Display-mainokset: Mainosaineistojen parhaat käytännöt

Display-mainosaineistojen parhaat käytännöt [hero_image]

Google Display ‑mainokset näkyvät yli kolmella miljoonalla verkkosivustolla ja yli 650 000 sovelluksessa sekä kaikissa Googlen palveluissa, kuten Gmailissa ja YouTubessa. Tämä opas auttaa sinua luomaan elementtejä Display-mainoksiin – etenkin responsiivisiin sellaisiin.

Image ad example for Google Display Network adDisplay-mainoksilla voit mainostaa yritystäsi ihmisille, jotka selaavat verkkoa, katsovat YouTube-videoita, tarkistavat Gmailista sähköpostejaan tai käyttävät mobiililaitteita ja ‑sovelluksia.

Responsiiviset Display-mainokset ovat elementtipohjaisia. Elementillä tarkoitetaan jotakin mainoksen osaa, kuten otsikkoa, kuvausta, kuvaa tai logoa. Elementtipohjaisiin mainoksiin tarvitaan niitä kaikkia. Googlen tekoäly luo elementeistä lukemattomia erilaisia yhdistelmiä verkkoon ja optimoi niitä jatkuvasti hyvien tulosten saamiseksi.

Koska elementit yhdistetään ilman ihmisen apua, huolellinen valmistelu on tärkeää. Tämän oppaan avulla voit varmistaa, että elementtisi toimivat hyvin monenlaisissa yhdistelmissä.

Alta saat ohjeet siihen, miten voit luoda responsiivisia Display-mainoksia, jotka tavoittavat käyttäjät ja tuovat yrityksellesi tulosta. Esimerkiksi parempi kuvanlaatu voi parantaa tavoittavuutta ja tuloksia, sillä sen ansiosta mainoksesi voivat näkyä koko käytettävissä olevassa inventaarissa. Ohjeet ovat parhaita käytäntöjä, joten niiden seuraaminen ei ole pakollista. Kaikkien mainosten ja elementtien on kuitenkin oltava Google Ads ‑käytäntöjen mukaisia.

Kuvia koskevat ohjeet

Kuvat ovat responsiivisten Display-mainosten tärkein elementti. Seuraavat ohjeet auttavat sinua ymmärtämään, millainen kuva sopii parhaiten responsiiviseen Display-mainokseen, sekä välttämään yleiset virheet, jotka voivat heikentää tuloksia. Voit ladata omia kuviasi tai valita kuvia Googlen kirjastosta. Varmista alla olevien ohjeiden avulla, että kuvasi ovat Googlen vaatimusten mukaisia.

Huom. Yhtä responsiivista Display-mainosta varten voi ladata enintään 15 kuvaa, joiden kuvasuhde on vaaka, neliö tai pysty. Kaikkien kuvien suurin sallittu tiedostokoko on 5 120 kt. Lue lisää responsiivisen Display-mainoksen luomisesta.

Vaaka (1,91:1)

• Suosituskoko: 1 200 x 628
  • Vähimmäiskoko: 600 x 314

Neliö (1:1)

• Suosituskoko: 1 200 x 1 200
  • Vähimmäiskoko: 300 x 300

Pysty (9:16)

• Suosituskoko: 900 x 1 600
  • Vähimmäiskoko: 600 x 1 067

Vaaka

Tämä kuvake näyttää vaakakuvia koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

Neliö

Tämä kuvake näyttää neliön muotoisia kuvia koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

Pysty

Tämä kuvake näyttää pystykuvia koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

Suhde

Tämä kuvake näyttää kuvasuhteita koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

1,91:1

1:1

9:16

Kuvien vähimmäismäärä

Tämä kuvake näyttää kuvien vähimmäismäärää koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

1 kuva

1 kuva

0 kuvaa

Kuvien enimmäismäärä

Tämä kuvake näyttää kuvien enimmäismäärää koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

15 kuvaa

15 kuvaa

15 kuvaa

Suosituskoot

Tämä kuvake näyttää suositeltuja näyttökokoja koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

1 200 x 628

1 200 x 1 200

900 x 1 600

Vähimmäiskoot

Tämä kuvake näyttää vähimmäisnäyttökokoja koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

600 x 314

300 x 300

600 x 1 067

Ladattavan tiedoston enimmäiskoko (kt)

Tämä kuvake näyttää ladattavien tiedostojen enimmäiskokoa kilotavuina koskevan ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

5 120 kt

5 120 kt

5 120 kt

Kuvia per kuvasuhde

Tämä kuvake näyttää "5–10 kuvaa per kuvasuhde" ‑ohjeen responsiivisille Display-mainoskampanjoille.

