Konfigurer sporing av dynamiske nettadresser for hotellkampanjer

Med dynamiske sporingsadresser kan du spore trafikk til nettstedet ditt fra hotellkampanjer i Google Ads. Du kan konfigurere dette via sporingsmalen og suffikset for den endelige nettadressen i Google Ads-kontoen din. Du må angi LPURL-elementet i konfigurasjonen av landingssiden din i Hotel Center. Via dette elementet fastsetter du hvilken endelig landingsside annonsene dine skal lede trafikk til.

Når du har konfigurert dette, blir brukerne som klikker på annonsen din sendt til en utvidet link (ikke til linken angitt i URL-elementet) som er opprettet basert på sporingsadressene i Google Ads og LPURL-elementet i konfigurasjonen av landingssiden. Hvis det ikke er angitt noe LPURL-element i dataene fra salgsstedet, har du ingen sporingsnettadresser eller -parametere fra Google Ads. I så fall viderekobler annonsen brukerne til det fullstendige URL-elementet. Finn ut mer om LPURL-elementet. Hvis sporingsmalen eller suffiksene for de endelige nettadressene er definert på et overordnet nivå, blir LPURL-elementet ignorert, og nettadressen som vises, hentes fortsatt fra URL-elementet.

Du kan også bruke Google Ads-sporingsmaler for hotellkampanjene dine for å angi ekstra sporingsinformasjon. Du kan for eksempel legge til verdisporingsparametere og egendefinerte parametere i sporingsmalene eller suffiksene for den endelige nettadressen.

Vær oppmerksom på følgende

• Bare verdisporingsparametere kan brukes i sporingsmaler og suffikser for den endelige nettadressen i Google Ads. Du kan ikke bruke verdisporingsparametere i LPURL.
  • Du kan bare bruke dynamiske parametere for landingssider i LPURL- eller URL-elementet i filen for landingssider. Du kan ikke bruke dem i sporingsmaler for Google Ads.

Veiledning

Legg til sporingsmaler, suffikser for endelig nettadresse og egendefinerte parametere i Google Ads-kontoen, -kampanjen eller -annonsegruppen din

Sporingsmaler og suffikser for endelig nettadresse kan angis på konto-, kampanje- og annonsegruppenivå. Egendefinerte parametere kan angis på kampanje- og annonsegruppenivå. Finn ut hvordan du kan konfigurere sporing med verdisporingsparametere

Legg til verdisporingsmaler i hotellgruppen din

Du kan legge til sporingsmaler og suffikser for endelige nettadresser på hotellgruppenivå. Du kan også laste opp disse feltene via masseopplasting. Egendefinerte parametere støttes ikke på hotellgruppenivå.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. På «Kampanjer»-siden klikker du på kampanjen du vil endre.
  3. Klikk på Hotellgrupper i sidemenyen.
  4. Klikk på «Kolonner»-ikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads.
  5. Åpne «Attributter»-delen, og merk av for «Suffiks for endelig nettadresse» og «Sporingsmal».
  6. Klikk på Bruk for å lagre endringene.
  7. Hvis hotellgruppen du vil endre, har undergrupper, kan du se disse ved å åpne hotellgruppen.
  8. Klikk på blyantikonet for hver enkelt undergruppe i «Sporingsmal»- eller «Suffiks for endelig nettadresse»-kolonnen for å legge til suffikset for endelig nettadresse og sporingsmalene.

Eksempler på bruk av sporing

Nedenfor ser du eksempler på hvordan du kan bruke verdisporingsparameterne. I alle disse eksemplene henviser vi til LPURL-elementet spesifisert i dataene om landingssiden din. Hvis det imidlertid ikke er angitt noe LPURL-element i dataene om landingssiden, bruker vi ikke verdisporingsmaler eller -parametere fra Google Ads.

Konfigurer LPURL for verdisporing

Hvis du vil bruke nye verdisporingsfunksjoner i Google Ads, må du definere en ny <LPURL>-tag i feeden for salgsstedet i Hotel Center. Finn ut mer om LPURL-elementet.

Når du skal konfigurere LPURL-parameteren, må du vurdere innholdet i den gjeldende <URL>-taggen for hver enkelt <PointOfSale>-tag. Finn den aktuelle kategorien for nettadressen nedenfor, og gjør endringen som er beskrevet. Vi anbefaler at LPURL bare inneholder komponenten for landingssiden i nettadressen. <URL>-taggen skal ikke endres.

Kategori 1: Nettadressen inneholder ikke viderekoblinger til den endelige landingssiden.

<URL>http://partner.no/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Hvis nettadressen allerede er den endelige landingssiden, kan du legge til en <LPURL>-tag med det samme nettadresseinnholdet i XML-koden på landingssiden.

Foreslått endring:
<URL>http://partner.no/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.no/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Kategori 2: Nettadressen har viderekoblinger som ikke endrer landingssiden på tidspunktet for viderekoblingen.

