Yönetici hesabı bağlama ve bağlantısını kaldırma hataları

Yönetici hesapları için bağlantı işlemleri konusunda belirli sınırlamalar vardır. Hesaplarınızı bağlamaya veya bağlantısını kaldırmaya çalışırken bir hata mesajı gördüyseniz bu makalede açıklanan bağlantı oluşturma sınırlamalarından biriyle karşılaşmış olabilirsiniz.

Bağlantı Oluşturma Hatalarının Nedenleri

  1. Hesap aynı hiyerarşi içinde bir yöneticiye zaten bağlı
  2. Paylaşılan bir müşteri hesabına sahip yönetici hesapları aynı hiyerarşinin parçası olamaz
  3. Başka bir yöneticiyi doğrudan yöneten 1 yönetici sınırına ulaştınız
  4. 5 yönetici düzeyi sınırına ulaştınız
  5. 1 müşteri hesabını yöneten 5 yönetici sınırına ulaştınız
  6. Maksimum hesap sayısına ulaştınız
  7. Maksimum bekleyen davetiye sayısına ulaştınız
  8. Hesapta, bu yönetici hesabından başka bir yönetici kullanıcı veya hesap sahibi yok
  9. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bu hesabın sahibi olmanız gerekir
  10. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yönetim erişiminizin olması gerekir

Çizimlerin açıklaması

Yönetici hesabı Müşteri hesabı Hata Kabul edilebilir Desteklenen bağlantı Desteklenmeyen bağlantı

1. Hesap aynı hiyerarşi içinde bir yöneticiye zaten bağlı

*Hata mesajı: "Davetli, hiyerarşinizdeki başka bir yönetici tarafından zaten yönetiliyor."

Bir hesap, aynı yönetici hiyerarşisinde yalnızca bir kez bağlanabilir. Aşağıdaki örnekte bu kavram gösterilmektedir. Bu örnekte Yönetici 1, Yönetici 2 ve Müşteri 2'ye bağlanmıştır. Aynı hiyerarşideki iki yönetici (diğer bir deyişle, birbirine bağlı iki yönetici) aynı müşteri hesabına bağlanamadığı için Yönetici 2 de müşteri hesabına bağlanamaz.

Hiyerarşinizde müşteri hesabına bağlı başka bir yönetici hesabı görmüyorsanız diğer yönetici hesabı, hiyerarşik olarak giriş yaptığınız yönetici hesabının üstünde yer alıyor olabilir.

Çözüm:

Erişiminiz varsa Yönetici 1'e giriş yapın ve "Alt Hesap Ayarları" sayfanıza gidin. Yönetici 2'ye bağlamak istediğiniz müşteri hesabını seçip Düzenle'yi ve ardından Yöneticiyi Değiştir'i seçin. Görüntülenen kutuda Yönetici 2'yi seçin.

Yönetici 1'e erişiminiz yoksa hiyerarşik olarak sizin hesabınızın üstünde yer alan yönetici hesabının bir yöneticisiyle iletişime geçmeniz gerekir.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

2. Paylaşılan bir müşteri hesabına sahip yönetici hesapları aynı hiyerarşinin parçası olamaz

*Hata mesajı: "İstemci bir hiyerarşide birden çok kez bağlanmış olacak."

Bir hesap, aynı yönetici hiyerarşisinde yalnızca bir kez bağlanabilir. Aşağıdaki örnekte Yönetici 1 ve Yönetici 2 aynı müşteri hesabına bağlıdır. Bu durumda Yönetici 1, Yönetici 2'ye bağlanamaz. Çünkü bunu yapmak, müşteri hesabının aynı hiyerarşide doğrudan iki yöneticiye bağlanmasına yol açacaktır (diğer bir deyişle iki yönetici birbirine bağlanmış olur).

Çözüm:

Yönetici 1 ile Yönetici 2 arasında bağlantı oluşturmak için önce Yönetici 1 ile Müşteri 1'in bağlantısını kaldırmanız gerekir.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

3. Başka bir yöneticiyi doğrudan yöneten 1 yönetici sınırına ulaştınız

*Hata mesajı: "Maksimum yönetici sayısına ulaştınız."

Bir yönetici hesabının üzerinde, doğrudan bağlı olduğu yalnızca 1 yönetici bulunabilir.
Bu sınır sadece yönetici hesapları için geçerlidir. Bir yönetici hesabında, hesaba doğrudan bağlı olan en fazla 5 yönetici bulunabilir. 