5–10 kuvaa per kuvasuhde

5–10 kuvaa per kuvasuhde

5–10 kuvaa per kuvasuhde

Ladatut kuvat voivat näkyä eri kokoisina mainoksen asettelusta riippuen. Kuvien kokoa muutetaan, jotta ne sopivat tiettyihin mainoskokoihin.

Käytä laadukkaita kuvia

Kuvat kertovat käyttäjille yrityksestäsi, tuotteistasi ja brändistäsi. Niillä on suuri vaikutus mainoksen tehokkuuteen.

Pääset parhaisiin tuloksiin, kun vältät seuraavanlaisia kuvia:

• sumea
  • käänteiset värit
  • voimakkaasti suodatettu
  • reunustettu
  • epäselvä
  • ylösalaisin oleva
  • mittasuhteiltaan väärä.
Käytä kuvan luonnollisia linjoja. Älä käytä mittasuhteiltaan vääriä kuvia.
Display_Creative_BP_Image_1
Käytä teräviä kuvia. Älä käytä sumeita kuvia.
Display_Creative_BP_Image_2
Käytä kuvia, jotka on helppo nähdä ja joissa on täydelliset värit. Älä käytä kuvia, jotka on vaikea nähdä ja jotka näyttävät haalistuneilta.
Display_Creative_BP_Image_3
Käytä kuvia, joissa aihe esiintyy kertaalleen eikä mitään kuvan osia ole kopioitu. Älä käytä kuvia, joihin sisältyy peilikuva.
Display_Creative_BP_Image_4
Käytä suoria ja läpinäkyviä reunoja, jotta kuvat täyttävät koko kuva-alan. Älä käytä pyöristettyjä reunoja tai reunuksia.
Display_Creative_BP_Image_5
Käytä kuvan alkuperäisiä, luonnollisia värejä. Älä käytä käänteisiä värejä tai voimakkaita suodattimia.

Älä peitä kuvia logoilla

Älä lisää kuvien päälle logoja, koska tämä voi aiheuttaa toisteisuutta joissakin mainoksen asetteluissa. Voit kuitenkin käyttää kuvia, joissa näkyy logo.

Käytä alkuperäistä kuvaa ja varmista, että huomio keskittyy siihen. Älä käytä kuvan päällä logoja tai muita graafisia elementtejä.
Display_Creative_BP_overlaid_logos

Älä peitä kuvia tekstillä

Älä lisää kuvien päälle tekstiä. Muista, että kun elementit yhdistetään, viestistä voi tulla toisteinen, jos kuvan päällä oleva teksti muistuttaa liikaa esimerkiksi otsikon tekstiä. Kuvan päällä olevaa tekstiä ei myöskään välttämättä pysty lukemaan, jos mainos on pienikokoinen. Voit kuitenkin käyttää kuvia, joissa teksti on alun perin mukana. Yksi esimerkki tästä on tekstikyltistä otettu valokuva.

Käytä alkuperäistä kuvaa ja varmista, että huomio keskittyy siihen. Älä käytä kuvan päällä logoja tai muita graafisia elementtejä.
Display_Creative_BP_overlaid_text

Älä peitä kuvia painikkeilla

Painikkeet (jotka eivät oikeasti toimi, esim. Toista, Lataa tai Sulje) ovat Google Ads ‑käytäntöjen vastaisia.

Käytä alkuperäistä kuvaa, jonka päällä ei ole harhaanjohtavia painikkeiden kuvia. Älä käytä kuvien päällä painikkeita, koska niitä ei voi klikata.
Display_Creative_BP_Buttons

Tee tuotteestasi tai palvelustasi kuvan keskipiste

Jätä kuvaan enintään 80 % tyhjää tilaa. Huomion pitäisi kiinnittyä tuotteeseesi tai palveluusi.

