Om att infoga plats för responsiva sökannonser

Infoga plats gör att du kan anpassa texten för din responsiva sökannons till dina kunders platser, vanliga platser eller platser av intresse. Infoga plats för responsiva sökannonser framhäver en plats i annonstexten där din produkt eller tjänst erbjuds. Du kan till exempel anpassa annonserna efter platser där användarna befinner sig, vanliga platser eller platser av intresse med rubriker som ”Hotell i Stockholm”, ”Hotell i Göteborg” eller ”Jourrörmokare i Malmö”.

I den här artikeln beskriver vi hur det fungerar att infoga platser för responsiva sökannonser i Google Ads och hur du ställer in funktionen.

Fördelar

• Skräddarsytt budskap: Annonserna anpassas utifrån fysisk plats eller intresseområde. Läs mer om hur vi fastställer dessa geografiska platser.
  • Effektivitet: I stället för att ladda upp tusentals rader och hantera en fil för annonsanpassare kan du anpassa annonserna efter den ort, den delstat eller det land där du vill visa dina annonser.

Så fungerar det

Anta att du driver en transportfirma som levererar till alla orter på västkusten. I stället för att skriva enskilda rubriker för varje ort kan du använda en platsinfogningskod i annonsrubriken för att inrikta dig på västkusten:

Rubrikkod: Vi levererar till {LOCATION(City)}

Obs! Tänk på att använda stora bokstäver när du infogar koden i annonsrubriken.

Google Ads försöker ersätta koden med platsen i annonsgruppen. Du kan välja en plats för rubriken och upp till två i beskrivningarna. Du behöver ha minst tre rubriker utan infogad plats. Du kan även använda standardtext. Du kan välja att ställa in platser för ort, delstat och land.

Innan du börjar

Platserna väljs från platsinriktningen för din kampanj. Se till att kampanjens platsinriktning har rätt räckvidd för ditt företag och att nivån för platsinfogningen är lämplig utifrån kampanjens platsinriktning.

Ställa in platsinfogning för responsiva sökannonser

Följ stegen i Skapa en responsiv sökannons.

1. När du skriver annonstext skriver du ett klammertecken ( { ) och väljer Infoga plats på rullgardinsmenyn.
  2. Leta reda på avsnittet Standardtext och skriv ordet eller frasen som ska visas när det inte går att ersätta texten med en plats. Detta är frivilligt.
  3. Välj vilken platsnivå du vill visa:
    • Stad
      • Obs! Om du har ställt in platsinriktning baserat på DMA-region infogas närmaste stad.
    • Delstat
      • Obs! Delstatsnivå är inte kompatibel med motsvarigheter i andra länder, till exempel provinser, prefekturer eller regioner.
    • Land
  4. Klicka på Använd.

Du kan se och hantera dina inriktade platser under Platser i sidmenyn till vänster. Dina platser finns i avsnittet Inriktad plats.

Viktigt att tänka på

Annonstexten omfattas av Google Ads-policyerna.

Åtgärda problem med infoga plats

Det kan finnas flera orsaker till platsinfogning inte fungerar:

• När du skapar en responsiv sökannons är standardinställningen att rubriker och beskrivningar kan visas i vilken ordning som helst. Du kan styra var enskilda rubriker och beskrivningar visas i annonsen genom att fästa rubriker och beskrivningar vid specifika positioner. Om du vill fästa en platsrubrik behöver du ha minst tre rubriker.
  • Du behöver ha minst tre rubriker utan en infogad plats. Du kan även använda standardtext.
  • Se till att du har tillräckligt med tecken för att infoga plats. Om du använder för många tecken i rubriken kanske det inte finns inte tillräckligt med utrymme för några av de platsnamn du har valt.
  • Se till att kampanjens platsinriktning har rätt räckvidd för ditt företag och att nivån för platsinfogningen är lämplig utifrån kampanjens platsinriktning.