Sijaintilisäykset responsiivisissa hakumainoksissa

Sijaintilisäys muuttaa responsiivisen hakumainoksen tekstiä sen mukaan, missä asiakas on nyt, missä hän käy säännöllisesti ja mitkä paikat kiinnostavat häntä. Kun sijaintilisäys on käytössä, responsiivisen hakumainoksen tekstissä lukee, missä tuotteitasi tai palvelujasi on tarjolla. Mainostekstissä voi lukea esimerkiksi "Hotellit Oulu", "Hotellit Turku" tai "Putkiasentaja Pori". Teksti mukautuu sen mukaan, missä käyttäjä on nyt, usein tai mahdollisesti pian.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten sijaintilisäys toimii Google Adsin responsiivisissa hakumainoksissa ja miten otat sen käyttöön.

Hyödyt

• Mainosviestin räätälöinti: Mainokset lokalisoidaan sen perusteella, missä asiakas on tai haluaisi olla. Lue lisää siitä, millä perusteella sijainnit valitaan.
  • Tehokkuus: Valitset mainostekstiin kaupungin, osavaltion tai maan, jossa haluat mainoksen näkyvän. Ei tuhansien rivien lataamista erikseen eikä mainosmuokkaustiedoston ylläpitoa.

Näin se toimii

Otetaan esimerkiksi kotiinkuljetuspalvelu, joka toimii pääkaupunkiseudulla. Kun kohdistat mainoksen pääkaupunkiseudulle, sinun ei tarvitse kirjoittaa omaa otsikkoa jokaiselle alueen kaupungille ja kunnalle, vaan käytät sen sijaan sijaintilisäyskoodia:

Otsikon koodi: Toimitusalue: {LOCATION(Kaupunki)}

Huom. Kun lisäät koodin mainosotsikkoon, ole tarkka isojen ja pienten alkukirjaimien kanssa.

Google Ads pyrkii korvaamaan koodin mainosryhmässäsi olevalla sijainnilla. Voit valita yhden sijainnin otsikkoa varten ja enintään kaksi sijaintia kuvauksia varten. Sinulla on oltava vähintään kolme otsikkoa, joissa ei käytetä sijainnin lisäystä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää oletustekstiä. Voit valita sijainneiksi kaupunkeja, osavaltioita ja maita.

Ennen kuin aloitat

Sijainnit valitaan kampanjoidesi aluekohdistuksen perusteella. Varmista, että kampanjasi aluekohdistus on laajuudeltaan oikea ja että sijaintilisäykseen valittu taso on aluekohdistuksen kannalta sopiva.

Sijaintilisäyksen käyttöönotto responsiivisissa hakumainoksissa

Luo responsiivinen hakumainos näiden ohjeiden avulla.

1. Kun kirjoitat mainostekstiä, lisää aaltosulje ( { ) ja valitse avattavasta valikosta Sijaintilisäys.
  2. Kirjoita Oletusteksti-kohtaan sanat, joiden haluat näkyvän silloin, kun tekstiä ei voi korvata sijainnilla. Tämä kohta on valinnainen.
  3. Valitse mainoksissa näkyvän sijainnin taso:
    • Kaupunki
      • Huom. Jos käytät markkina-alueeseen perustuvaa aluekohdistusta, tähän lisätään kyseistä aluetta lähinnä oleva kaupunki.
    • Osavaltio
      • Huom. Osavaltiotasoa ei voi käyttää muiden maiden vastaavien alueiden (esim. provinssien tai prefektuurien) kanssa.
    • Maa
  4. Klikkaa Käytä.

Jos haluat tarkistaa kohdistusalueesi ja tehdä niihin muutoksia, klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Sijainnit. Löydät sijainnit "Kohdistusalue"-kohdasta.

Hyvä muistaa

Mainostekstin on oltava Google Ads ‑käytäntöjen mukainen.

Sijaintilisäykseen liittyvien ongelmien korjaaminen

Jos sijaintilisäys ei toimi, tämä voi johtua muutamasta eri syystä:

• Kun luot responsiivisen hakumainoksen, otsikot ja kuvaukset voivat oletusarvoisesti näkyä missä tahansa järjestyksessä. Voit vaikuttaa siihen, missä kohtaa mainostasi yksittäiset otsikot ja kuvaukset näkyvät, kiinnittämällä niitä tiettyihin sijainteihin. Jos haluat kiinnittää otsikon, joka sisältää sijainnin, tarvitset vähintään kolme otsikkoa.
  • Sinulla on oltava vähintään kolme otsikkoa, joissa ei käytetä sijaintilisäystä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää oletustekstiä.
  • Varmista, että sijaintilisäykselle on riittävästi merkkipaikkoja. Jos tekstissä on käytetty liikaa merkkejä, jotkut paikannimet eivät välttämättä mahdu mukaan.
  • Varmista, että kampanjasi aluekohdistus on laajuudeltaan oikea ja että sijaintilisäykseen valittu taso on aluekohdistuksen kannalta sopiva.