Display_Creative_BP_Focus

Älä käytä kollaasikuvia

Käytä yksittäisiä kuvia. Kollaaseja ei suositella.

Display_Creative_BP_Collague

Älä käytä digitaalisesti yhdistettyjä taustoja

Älä lisää tuotteita digitaalisesti yhdistettyjen taustojen päälle tai kokovalkoiselle taustalle. Käytä sen sijaan laadukkaita valokuvia, joissa näkyy fyysinen ympäristö ja joissa on luonnolliset varjot ja luonnollinen valaistus.

Display_Creative_BP_Focuscomposite_BKGs

Logot

Älä käytä logoja, joiden kuvasuhdetta ei tueta tai joissa on ylimääräisiä tehokeinoja tai värikäs tausta. Käytä sen sijaan laadukkaita logoja, jotka on rajattu ja säädetty oikein.

Display_Creative_BP_images_BP

Tekstin ja mainosryhmien lisääminen

Käytä selkeitä ja kiinnostavia otsikoita ja tekstejä

Käytä otsikossa selkeää ja yksinkertaista tekstiä, joka kuvaa tuotetta, palvelua tai brändiä. Tee kuvauksesta helppolukuinen ja ymmärrettävä (ja enintään 80 merkin pituinen). Vältä liian yleisluontoisia viestejä ja klikkausten kalastelua. Aloita vain virkkeen ensimmäinen sana isolla alkukirjaimella äläkä kirjoita mitään kokonaan isoilla kirjaimilla.

Hyviä esimerkkejä Huonoja esimerkkejä

Otsikko: Uudet villasukkamme ovat lämpimiä ja mukavan tuntuisia

Teksti: Kaikki tilaukset tehdään mittatilaustyönä ja tuodaan suoraan ovellesi!

Otsikko: Uudet villasukkamme

Teksti: Klikkaa tästä, jos haluat lisätietoja.

Otsikko: Sinbadin suuri seikkailu elokuvateattereissa 22.6.

Teksti: Älä jätä väliin kesän parasta seikkailuelokuvaa.

Otsikko: SINBADIN SUURI SEIKKAILU.

Teksti: ET USKO, MITÄ TÄSSÄ HAUSKASSA KESÄELOKUVASSA TAPAHTUU.

Mainitse hinta, kampanja tai erikoistarjous

Jos tarjoat jotakin erityistä, varmista, että asiakkaat näkevät sen. Ihmiset tekevät hakuja yleensä silloin, kun he ovat tekemässä päätöstä jostakin asiasta. Tarjoa heille tietoa, josta voi olla apua.

Käyttämällä esimerkiksi sellaisia termejä kuin erikoistarjous, kuponki, alennus, tarjouskoodi ja tarjous voit kertoa helposti käyttäjille, että sinulla on hyviä tarjouksia.

Lisää sopiva laskeutumissivu

Tarkista sivu, jolle mainoksesi linkki johtaa. Tätä kutsutaan laskeutumissivuksi. Muista käyttää mainoksessa selkeää toimintakehotusta, joka vie käyttäjät suoraan laskeutumissivulle. Jos mainostekstissä esimerkiksi sanotaan "Soita meille", lisää laskeutumissivulle yrityksen puhelinnumero. Jos mainoksessa lukee "Tarjous voimassa rajoitetun ajan", muista mainita tarjous laskeutumissivulla. Kerro lopullisessa URL-osoitteessa täydellinen URL-osoite.

Luo 3–4 mainosta yhtä mainosryhmää kohden

Luo 3–4 mainosta yhtä mainosryhmää kohden (kokeile erilaisia viestejä eri kuvien kanssa), niin näet, mikä niistä vetoaa asiakkaisiin eniten. Google Adsissa mainosryhmän tehokkaimmat mainokset voivat näkyä muita useammin. Säästyt siis arvailulta ja voit soveltaa kokeiluista oppimiasi asioita myös muualla.

Automaattisesti luodut videot

Huomioi nämä seikat videoissa käytettävän sisällön osalta:

• Älä käytä kuvien reunoissa logoja.
  • Älä käytä useita samankaltaisia kuvia.
  • Älä käytä kuvien reunoissa tekstiä.