Om oppdaterte konverteringskategorier

Før du kan bruke konverteringssporing, må du opprette en konverteringshandling i Google Ads-kontoen din. En konverteringshandling er en spesifikk kundeaktivitet som er verdifull for bedriften din. Før du begynner, kan du angi en ny konverteringskategori ved å følge veiledningen i Konfigurer konverteringssporing for nettsteder.

Når du oppretter en konverteringshandling, kan du velge konverteringskategorien som best beskriver denne handlingen. Dette kan være nyttig når du segmenterer dataene i rapporteringen om konverteringer etter kategori.

Fra mai 2020 kan du velge fra en mer omfattende liste over konverteringskategorier. Med denne listen kan du beskrive de konverteringshandlingene som er aller viktigst for bedriften, i større detalj.

Sånn fungerer det

Fra og med mai 2020 blir du – når du logger på Google Ads-kontoen din – bedt om å oppdatere kategoriseringen av de enkelte konverteringshandlingene til de nye konverteringskategoriene. Med de oppdaterte kategoriene får du mer detaljerte beskrivelser av konverteringshandlingene som er mest relevante for bedriften.

Tidligere kunne du klassifisere konverteringer i disse kategoriene:

Eksempler på konverteringskategorier

Når du skal konfigurere eller oppdatere konverteringssporing på nettstedet ditt, kan du nå velge fra en mer omfattende liste, som består av disse kategoriene:

Conversion Category Business Goals

Oppdatering av konverteringskategorier

Hvis du ikke allerede har oppdatert de eksisterende kategoriene for konverteringshandlinger, bør du gjøre det nå, så du får enda mer relevante rapporter.

Google Ads kommer med et standardforslag som er det beste anslaget basert på den forrige konverteringskategorien. Sørg for at du gjennomgår og endrer disse forslagene nøye, så du vet at de rette konverteringskategoriene er valgt. Det er viktig du velger de rette kategoriene, så du kan segmentere kampanjeresultatene dine med høy presisjon. At du oppdaterer konverteringskategorier, påvirker verken den smarte budgivningen eller kampanjeresultatene.

Merk: Fra og med 15. oktober 2020 blir de foreslåtte kategoriene automatisk tatt i bruk hvis du ikke allerede har oppdatert de gamle kategoriene eller godtatt de nye.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til høyre og så på Konverteringer under Måling.
  3. Klikk på Oppdater nå i varselet om konverteringskategorier midt på siden.
  4. Gå gjennom de foreslåtte oppdaterte konverteringskategoriene, og klikk på Oppdater

Oppdaterer UI-et for konverteringskategorier

Google Ads API-brukere

Brukere av Google Ads API, AdWords API og Google Ads-skript ser følgende endringer:

• Hvis du bruker Google Ads API, er de nye konverteringskategoriene allerede tilgjengelige. Du trenger ikke å gjøre noe.
  • Hvis du bruker AdWords API, kan du lese om endringer i konverteringskategoriene i AdWords API, Google Ads API og Google Ads-skript, som forklarer hvordan du blir berørt av dette. Ettersom det ikke lanseres noen ny versjon for AdWords API, blir de nye typene konverteringskategorier tolket i henhold til tilordningen som beskrives i blogginnlegget.

Linker til beslektet innhold