Google Partner of Premier Partner worden

Nadat uw bedrijf is aangemeld voor het Google Partners-programma, kan het een hechter partnerschap ontwikkelen door Google Partner te worden.
Als u Google Partner wordt, betekent dit dat uw bedrijf wordt erkend omdat het maximale campagneresultaten voor uw klanten behaalt, meer klanten werft door de campagnes van klanten te onderhouden en Google Ads-vaardigheden en -expertise aantoont met certificeringen. Als Google Partner krijgt uw bedrijf toegang tot een groter aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om de Google Partner-badge weer te geven op uw website en in uw marketingmateriaal.

In dit artikel worden de vereisten beschreven waaraan u moet voldoen om Partner of Premier Partner te worden. Bekijk meer informatie over hoe u uw Google Partner-status kunt bekijken.

Google Partner worden

Er zijn 3 categorieën van vereisten: Prestaties, Uitgaven en Certificeringen. De vereisten voor Google Partners worden dagelijks gecheckt. De categorieën van vereisten en de drempelwaarden voor elke categorie worden in de onderstaande tabel beschreven.

Prestaties

Door de prestatievereiste weet Google zeker dat u Google Ads-campagnes effectief kunt instellen en uitvoeren, om zo de beste resultaten voor uw klanten te behalen.

Uw bij Google Partners geregistreerde Google Ads-manageraccount moet een optimalisatiescore hebben van minimaal 70%. U heeft de controle: u kunt aanbevelingen toepassen of afwijzen op basis van uw eigen inschatting en de doelen van uw klanten.

Bekijk meer informatie over de optimalisatiescore.

Uitgaven Uw bij Google Partners geregistreerde Google Ads-manageraccount moet voor alle beheerde accounts samen $ 10.000 uitgeven aan advertenties gedurende 90 dagen.
Certificering

Voor uw bij Google Partners geregistreerde Google Ads-manageraccount moet minstens 50% van uw accountstrategen zijn gecertificeerd in Google Ads (maximaal 100 gebruikers). Ook moet er minstens één certificering zijn voor elk productgebied met $ 500 of meer aan campagne-uitgaven in 90 dagen (bijvoorbeeld Zoeken, Display, Video, Shopping of Apps).

Account Strategists zijn medewerkers van uw bedrijf die Google Ads-campagnes beheren namens uw klanten. U kunt ons laten weten hoeveel gebruikers in uw bedrijf Account Strategists zijn die op basis van hun dagelijkse werkzaamheden moeten worden gecertificeerd. Ga hiervoor naar de pagina Bedrijfsgegevens van het tabblad Partners-programma en maak uw keuze uit het dropdownmenu.

Bekijk meer informatie over hoe u uw certificeringen kunt laten meetellen voor de certificeringsvereisten.

Premier Partner worden

Bedrijven moeten aan de Partner-vereisten voldoen en bij de beste 3% van de deelnemende bedrijven horen binnen een bepaald land (jaarlijks bepaald) om Premier Partner* te worden.

Hier volgen enkele van de factoren die bepalen welke bedrijven tot de beste 3% behoren:

1. Groei van bestaande klanten: Het vermogen van partners om hun bestaande klanten te laten groeien, gemeten aan de hand van de toename van uitgaven aan advertenties op jaarbasis en de uitgaven aan advertenties onder bestaande Google Ads-klanten.
  2. Groei van nieuwe klanten:: Het vermogen van partners om nieuwe klanten aan te trekken, gemeten aan de hand van de toename van uitgaven aan advertenties op jaarbasis en de uitgaven aan advertenties onder nieuwe Google Ads-klanten.
  3. Klantbehoud: Het aangetoonde vermogen om klanten te behouden, gemeten aan de hand van het percentage klanten met actieve Google Ads-uitgaven dat door de partner wordt beheerd en dat behouden blijft op jaarbasis.
  4. Productdiversificatie: Aangetoonde investeringen in een advertentietypemix buiten Zoeken, gemeten aan de hand van het percentage uitgaven aan iets anders dan Zoeken in YouTube, Display & Video 360, Display, Apps en Shopping per kalenderjaar.
  5. Jaarlijkse uitgaven aan advertenties: Investeringen in Google Ads of het Google Marketing Platform, gemeten aan de hand van de uitgaven voor de verschillende beheerde accounts per kalenderjaar.

*Of een bedrijf ervoor in aanmerking komt om Premier Partner te worden, hangt af van de prestaties van andere bedrijven in een bepaald land. Deze beoordeling is een schatting, kan verschillen per land en wordt jaarlijks uitgevoerd. De Premier Partner-status is mogelijk niet in alle landen beschikbaar.