Kolmannen osapuolen tekemä mittaus YouTubessa

Google ei hyväksy kolmannen osapuolen seurantapikseleitä YouTube-mittauksessa. Jos haluat käyttää videomainostesi yhteydessä kolmannen osapuolen mittauspalveluntarjoajaa (esimerkiksi Nielseniä), sinun on otettava mittaus käyttöön ostopaikassa. Jos näin ei tehdä, mittauksessa voi esiintyä häiriöitä.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat ottaa kolmannen osapuolen mittausratkaisun käyttöön YouTubessa Google Adsin huutokauppaa ja DV360:tä varten, tee näin:

1. Kertaluonteinen tilin määritys: Joulukuusta 2023 lähtien mainostajat voivat itse ottaa kolmannen osapuolen mittauskumppaneita käyttöön tilitasolla.
    • Valinnainen: Luodessasi kampanjaa voit pyytää "käytössä oletuksena" ‑asetusten käyttöönottoa, jolloin mittauskumppani voidaan valita mittausta varten automaattisesti. "Käytössä oletuksena" ‑ominaisuus on käytettävissä vain Google Adsissa, DV360:ssä ja YouTube Reservessä, ja se on tarkoitettu näkyvyyden, bränditurvallisuuden ja tavoittavuuden mittausta varten. Jos haluat pyytää mittauskumppania koskevien "käytössä oletuksena" ‑asetusten käyttöönottoa, lähetä pyyntö Google-tuelle. Tarkista mittauskumppanin yhteyshenkilöltä, tukeeko kumppani "käytössä oletuksena" ‑asetuksia, ja pyydä häneltä lisätietoa näiden asetusten käyttöehdoista.
  2. Kampanjan käyttöönotto: Ota mittauskumppani käyttöön kampanja- tai rivikohtatasolla ja lisää palveluntarjoajan raportointitunnus (tarvittaessa). Omatoiminen käyttöönotto on pakollinen DV360:lle, kun taas Google Ads ‐tuki tarjoaa käyttöönottopalveluja vain joukkokampanjoille (vähintään 15 kampanjaa). Tämä vaihe on pakollinen, jotta voit ottaa käyttöön kolmannen osapuolen mittausratkaisun.
    • Huom. Edellä mainitut palveluntarjoajan asiakastunnusasetukset täytetään kampanjan luomisen yhteydessä automaattisesti niille tilisi mittauskumppaneille, joille on otettu käyttöön "käytössä oletuksena" ‑asetukset, mutta voit halutessasi poistaa asetukset. Jos mittauskumppanisi tarvitsee raportointitunnuksen, sinun on silti lisättävä tunnus kampanjan tai rivikohdan asetusten raportointikenttään. Ota yhteyttä mittauskumppaniisi, jotta tiedät tarkalleen, mitä tarvitaan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa kolmannen osapuolen mittausratkaisun käyttöön YouTube Reserve ‐kampanjoissa (esim. YouTube Select) ja Partner Sold ‑kampanjoissa.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kolmannen osapuolen mittausratkaisu – Comscore, DoubleVerify, Dynata, Gemius, IAS, Intage Inc., iSpot, Kantar, Macromill, MOAT, Nielsen, Video Research, VideoAmp ja Zefr

Google Ads

1. Kolmannen osapuolen mittausratkaisun tilimääritysten pyytäminen Google Adsissa tilitasolla

Ennen kuin voit ottaa käyttöön kolmannen osapuolen mittausratkaisun YouTube-kampanjoiden näkyvyyden, bränditurvallisuuden, Brand Liftin ja tavoittavuuden mittaamista varten Google Adsissa, tarvitset palveluntarjoajan asiakastunnuksen kullekin mittaustyypille, jota aiot käyttää tililläsi. Saat asiakastunnuksen kolmantena osapuolena toimivalta mittauspalveluntarjoajalta.

