COVID-19: Annoncekredit til små og mellemstore virksomheder i Google Ads

Hvis du har modtaget en annoncekredit som en hjælp i forbindelse med COVID-19, skal du være opmærksom på, at kreditten udløb den 31. december 2020.

Vi vil gerne hjælpe små og mellemstore virksomheder (SMV'er) med at holde kontakten med deres kunder i denne udfordrende tid. Derfor giver vi vores SMV-kunder over hele verden i alt 340 millioner USD i annoncekredit, der kan bruges til fremtidige annonceudgifter indtil udgangen af 2020 på tværs af vores Google Ads-platforme. Dette er en del af en dedikeret indsats fra Google for at støtte SMV'er, sundhedsorganisationer og regeringer samt sundhedsmedarbejdere i frontlinjen mod denne pandemi.

Denne side indeholder yderligere oplysninger og opdateres med jævne mellemrum. Besøg Googles website for små virksomheder for at få hjælp til at administrere din virksomhed i denne svære tid.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor tilbyder Google annoncekredit til små og mellemstore virksomheder?

Små og mellemstore virksomheder er rygraden i vores lokalsamfund. Ifølge Verdensbanken repræsenterer de omkring 90 % af alle virksomheder og mere end 50 % af beskæftigelsen på verdensplan.
COVID-19 udgør en særlig udfordring for disse virksomheder, som måske står over for lukninger og faldende omsætning, selvom de arbejder hårdt på at finde måder at støtte og beskytte deres medarbejdere på. Annoncekreditten er en gestus fra vores side for at støtte og udvise solidaritet med disse kunder i deres fortsatte bestræbelser på at interagere med kunderne.

Hvem er kvalificeret til annoncekreditten?

Små og mellemstore virksomheder over hele verden, der har haft et forbrug på en Google Ads-konto i ti ud af tolv måneder i 2019 og i januar og/eller februar i år. De kunder, som har annonceret direkte hos os eller via en tredjepartspartner, og som overholder vores annonceringspolitikker, er kvalificerede.

Hvordan identificeres en lille eller mellemstor virksomhed?

Vi har et globalt team, der specifikt er sammensat til at vejlede og understøtte små og mellemstore virksomheder over hele verden, og annoncekreditten skal understøtte disse virksomheder. Vi samarbejder med SMV'er over hele verden, fra lokale butikker til virksomheder med hundredvis af medarbejdere og mange lokationer.

Kan jeg ansøge om annoncekreditten?

Der er ingen ansøgningsproces, og du behøver ikke at foretage dig noget. Når annoncekreditten er lanceret, sættes den automatisk ind på Google Ads-konti i henhold til ovenstående kriterier for kvalifikation. Der gøres desværre ingen undtagelser, og annoncekreditten kan ikke overføres, deles eller refunderes. Se det ofte stillede spørgsmål nedenfor med titlen "Hvordan ved jeg, om jeg modtager en annoncekredit?" for de lande, hvor annoncekredit er lanceret.

Hvordan ved jeg, om jeg modtager en annoncekredit?

Annoncekreditter sættes automatisk ind på kvalificerede Google Ads-konti med en faktureringsadresse i de lande, der er angivet ovenfor. Der sendes en notifikation via mail til den primære kontokontaktperson for kunder, der har modtaget en annoncekredit, i de lande, hvor annoncekreditten er lanceret. Hvis dit land endnu ikke er angivet her, kan du vende tilbage igen i løbet af de kommende uger, da annoncekreditten løbende lanceres i flere og flere lande.

Hvorfor lancerer Google annoncekreditten i faser?

For at denne særlige kredit kan anvendes på Google Ads-konti, kræves der en helt ny infrastruktur. Lancering i faser sikrer, at annoncekreditten anvendes på konti globalt på tværs af sprog og valutaer uden problemer, og faseopdelingen har samtidig til formål at give den bedst mulige kundeoplevelse.

Hvor stort et beløb udgør annoncekreditten?