<URL>https://eksempelsporingstjeneste.no?campaign_id=(CAMPAIGN-ID)&t_url=http://partner.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Ettersom viderekoblingen skjer via et tredjeparts sporingselement, må du legge til en <LPURL>-tag som skiller ut den endelige landingssiden (fremhevet i fet skrift), i XML-filen for landingssiden. Ettersom LPURL er den endelige landingssiden, er det ikke lenger nødvendig å merke den med escape-tegn. Hvis du har konfigurert verdisporing korrekt i Google Ads, skal dette skje automatisk.

Foreslått endring:
<URL>https://eksempelsporingstjeneste.no?campaign_id=(CAMPAIGN-ID)&t_url=http://partner.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.no/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Nettadressesegmentene som bare brukes til sporing (merket med rød skrift), angis på følgende måte i Google Ads-sporingsmalen:

https://eksempelsporingstjeneste.no?campaign_id={campaignid}&t_url={lpurl}

Mer avanserte konfigurasjoner

Kategori 3: Nettadressen har viderekoblinger som legger til statiske parametere eller sporingsparametere på landingssiden.

<URL>https://partnernettside.no?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotellkjedenettside.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Nettadressen inneholder en viderekobling som endrer den endelige landingssiden ved å legge til en statisk nettadresseparameter eller en nettadresseparameter med verdisporing på slutten av nettadressen. Om vi tar utgangspunkt i eksempelet ovenfor, må nettadressen for landingssiden endres til noe som dette på tidspunktet for viderekoblingen:

http://hotellkjedenettside.no/landing?hid=12345&orgin=partnerA&adgroupid=100001

Når parametere for landingssider skal legges til på denne måten, bør du bruke feltet for suffiks for endelig nettadresse i verdisporingsmalen i stedet for å bruke viderekoblingene i LPURL-elementet eller å benytte sporingsmalen.

Foreslått endring:
<URL>https://partnernettside.no?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotellkjedenettside.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.no/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Sporingsmalen kan konfigureres slik at nettadressesporingen videreføres:

https://partnernettside.no?language_code=(USER-LANGUAGE)&url={lpurl}

For å sikre at den ekstra nettadresseparameteren legges til landingssiden, angir du suffikset for endelig nettadresse slik:

&origin=partnerA&adgroupid={adgroupid}

Du bør unngå det følgende formatet i sporingsmalen:

https://partnernettside.no?language_code=(USER-LANGUAGE)&url={lpurl}%26orgin%3DpartnerA%26adgroupid%3D{adgroupid}

I stedet kan du utelate nettadresseparametere for landingssiden fra sporingsmalen og bruke suffikset for endelig nettadresse for å konfigurere flere suffikser for landingssider, slik det er gjort ovenfor.

Kategori 4: Nettadressen har viderekoblinger som i betydelig grad endrer den endelige landingssiden.

<URL>https://partnernettside.no?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotellkjedenettside.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>

Selv om nettadressen har en viderekobling, brukes den ikke utelukkende til sporing. Viderekoblingen kan brukes til å gjøre kompliserte endringer i nettadressen for landingssiden. Sett at nettadressen må endres til følgende på tidspunktet for viderekobling:

http://hotellkjedenettside.no/undermerkevare/landing?hid=12345

Her er neste trinn å legge til en <LPURL>-tag med det samme nettadresseinnholdet i XML-koden for landingssiden.

Foreslått endring:
<URL>https://partnernettside.no?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotellkjedenettside.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>https://partnernettside.no?language_code=(USER-LANGUAGE)&url=http://hotellkjedenettside.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Bruk av sporingsmaler og suffikser for endelig nettadresse

Hvis du vil bruke viderekoblinger i sporingsmalene eller verdisporingsparameterne dine, finner du eksempler nedenfor på hvordan du kan konfigurere verdisporingsmalene dine.
Vi anbefaler at du bare plasserer nettadressesegmenter du bruker til tredjepartssporing, i sporingsmalen. Parametere som skal overføres til den endelige landingssiden, må konfigureres ved hjelp av suffikset for endelig nettadresse.

Eksempel: Legg til verdisporingsparametere i nettadressene for landingssider

Sett at den følgende nettadressen er angitt i LPURL-elementet:

https://www.partnerdomene.no?checkinDate=(CHECKINDAY)

Du ønsker at nettadressene skal vises slik:

https://www.partnerdomene.no?checkinDate=2001-01-01&adgroupid=123456

I så fall kan du angi sporingsmalen som tom og suffikset for endelig nettadresse slik:

adgroupid={adgroupid}

Merk: Hvis du har behov for å legge til nettadresseparametere på landingssiden, bør du ikke gjøre dette via sporingsmalen. Gå gjennom de anbefalte fremgangsmåtene for konfigurering nedenfor.