Joulukuusta 2023 lähtien mainostajat voivat itse ottaa kolmannen osapuolen mittauskumppaneita käyttöön tilitasolla palveluntarjoajien asiakastunnusten avulla. Voit tehdä tämän Google Adsissa seuraavasti:

1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Tilin asetukset.
  3. Klikkaa Kolmannen osapuolen mittausasetukset ‑kohtaa.
  4. Valitse Lisää palveluntarjoaja.
  5. Valitse haluamasi mittaustyyppi ja kolmannen osapuolen mittauspalveluntarjoaja.
  6. Lisää palveluntarjoajan asiakastunnus. Sinun tulisi saada asiakastunnus mittauskumppanilta. Ota yhteyttä kumppaniin, jos et ole vielä saanut sitä.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. (Valinnainen) Pyydä tiettyä mittauskumppania koskevien "käytössä oletuksena" ‑asetusten käyttöönottoa (saatavilla vain tietyille palveluntarjoajille) lähettämällä pyyntö tällä lomakkeella. Varmista, että sinulla on asiakkaan ja palveluntarjoajan hyväksyntä "käytössä oletuksena" ‑asetusten käyttöönotolle, sillä tukitiimi pyytää sinua vahvistamaan tämän.

Kun olet lisännyt palveluntarjoajia tilitasolla, niitä voi käyttää kampanjatasolla.

Huom. Sinun on edelleen valittava tietty mittaustyyppi ja palveluntarjoaja kullekin luodulle kampanjalle, elleivät "käytössä oletuksena" ‑asetukset ole käytössä.

Jos haluat, että sama palveluntarjoaja ja palveluntarjoajan asiakastunnus valitaan automaattisesti uusille kampanjoille, ota yhteyttä Google-tukeen. Voit poistaa valinnan kampanja-asetuksista milloin tahansa.

2. Kolmannen osapuolen mittausratkaisun määritysten pyytäminen Google Adsissa kampanjatasolla

Voit itse ottaa jokaisen kampanjan käyttöön ja lisätä palveluntarjoajan raportointitunnuksen (tarvittaessa). Google-tuki auttaa vain vähintään 15 kampanjan joukkokäyttöönotossa. Voit tehdä tämän Google Adsissa seuraavasti:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Kampanjat-sivun otsikon alla näkyy kolme välilehteä. Klikkaa Asetukset-välilehteä.
  5. Klikkaa taulukosta kampanjaa, jonka haluat ottaa käyttöön.
  6. Valitse Asetukset-sivulta Lisäasetukset.
  7. Laajenna Kolmannen osapuolen mittausasetukset ‐paneeli.
  8. Valitse Lisää palveluntarjoaja.
  9. Valitse haluamasi mittarityyppi ja kolmannen osapuolen mittauspalveluntarjoaja.
  10. Lisää palveluntarjoajan raportointitunnus. Tämä on pakollista kaikissa tavoittavuus- ja Brand Lift ‑mittauksissa kaikissa kampanjoissa, ellei mittauspalveluntarjoajasi ole toisin ilmoittanut.
  11. Jos haluat lisätä muita mittaustyyppejä, valitse Lisää palveluntarjoaja. Jos haluat poistaa tietyn palveluntarjoajan, valitse kyseisen palveluntarjoajan vierestä X.
  12. Klikkaa Tallenna.

Näin voit tehdä kolmannen osapuolen mittausasetuksiin tili- tai kampanjatason joukkomuutoksia Google Ads Editorissa:

1. Valitse Google Ads Editorista kampanjat, joiden asetuksia haluat muuttaa.
  2. Klikkaa Kolmannen osapuolen mittausasetukset ‑kohdassa olevaa kynäkuvaketta .
  3. Muuta rivikohtaisia valintoja tarpeen mukaan:
    • Merkitse ruutu valituksi, jos haluat, että valittu kampanjadata jaetaan palveluntarjoajalle.
    • Poista valinta ruudusta, jos et halua, että valittu kampanjadata jaetaan palveluntarjoajalle.
    • Jos vain osa ruuduista on valittu, palveluntarjoajalle jaetaan osa valitsemastasi kampanjadatasta.
    • (Valinnainen) Klikkaa + Uusi palveluntarjoaja, jos haluat lisätä rivejä, tai klikkaa roskakorikuvaketta , jos haluat poistaa rivejä.
  4. Klikkaa OK.

