanterare för Företagsprofil, inklusive följande:

• Plats
  • Telefonnummer
  • Öppettider
  • Foton
  • Recensioner

Därför är endast smarta kampanjer som är kopplade till en företagsprofil kvalificerade. Läs mer om hur du länkar din företagsprofil till din smarta kampanj eller redigerar profilen för din företagsprofil.

Även om en företagsprofil (optimerad för din annons) inte ersätter företagets egen webbplats kan den för vissa företag vara ett bättre alternativ som målsida för annonsen.

Skapa en företagsprofil (optimerad för din annons)

När du väljer var användarna ska hamna när de har klickat på din annons väljer du Företagsprofil (optimerad för dina annonser) i en ny eller befintlig smart kampanj.

Formulär för potentiella kunder

Om du lägger till ett formulär för potentiella kunder i din företagsprofil kan potentiella kunder kontakta ditt företag genom att fylla i ett enkelt formulär. Du får sedan deras uppgifter via e-post. De måste ange ett telefonnummer eller en e-postadress. De kan även ange sitt namn och skriva ett kort meddelande.

Dina öppettider i din företagsprofil används för att avgöra om samtal eller formulär är den primära uppmaningen i din företagsprofil (optimerad för din annons). Formulär visas som primär uppmaning när din verksamhet är markerad som stängd. E-postmeddelandet med uppgifterna skickas till alla administratörer för ditt annonskonto. Du kan inaktivera den här funktionen i inställningarna för målsidan.