Inzicht krijgen in hoe budget- en doelwijzigingen van invloed kunnen zijn op 'Slim bieden'

13 januari 2020

Met simulators krijgt u inzicht in potentiƫle prestaties op verschillende biedingsniveaus. Tot nu toe zijn deze simulaties alleen beschikbaar voor campagnes die gebruikmaken van handmatig bieden of 'Doel-CPA'. We voegen simulatorondersteuning toe voor budgetten en voor de biedstrategie 'Doel-ROAS', zodat u eenvoudiger meer insights kunt krijgen voor een breder scala aan campagnes.

De juiste doel-ROAS vinden om uw doelen te bereiken

De simulator 'Doel-ROAS' geeft het verband weer tussen een ROAS-doel en uw belangrijkste statistieken. Stel dat u wilt weten hoe een hoger doel de prestaties zou beĆÆnvloeden. Aan de hand van gegevens van de veilingen waaraan u de afgelopen zeven dagen heeft deelgenomen, geeft deze tool aan wat er zou zijn gebeurd mits alle andere factoren (bijv. uw advertenties, bestemmingspagina's, advertenties en biedingen van concurrenten, enz.) hetzelfde waren gebleven.

tROAS bid simulator in Google Ads UI

Het ideale budget vinden om de prestaties te maximaliseren

Soms moet u de budgetten updaten voor campagnes die gebruikmaken van 'Klikken maximaliseren' of 'Aantal conversies maximaliseren'. De budgetsimulator geeft aan hoe deze wijzigingen van invloed kunnen zijn op de prestaties. Zo kunt u makkelijk de ideale budgettoewijzing voor verschillende campagnes bepalen.

Campaign budget simulator in Google Ads UI

U kunt in het Helpcentrum van Google Ads meer informatie over simulators vinden.

Gepost door Sagar Shah, Product Manager, Google Ads