Anbefalte fremgangsmåter for konfigurering

Tips 1: Unngå formatet nedenfor i sporingsmaler

{lpurl}?campaign_id={campaignid}&adgroup_id={adgroupid}

Hvis formålet er å legge til sporingsparametere for nettadresser på landingssiden, bør du i stedet bruke suffikset for endelig nettadresse. La sporingsmalen stå tom, og angi suffikset for endelig nettadresse slik:

campaign_id={campaignid}&adgroup_id={adgroupid}

Tips 2: Ikke legg til nettadresseparametere med escape-tegn i sporingsmalen

https://eksempelsporingstjeneste.no?t_url={lpurl}%26campaign_id%3D{campaignid}%26adgroup_id%3D{adgroupid}%26hotel_id={hotel_id}

I eksempelet ovenfor er det brukt escape-tegn for nettadresseparameterne campaignid og adgroupid, og disse parameterne skal sendes til landingssiden i stedet for til sporingstjenesten. For å oppnå samme resultat anbefaler vi at du i stedet angir sporingsmalen slik:

https://eksempelsporingstjeneste.no?t_url={lpurl}&hotel_id={hotel_id}

Angi suffikset for endelig nettadresse slik:

campaign_id={campaignid}&adgroup_id={adgroupid}

Eksempel: Bruk av viderekoblinger med sporingsmaler

For å konfigurere tredjeparts sporingstjenester som bruker viderekoblinger, bør du benytte sporingsmaler. Parametere som sendes til landingssiden, bør fortsatt legges til ved hjelp av suffikset for endelig nettadresse.

Sett at den følgende nettadressen er angitt i LPURL-elementet:

https://www.partnerdomene.no?checkinDate=(CHECKINDAY)

Du ønsker å vise følgende nettadresse:

https://www.semsporing-eksempel.no/medier/redir.php?prof=12&campaignid=89012232&networkType=s&url=https://www.partnerdomene.no%3DcheckinDate%3D2001-01-01&adgroupid%3D123456

Nettadressen for landingssiden skal se slik ut:

https://www.partnerdomene.no?checkinDate=2001-01-01&adgroupid=123456

I så fall kan du konfigurere sporingsmalen slik:

https://www.semsporing-eksempel.no/medier/redir.php?prof=12&campaignid={campaignid}&networkType={network}&url={lpurl}

Suffikset for endelig nettadresse kan angis slik:

adgroupid={adgroupid}

Eksempel: LPURL er ikke angitt

Sett at LPURL-elementet ikke er definert, og at følgende nettadresse er angitt i URL-elementet:

https://www.partnerdomene.no?checkinDate=(CHECKINDAY)

I så fall vises følgende nettadresse, uavhengig av sporingsparameterne som er angitt i Google Ads:

https://www.partnerdomene.no?checkinDate=2010-01-01

Sporingsmaler og suffikser for endelige nettadresser kan defineres på konto-, kampanje-, annonsegruppe- og hotellgruppenivå. Finn ut mer om sporingsmaler og hvordan du kan legge til suffikser for endelige nettadresser.

Eksempel: Verken sporingsmal eller suffiks for endelig nettadresse er angitt

Sett at URL- og LPURL-elementet er definert på tilsvarende måte som i disse nettadressene:

<URL>https://eksempelsporingstjeneste.no?campaign_id=(CAMPAIGN-ID)&t_url=http://partner.no/landing%3Fhid%3D(PARTNER-HOTEL-ID)</URL>
<LPURL>http://partner.no/landing?hid=(PARTNER-HOTEL-ID)</LPURL>

Hvis det verken er angitt en sporingsmal eller et suffiks for endelig nettadresse på dette nivået eller et overordnet nivå, brukes fortsatt URL-elementet, mens LPURL-elementet blir ignorert. I dette eksempelet vises følgende nettadresse:

https://eksempelsporingstjeneste.no?campaign_id=100001&t_url=http://partner.no/landing%3Fhid%3Dabcde

Bruk av egendefinerte parametere i sporingsmaler

Hvis du ønsker å bruke egendefinerte parametere i sporingsmalene dine, kan du finne ut mer om hvordan du administrerer sporing og viderekoblinger. Egendefinerte parametere kan bare defineres på kampanje- og annonsegruppenivå.

Vær oppmerksom på følgende

Hvis du legger til sporingsmaler på flere nivåer, bruker Google Ads malen som er mest spesifikk. Hvis du for eksempel har en sporingsmal på annonsegruppe- og hotellgruppenivå, brukes sporingsmalen for hotellgruppen.

Hvis sporingsmalene inneholder verdisporingsparametere for informasjon knyttet til søkeord, for eksempel parameteren {keyword}, er disse parameterne tomme for hotellannonser. Årsaken er at hotellannonser vises med utgangspunkt i hotellgrupper – ikke søkeord. Derfor støttes heller ikke verdisporingsparametere som {feeditemid}, {matchtype}, {devicemodel}, {placement} eller {adposition}. Derimot støttes hotellspesifikke parametere, for eksempel {hotel_id}, {hotel_partition_id}, {hotel_adtype} og {hotelcenter_id}. Finn ut hvordan du kan konfigurere sporing med verdisporingsparametere

Linker til beslektet innhold