Over de functie 'Locatie toevoegen' voor responsieve zoekadvertenties

Met de functie 'Locatie toevoegen' kunt u de tekst van uw responsieve zoekadvertenties aanpassen aan de locaties waar uw klanten zich bevinden, regelmatig komen of in geïnteresseerd zijn. Met 'Locatie toevoegen' voor responsieve zoekadvertenties wordt een locatie in de advertentietekst gemarkeerd waar uw product of service wordt aangeboden. U kunt bijvoorbeeld koppen maken als 'Hotels in Amsterdam', 'Hotels in Rotterdam' of 'Loodgieter Almere staat voor u klaar' om uw advertenties af te stemmen op de locaties waar uw klanten zich bevinden, regelmatig komen of in geïnteresseerd zijn.

In dit artikel leggen we uit hoe de functie 'Locatie toevoegen' voor responsieve zoekadvertenties in Google Ads werkt en hoe u deze instelt.

Voordelen

• Aangepaste boodschap: Advertenties worden gelokaliseerd op basis van de fysieke locaties van gebruikers of op basis van locaties waarin ze geïnteresseerd zijn. Lees meer over hoe we deze geografische locaties bepalen.
  • Efficiëntie: U hoeft niet meer duizenden rijen te uploaden en u hoeft geen advertentieparameterbestand meer te beheren voor uw advertenties. In plaats daarvan kunt u uw advertenties aanpassen aan de plaats, de provincie of het land waar u deze wilt weergeven.

Hoe het werkt

Stel dat u een bezorgservice heeft die bezorgt in de gehele Randstad. In plaats van afzonderlijke koppen voor elke plaats te schrijven, kunt u in de kop van uw advertentie een code voor 'Locatie toevoegen' gebruiken om op de Randstad te targeten:

Code voor kop: We bezorgen in {LOCATIE(Plaats)}

Opmerking: Let op het hoofdlettergebruik wanneer u uw code invoegt in de kop van uw advertentie.

Google Ads probeert deze code te vervangen door de locatie in uw advertentiegroep. U kunt één locatie selecteren voor uw kop en maximaal twee locaties voor uw beschrijvingen. U heeft ten minste drie koppen nodig zonder locatietoevoeging, maar u kunt ook standaardtekst gebruiken. U kunt locaties instellen voor plaats, provincie en land.

Voordat u begint

Voor de selectie van locaties wordt gebruikgemaakt van de locaties die zijn opgegeven voor de targeting op locatie van uw campagne. Zorg ervoor dat de targeting op locatie van uw campagne is ingesteld op het juiste bereik voor uw bedrijf en dat het niveau dat is ingesteld voor 'Locatie toevoegen' geschikt is voor de targeting op locatie van uw campagne.

'Locatie toevoegen' instellen voor responsieve zoekadvertenties

Volg de stappen in Een responsieve zoekadvertentie maken.

1. Als u advertentietekst invoert, typt u een accolade ( { ) en selecteert u de optie Locatie toevoegen in het dropdownmenu.
  2. Typ in het gedeelte Standaardtekst een of meer woorden die u wilt laten zien als de tekst niet door een locatie kan worden vervangen. Dit is optioneel.
  3. Kies het niveau van de locatie die u wilt weergeven:
    • Plaats
      • Opmerking: Als u targeting op locatie heeft ingesteld op basis van DMA-regio, wordt de dichtstbijzijnde plaats ingevoegd.
    • Staat
      • Opmerking: Het staatsniveau is niet geschikt voor equivalenten van andere landen, zoals provincies, prefecturen of regio's.
    • Land
  4. Klik op Toepassen.

U kunt uw targetlocaties bekijken en beheren door in het paginamenu aan de linkerkant naar 'Locaties' te gaan. Uw locaties worden weergegeven in het gedeelte 'Targetlocatie'.

Aandachtspunten

Op uw advertentietekst is het Google Ads-beleid van toepassing.

Een probleem oplossen met 'Locaties toevoegen'

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het toevoegen van locaties mogelijk niet goed werkt:

• Als u een responsieve zoekadvertentie maakt, kunnen koppen en beschrijvingen standaard in elke volgorde worden weergegeven. U kunt bepalen waar afzonderlijke koppen en beschrijvingen in uw advertentie worden weergegeven door koppen en beschrijvingen op specifieke posities vast te zetten. Als u een kop met een locatie wilt vastzetten, heeft u minimaal 3 koppen nodig.
  • U heeft ten minste 3 koppen nodig zonder locatietoevoeging, maar u kunt ook standaardtekst gebruiken.
  • Zorg ervoor dat u over voldoende tekens beschikt om locaties toe te voegen. Als u te veel tekens in de kop gebruikt, heeft u voor bepaalde geselecteerde locatienamen mogelijk niet genoeg ruimte over als deze de tekenlimiet overschrijden.
  • Zorg ervoor dat de targeting op locatie van uw campagne is ingesteld op het juiste bereik voor uw bedrijf en dat het niveau dat is ingesteld voor 'Locatie toevoegen' geschikt is voor de targeting op locatie van uw campagne.