Klickidentifierare från Google (GCLID): Definition

Googles klick-id (GCLID) är en parameter som skickas med i webbadressen tillsammans med annonsklick för att identifiera kampanjen och andra attribut för klicket som är kopplat till annonsen för annonsspårnings- och kampanjattributionsändamål. I Google Ads aktiverar du detta genom att aktivera inställningen för automatisk taggning. Id:t krävs för konverteringsspårning på webbplats i Google Ads och används också för att länka data mellan Google Ads och Google Analytics. Det kan även användas i kombination med funktioner som offlinekonverteringsspårning.