Om Google Ads-certifiering

Google Ads-certifieringen är en professionell ackreditering som Google erbjuder personer som uppvisar kunskaper i grundläggande och avancerade aspekter av Google Ads. Med en Google Ads-certifiering kan du visa att du har professionell ackreditering från Google inom onlineannonsering. Du kan bli certifierad genom Googles onlineutbildningsprogram Skillshop. Läs mer om Skillshop här
I den här artikeln förklarar vi fördelarna med att bli certifierad, hur du blir certifierad och hur du kan informera andra om att du är certifierad.

Innan du börjar

Om du inte har ett Skillshop-konto måste du skapa ett för att få åtkomst till de Google Ads-test som krävs för att bli certifierad. Ta reda på hur du konfigurerar ditt Skillshop-konto.

Fördelar

Så här fungerar Google Ads-certifieringen

När du skapar ett Skillshop-konto får du tillgång till de kostnadsfria Google Ads-certifieringstesten och relaterade utbildningsvägar som du kan använda för att studera till testen.

Du blir Google Ads-certifierad inom ett produktområde genom att klara produktområdestestet som finns på Skillshop. Certifieringarna är tillgängliga för följande produktområden för Google Ads: Google Ads Sök, Google Ads Display, Google Ads Video och Shopping-annonser.

Om Google Ads-certifieringarna

Tillgängliga certifieringar

Certifiering Beskrivning
Google Ads-sökcertifiering Visa dina färdigheter i att skapa och optimera Google Sök-kampanjer. Certifierade användare vet hur de kan utnyttja automatiserade lösningar som Smart Bidding och Målgruppslösningar för att förbättra kampanjresultat för specifika marknadsföringsmål.
Google Ads-displaycertifiering Bekräfta dina kunskaper med hjälp av Google Display och leverera resultat som ger dig mesta möjliga av din Display-annonsering. Certifierade användare vet hur de kan utveckla effektiva Display-strategier och -kampanjer för att uppnå specifika marknadsföringsmål.
Google Ads-videocertifiering Visa dina kunskaper i att få resultat från YouTube- och Google Video-annonseringslösningar. Certifierade användare vet hur de kan berätta effektiva berättelser på YouTube för att nå ut till potentiella kunder på ett storskaligt sätt.
Shopping-certifiering Bekräfta dina kunskaper i att använda och optimera Shopping-annonser. Certifierade användare vet även hur de kan skapa och optimera Shopping-kampanjer som maximerar räckvidd och antal konverteringar.

Tillgängliga språk

Google Ads-certifieringarna finns på 22 språk.

Tillgängliga språk: kinesiska (förenklad och traditionell), nederländska, engelska (Storbritannien och USA), franska, indonesiska, italienska, japanska, koreanska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), ryska, slovakiska, spanska, spanska (Latinamerika), thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska och vietnamesiska

Så här förbereder du dig inför Google Ads-certifieringarna

Vi rekommenderar att du har praktisk erfarenhet av att använda Google Ads. Du bör vara bekant med begrepp och rekommenderade metoder inom onlineannonsering och ha erfarenhet av att hantera olika typer av Google Ads-kampanjer.

Du kan också förbereda dig genom att gå kurser i Skillshop.

Godkänt resultat och tidsgräns

Du behöver få minst 80 % rätt för att få godkänt på certifieringstestet. Du har 75 minuter på dig att göra testet. Om du inte blir godkänd på ett test kan du göra om det efter en dag.

När du börjar göra testet börjar en timer att räkna ner tiden. Det går inte att pausa timern när den har börjat räkna ned. Om du lämnar testet, till exempel om du stänger webbläsaren eller datorn stängs av, slutar timern att räkna ned. Då måste du vänta en dag innan du gör testet igen.

Så här behåller du din certifiering

Google Ads-certifieringen är giltig tills produktområdescertifieringen löper ut. Certifieringarna är giltiga i ett år. Du måste göra om och klara certifieringstestet inom respektive produktområde för att förnya certifieringen.

Förslag på hur du kan informera om din certifiering

Din Google Ads-certifiering visar att du är certifierad användare inom onlineannonsering. Här kommer några exempel på vad du kan säga till befintliga och framtida kunder om ackrediteringen:

• Google Ads-certifieringen visar att jag är certifierad användare inom onlineannonsering.
  • Den här ackrediteringen visar att jag har klarat Google Ads-certifieringstestet på Skillshop.

Exempel

Det här är ett exempel på vad du kan säga om din certifieringsstatus:

”Jag är Google Ads-certifierad av Google, vilket innebär att jag har klarat flera test som bedömer min produktexpertis. Jag är kvalificerad att hjälpa dig att utveckla din verksamhet på nätet med hjälp av Google Ads.”

Tänk också på det här när du berättar om din certifiering:

• Du kan bara säga att du är certifierad om du personligen har klarat certifieringstesten. Det är räcker inte att en medarbetare har certifierats eller att din byrå har fått certifieringsmärket.
  • Du kan hänvisa till dig själv som certifierad så länge certifieringen är giltig. Efter förfallodatumet kan du inte hänvisa till dig själv som certifierad förrän du klarar testen igen.
  • Du kan nämna din certifiering på ditt CV och visitkort, i din LinkedIn-profil och i profiler i andra sociala medier. Tänk på att Google Partners-logotyper bara får användas enligt våra riktlinjer för användning.

Vanliga frågor om certifiering

Skillnaden mellan Google Ads-certifieringar och Partner-märket

• Enskilda personer kan bli certifierade. Alla medlemmar i Partners kan bli Google Ads-certifierade. Som certifierad användare kan du visa upp din status med ett personligt certifikat från Google.
  • Byråer kan skaffa märken och specialiseringar. Ett företag som uppfyller kraven på Partner-status får ett Google Partner- eller Premier Google Partner-märke och kan marknadsföra sig som Google-partner. Observera att en byrå inte automatiskt blir Google Partner bara genom att gå med i programmet.