Annoncekreditbeløbet varierer fra kunde til kunde baseret på tidligere Google Ads-udgifter, faktureringsadressen for dit land og valutaen for Google Ads-kontoen. Hver kvalificeret kunde får én kredit på op til et beløb svarende til 1.000 USD. Vores mål har været at nå ud til et bredt udsnit af vores kunder blandt små og mellemstore virksomheder, og annoncekreditten er en gestus fra vores side for at støtte og udvise solidaritet med disse kunder i deres fortsatte bestræbelser på at interagere med kunderne.

Kan jeg modtage mere end én annoncekredit?

Hver kvalificeret kunde modtager én annoncekredit. Hvis en kvalificeret kunde annoncerer ved hjælp af flere konti, eller ved hjælp af flere kampagnetyper på en konto, anvendes der kun én annoncekredit pr. kunde.

Hvor kan jeg se kreditten på min konto, hvis jeg er en kvalificeret kunde, der modtager kreditten?

Kvalificerede kunder kan se den anvendte kredit på siden "Promoveringer" på Google Ads-kontoen ved at klikke på værktøjsikonet øverst på siden og derefter vælge Promoveringer under "Fakturering". Det beløb, der bruges pr. faktureringscyklus, kan ses på siden Transaktioner på din konto.

Hvor kan jeg så se kreditterne for mine kvalificerede konti, hvis jeg administrerer flere konti via en managerkonto, som tredjepartspartner eller som direkte kunde?

Brugere af managerkonti med kvalificerede kundekonti (linket direkte eller via andre managerkonti) kan se oplysninger om, hvilke kunder der har modtaget en kredit, på siden "Notifikationer" på managerkontoen.

Derudover modtager administratorerne af de managerkonti, der administrerer kvalificerede kundekonti direkte, en notifikation via mail, når kreditterne anvendes automatisk. Mailen indeholder en oversigt over, hvilke konti der har modtaget en kredit, og de respektive beløb. Hvis managerkontoen har kvalificerede konti med faktureringsadresser i forskellige lande, sendes der muligvis flere bekræftelsesmails, i takt med at annoncekreditten lanceres i flere og flere lande.

Hvordan kan jeg se annoncekreditten i mine faktureringsdokumenter, hvis jeg bruger samlet fakturering?

I din næste faktureringscyklus kan du se de kreditter, der blev anvendt, på din faktura og i din CSV-fil. Bemærk! Hvis kreditten er større end det beløb, der er brugt af den modtagende konto i den pågældende faktureringscyklus, er det kun det kreditbeløb, der blev brugt i den pågældende faktureringscyklus, der afspejles. Få flere oplysninger om, hvordan du får adgang til dine dokumenter på en managerkonto, her.

Hvis flere kundekonti er tilknyttet én managerkonto, modtager alle disse konti så en annoncekredit?

Der anvendes én annoncekredit pr. kvalificeret kunde. Hvis flere kvalificerede konti er tilknyttet én managerkonto, anvendes der én kredit pr. kvalificeret kunde.

Hvis en tredjepartspartner annoncerer for sin egen virksomhed på Google, er denne virksomhed så kvalificeret?

Hvis den konto, som partneren bruger til at annoncere for sin egen virksomhed, opfylder kriterierne for kvalifikation, modtager partneren en annoncekredit på den pågældende konto.

Hvordan fungerer annoncekreditten?

Dette er en annoncekredit til fremtidige Google Ads-udgifter. Den kan ikke anvendes til tidligere eller aktuelle Google Ads-udgifter, der allerede er faktureret. Denne annoncekredit anvendes på tværs af Google Ads-platformen, herunder Søgning, Displaynetværket og YouTube samt alle kampagnetyper.

Hvor længe er annoncekreditten gyldig?

Denne annoncekredit kan bruges i løbet af året og skal bruges senest den 31. december 2020. Efter den 31. december 2020 udløber annoncekreditten, og en eventuelt resterende del, som ikke er brugt, fjernes fra din Google Ads-konto.