Pyydä kolmannen osapuolen mittausratkaisun käyttöönottoon liittyvää apua seuraamalla näitä ohjeita vain, jos sinulla on vähintään 15 kampanjaa:

1. Lataa Third-party measurement for Video campaigns ‑malli.
  2. Lisää pyydetyt tiedot kullekin mittaustyypille.
  3. Tallenna tiedosto.
  4. Täytä tukilomake. Valitse Campaign Type (Kampanjatyyppi) ‑kohdasta "Video / Audio Campaign" (Video-/Audiokampanja) ja valitse sitten kohdan "Trafficking/mapping instructions" (Liikenteenohjaus-/mäppäysohjeet) alla olevasta palveluvalikosta "Account-level 3P measurement vendor configuration" (Tilitason kolmantena osapuolena toimivan mittauspalveluntarjoajan määritykset).
  5. Liitä malli ja lähetä pyyntö.
  6. (Valinnainen) Voit pyytää Google-tukea ottamaan käyttöön "käytössä oletuksena" ‑asetukset kolmannen osapuolen näkyvyyden, bränditurvallisuuden ja tavoittavuuden mittausta varten tässä vaiheessa merkitsemällä ladattavan mallin ruudun valituksi.
    • Varmista, että sinulla on asiakkaan ja palveluntarjoajan hyväksyntä "käytössä oletuksena" ‑asetusten käyttöönotolle, sillä tukitiimi pyytää sinua vahvistamaan tämän.

Hyvä muistaa

• Yhdellä tilillä voi olla vain yksi palveluntarjoajan ja palveluntarjoajan asiakastunnuksen yhdistelmä.
  • Tilin käyttöönoton aikana ilmoitettu palveluntarjoajan asiakastunnus esitäytetään kampanjoihin, jotka luodaan määrityksen tallentamisen jälkeen, kun valitset tietyn palveluntarjoajan mittauspalvelut tilin määrityksen yhteydessä. Sinun on pyydettävä tilin määrittämistä uudelleen, jos palveluntarjoajan asiakastunnus muuttuu, ja tämä päivitys on tehtävä itse myös rivikohdan tasolla.
  • Nämä asetukset täytetään automaattisesti rivikohdan asetuksiin mittauskumppaneille, joilla on käytössä "käytössä oletuksena" mainostajatasolla. Voit lisätä raportointitunnuksen tai poistaa nämä asetukset.
Display & Video 360

Lue lisää Display & Video 360:ssä käytettävistä kolmansien osapuolten YouTube-mittausratkaisuista.

YouTube Reserve ‐kampanjat (esimerkiksi YouTube Select)

Huom. 13.9.2023 alkaen mainostajat voivat ottaa YouTube Reserve ‑kampanjoissa käyttöön useita kolmannen osapuolen palveluntarjoajia samaa mittaria varten rivikohtatasolla (esim. Nielsen ja Comscore tavoittavuuden mittausta varten).
YouTube Reserve ‐kampanjat eivät edellytä tilin määrittämistä ennen kolmannen osapuolen mittauksen käyttöönottoa.
Jos haluat pyytää mittauksen käyttöönottoa, ota yhteyttä Googlen edustajaan ja ilmoita palveluntarjoajan asiakastunnus ja raportointitunnus, jotka olet saanut mittauspalveluntarjoajalta. Raportointitunnusta tarvitaan Nielsenin, Comscoren, Dynatan ja Kantarin mittauksissa. Palveluntarjoajan asiakastunnus mäpätään YouTube Reserve ‑mediasuunnitelmaasi. Raportointitunnus mäpätään mediasuunnitelman rivikohtiin.
Partner Sold ‑myyntiohjelma
Ota yhteyttä julkaisijaan.

Kolmannen osapuolen mittaus muilta palveluntarjoajilta

Kolmannen osapuolen mittauksen pyytäminen muilta palveluntarjoajilta

Google Ads

Katso tarkat ohjeet kolmannen osapuolen mittauksen pyytämiseen.

YouTube Reserve ‐kampanjat (esimerkiksi YouTube Select)

Ota yhteyttä Googlen edustajaan, jos haluat apua prosessissa.

Partner Sold ‑myyntiohjelma

Ota yhteyttä julkaisijaan.