Använda simulatorer för att uppskatta Smart Bidding-resultat

Det finns två typer av Google Ads-simulatorer som du kan använda: manuella CPC-budsimulatorer och Smart Bidding-simulatorer.

Google Ads-simulatorer hjälper dig att kontrollera hur olika inställningar skulle kunna förändra resultatet av dina annonser per vecka. När du använder Smart Bidding kan du ta hjälp av simuleringsverktyg för att ta reda på vad som skulle hända med annonsresultatet om du ändrar CPA-mål, ROAS-mål eller din genomsnittliga dagliga budget.

Så fungerar mål- och budgetsimulatorer

Mål- och budgetsimulatorer samlar in och analyserar data från annonsauktioner som du har deltagit i och uppskattar vilket resultat dina annonser hade kunnat få, uttryckt i viktiga mätvärden som kostnad, konverteringar, konverteringsvärden, exponeringar och klick, om du hade valt en annan budget eller ett annat CPA-mål eller ROAS-mål eller en annan målexponeringsandel.

Målsimulatorer kan användas på två sätt:

• Du kan ange ett mål för en enstaka kampanjmål eller för en hel portfölj. Detta åsidosätter alla eventuella inriktningar som du har ställt in på annonsgruppsnivå.
  • Du kan justera kampanj- och portföljmål samt annonsgruppsmål med en viss procentandel.

Simulatorerna utgår från tidigare kampanjresultat och justeras för att ta hänsyn till kommande säsongsbaserade mönster. Simulatorn uppdateras varje dag och återspeglar de senaste sju dagarna.

Dessa mätvärden för aktuell och beräknad effekt återspeglar uppskattningar av konverteringsfördröjning för sök- och Performance Max-kampanjer.

Du kan beräkna resultaten av simulatorn i stor skala genom att använda Google Ads-API:et.

Mål-CPA-simulatorer är tillgängliga för sök-, display-, Shopping- och appkampanjer. Mål-ROAS-simulatorer är tillgängliga för sökkampanjer. Simulatorer för Målexponeringsandel, Maximera konverteringar, Maximera konverteringsvärde och Maximera klick är bara tillgängliga för sökkampanjer.

Använda Smart Bidding-simulatorer för att uppskatta resultatet av Smart Bidding

Du kan välja en Smart Bidding-simulator utifrån det mätvärde du hoppas uppnå, till exempel konverteringar, konverteringsvärden, klick eller exponeringar.

Budstrategi Smart Bidding-simulator Viktigaste mätvärde
Mål-CPA

Målsimulator för annonsgrupp

Kampanjmålsimulator

Portföljmålsimulator

Konverteringar
Mål-ROAS

Målsimulator för annonsgrupp

Kampanjmålsimulator

Portföljmålsimulator

Konverteringsvärden
Maximera konverteringsvärde Budgetsimulator för kampanj Konverteringsvärden
Budstrategin Maximera konverteringar Budgetsimulator för kampanj Konverteringar
Budstrategin Maximera klick Budgetsimulator för kampanj Klick
Målexponeringsandel

Kampanjmålsimulator

Exponeringar

Hitta din Smart Bidding-simulator

Hitta en Smart Bidding-simulator till din annonsgrupp

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Annonsgrupper.
  4. Klicka på simulatorikonen Bid Simulator icon i resultatrapporten i avsnittet Mål-CPA för strategi eller Mål-ROAS för strategi. Läs mer om felsökning av budsimulatorer

Hitta en Smart Bidding-målsimulator till din kampanj

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på simulatorikonen Bid Simulator icon. Ikonen finns i kolumnen Budget.

Hitta en Smart Bidding-målsimulator för din portföljbudstrategi

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Med en portföljstrategi kan du koppla flera kampanjer och annonsgrupper till en och samma budstrategi. Om du använder en portföljbudstrategi för Mål-CPA hittar du simulatorn för mål-CPA i det delade biblioteket.

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Budgetar och budgivning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Budstrategier.
  4. Välj en Mål-CPA- eller Mål-ROAS-strategi för att se resultatrapporten.
  5. Klicka på simulatorikonen Bid Simulator icon i resultatrapporten i avsnittet Mål-CPA för strategi eller Mål-ROAS för strategi. Läs mer om felsökning av budsimulatorer