Åpenhet og bekjentgjørelser i annonser

Det er viktig at brukerne har tiltro til Googles produkter og tjenester. Vi vil at brukerne skal kunne ta veloverveide beslutninger om annonsene de ser på nettet.

Når brukerne har tillit til annonsørene på plattformene våre, blir det enklere for oss å sørge for at alle får en nyttig nettopplevelse. Dette innebærer at vi legger ut informasjon om hvem annonsørene våre er, og annonsørenes beliggenhet.

Vi bekrefter identiteten til annonsørene på plattformen vår og viser navnet på annonsøren og annonsørens beliggenhet i annonser som publiseres via Google Ads.

Slik fungerer det for annonsører

Dette ser brukerne

I bekjentgjørelsen bak «Hvorfor vises denne annonsen?»-ikonet får brukerne se informasjon om hvorfor bestemte annonser vises på Søk og YouTube og i andre Google-tjenester.

De kan se navnet på annonsøren bak den aktuelle annonsen og landet vedkommende har registrert virksomheten sin i. Disse opplysningene har annonsøren selv gitt til Google som en del av programmet for bekreftelse av annonsøridentitet.

Her får vi informasjon om annonsørenes identitet fra

Annonsører på Google blir bekreftet under prosessen for bekreftelse av annonsørens identitet. Dette gjelder både for nye og nåværende Google Ads-kontoer. For at en annonsør skal få fullført bekreftelsesprogrammet, må vedkommende sende inn offisiell dokumentasjon som bekrefter juridisk navn og adresse.

Sånn bruker vi informasjonen annonsørene sender inn

Google viser annonsørers navn og land basert på informasjonen annonsørene sender inn som en del av dette programmet. Som et ledd i Googles kontinuerlige tiltak for større åpenhet kan vi gjøre informasjon om Google Ads- eller DV360-kontoene samt annonsekampanjene dine offentlig tilgjengelig, som beskrevet i retningslinjene for annonsøridentitet.

Sånn vises bekjentgjørelsene i ulike annonseformater

Søkeannonser

I søkeannonser kan brukerne se informasjon om annonsørens bekreftede identitet via «Hvorfor vises denne annonsen?»-ikonet  på datamaskiner og via informasjonsikonet  på mobilenheter. Hvis brukerne klikker på «Hvorfor vises denne annonsen?» eller «Om denne annonsøren» på Søk, får de se navnet på annonsøren samt landet vedkommende er hjemmehørende i. Informasjonen brukeren får se, kan variere alt etter om vedkommende bruker mobil eller datamaskin.

Bannerannonser

Med bannerannonser kan du nå ut til de aller fleste internett-brukere. I de fleste tilfeller kan brukerne se tilleggsinformasjon om annonsene de ser på, ved å klikke på «Hvorfor vises denne annonsen?», som de får tilgang til via «Annonsevalg»-ikonet Annonsevalg-ikon. Du kan også finne denne informasjonen ved å klikke på X eller på ikonet og så på X.

YouTube

På YouTube kan du se «Hvorfor vises denne annonsen?»-meldingen ved å klikke på informasjonsikonet eller prikkeikonet . Den samme meldingen vises i annonser på YouTube som på andre plattformer, deriblant annonsørens navn og beliggenhet, som er bekreftet av Google.

Finn ut mer

Annonsører kan finne ut mer om kontobekreftelse ved å