Løs problemer med negative søgeord

I denne artikel kan du læse om, hvordan du finder og løser problemer, når negative søgeord ikke fungerer som forventet.

Almindelige problemer og misforståelser i forbindelse med negative søgeord

1. Mine annoncer vises i forbindelse med søgninger, der skal blokeres af et negativt søgeord

Negative søgeord matcher ikke varianter

Negative søgeord fungerer anderledes end deres positive modstykker. Positive søgeord kan matche relevante søgninger, der ligner hinanden, men som ikke er identiske med det målrettede søgeord, f.eks. stavefejl, ændret ordstilling eller termer, der har samme betydning. Negative søgeord matcher ikke disse varianter.

Dette betyder, at hvis du vil forhindre en annonce i at blive vist i forbindelse med en kvalificeret søgning, skal du ekskludere de specifikke søgetermer nøjagtigt. Hvis du f.eks. føjer det negative bredt matchende søgeord "hus" til din annoncegruppe, forhindrer det kun annoncer i at blive vist i forbindelse med søgninger, der indeholder udtrykket "hus". Det betyder, at en annonce ikke er kvalificeret til at blive vist ved søgninger på "rødt hus", men at den kan vises ved søgninger på "blå huse". Få flere oplysninger om negative søgeord.

Forespørgsler på mere end 16 ord

Din annonce vises muligvis stadig, når nogen søger efter en sætning, der er længere end 16 ord, hvis dit negative søgeord står efter det 16. ord. Lad os antage, at dit negative søgeord er "rabat". Din annonce kan vises, når nogen søger efter "rene og pæne hotelværelser eller ferielejligheder i København som ligger tæt ved strand og S-tog med rabat", fordi dit negative søgeord er det 17. ord i sætningen. På den anden side viser vi ikke din annonce, når nogen søger efter "rene og pæne hotelværelser eller ferielejligheder i København som ligger nær strand og S-tog med rabat", fordi dit negative søgeord er det 16. ord i sætningen.

Bemærk! Før oktober 2019 var grænsen 10 ord i stedet for 16. Før denne dato kan du se negative søgeord efter det 10. ord i et søgeord.

Tjek datointervallet

Hvis du identificerer en søgning i rapporten Søgetermer, der burde have været ekskluderet af et negativt søgeord, skal du sørge for at se på det korrekte rapporteringsdatointerval. Du kan bruge værktøjet Ændringshistorik, som du finder under "Kampagner" i hovedmenuen, til at tjekke den dato, hvor det negative søgeord blev anvendt på annoncegruppen eller kampagnen. Hvis du f.eks. kigger på rapporten Søgetermer for de seneste 3 måneder, men det negative søgeord blev anvendt for 2 uger siden, forventes det, at du vil se det ekskluderede søgeord i din rapport.

Sørg for, at listen med negative søgeord anvendes på din kampagne

Du kan oprette og administrere lister med negative søgeord på kontoniveau ved at gå til "Ekskluderingslister" i "Delt samling" på menuen "Værktøjer" Tools Icon. De skal dog knyttes til bestemte kampagner for at være aktive. Sørg for, at listen anvendes på den rigtige kampagne ved at tjekke fanen Negative søgeord. Få flere oplysninger om lister med negative søgeord.

2. Mine søgeord aktiverer ikke annoncer, som de skal, på grund af et negativt søgeord

Diagnosticeringsværktøjet viser fejlagtigt, at søgeordet ikke vises

Værktøjet til søgeordsdiagnosticering tester en søgning efter den eksakte matchversion af et søgeord, også selvom søgeordet er en sætning eller et bredt match. Hvis den eksakte matchversion af søgeordet ekskluderes, returnerer værktøjet beskeden "Et negativt søgeord forhindrer, at din annonce vises. Din annonce kan dog blive vist for andre søgninger, der matches af dette søgeord." Denne test er ikke omfattende, og søgeordet er muligvis kvalificeret til at blive vist på flere varianter, som det matcher.

Tjek lister med negative søgeord

Sørg for at tjekke, om det negative søgeord, der forhindrer visning, er på en liste med negative søgeord. Dette er lister, der oprettes og administreres på kontoniveau i Delt samling eller på en managerkonto, der administrerer kontoen. Hvis det negative søgeord er på en liste, der ikke anvendes på en kampagne, kan det være det, der forårsager problemet. Få flere oplysninger om lister med negative søgeord.