Çözüm:

Yönetici 2 Yönetici 3'e zaten bağlı ise ve Yönetici 1 ile Yönetici 3 arasında bağlantı oluşturmak istiyorsanız Yönetici 1'i Yönetici 2'nin üzerine bağlamanız veya Yönetici 2 ile Yönetici 3 arasındaki bağlantıyı kaldırmanız gerekir.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

4. 5 yönetici düzeyi sınırına ulaştınız

*Hata mesajı: "Davetli bağlanırsa izin verilen maksimum alt yönetici düzeyi sayısı aşılacak."

Yönetici yapılarında en fazla 5 düzey olabilir. Bu, yönetici hesabı yapınızda birbirinin üzerinde olan yalnızca 5 yönetici bulunabileceği anlamına gelir.

Bu hata mesajını alıyorsanız ve hiyerarşide 5'ten az yönetici düzeyi varsa üst düzey yönetici hesabınızın üzerinde başka yönetici hesapları olabilir. Erişiminiz olmadığı için bu hesapları göremezsiniz.

Çözüm: 

Yeni yönetici hesabınızı hiyerarşideki beşinci yönetici hesabının en az bir düzey üzerinde bağlayın veya hiyerarşide mevcut bir veya daha fazla yöneticinin bağlantısını kaldırın.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

5. 1 müşteri hesabını yöneten 5 yönetici sınırına ulaştınız

*Hata mesajı: "Maksimum yönetici sayısına ulaştınız."

Müşteri hesaplarında, hesaba doğrudan bağlı olan en fazla 5 yönetici hesabı bulunabilir.

Çözüm:

Yeni yönetici hesabınızın bağlantısını oluşturmak için önce yeni yönetici hesabınızı mevcut yönetici hesaplarından birine bağlayın veya mevcut yönetici hesaplarından birinin bağlantısını kaldırın.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

6. Maksimum hesap sayısına ulaştınız

*Hata mesajı: "Maksimum hesap sayısına ulaştınız."

Her yönetici hesabının maksimum hesap sınırı vardır. Bu sınır, yönetici hesabınızın belirli bir zamanda bağlanabileceği maksimum müşteri hesabı sayısıdır. Maksimum hesap sayısına ulaştığınızı belirten bir hata alırsanız yeni bir hesap daha bağlamak, maksimum hesap sınırınızı aşmanıza neden olur.

Çözüm:

Yönetici hesabınızı hesap sınırının altına çekmek için bazı hesapları iptal etmeniz veya yönetici hesabınızdan hesap bağlantısı kaldırmanız gerekir.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

7. Maksimum bekleyen davetiye sayısına ulaştınız

*Hata mesajı: "Maksimum bekleyen davetiye sayısına ulaştınız."

Maksimum bekleyen davetiye sayısı 20'dir. Bekleyen davetiyeleri yönetici hesabınızda Ayarlar > Alt hesap ayarları bölümünden görebilirsiniz. Yönetici hesabınızda bekleyen 20 davetiye varsa yeni müşteri hesaplarını davet edemezsiniz.

Çözüm:

Bekleyen davetiyelerin sayısını azaltmak için istek gönderilen hesaplardaki yönetici kullanıcılardan, bağlantı davetlerini onaylamasını isteyebilir veya artık gerek duyulmayan davetiyeleri iptal edebilirsiniz.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

8. Hesapta, bu yönetici hesabından başka bir yönetici hesabı kullanıcısı veya sahibi yok

*Hata mesajı: "Her hesabın, yönetim erişimine sahip bir kullanıcısı veya yönetim sahipliği olan bir yönetici hesabı olmalıdır."

Hesaplar yöneticisiz bırakılamaz, aksi takdirde hesabı yönetecek kimse kalmayacaktır.

Çözüm:

Müşteri hesabına yönetim erişimi olan bir kullanıcıyı ekleyin veya sahipliği farklı bir yönetici hesabına aktarın.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

9. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için bu hesabın sahibi olmanız gerekir

*Hata mesajı: "Bu işlemi yapma izniniz yok. Bu değişikliği yalnızca Yönetici hesabı sahipleri veya bu hesaba yönetim erişimi olan kullanıcılar yapabilir."

Müşteri hesaplarında diğer yönetici hesaplarının bağlantısını kaldırma ve bağlantı isteklerini kabul etme gibi önemli hesap yönetimi işlemlerini gerçekleştirmek için yönetici hesabınızın, müşteri hesabının sahibi olması ve kullanıcı olarak sizin, yönetici hesabına yönetim erişiminizin olması gerekir. Daha fazla bilgi

Çözüm:

Bir müşteri hesabının sahibi olmanız gerekiyorsa mevcut sahip yöneticisinin, yönetici hesabınıza sahipliği aktarması gerekir. Müşteri hesabının şu anda sahip yöneticisi yoksa müşteri hesabının, sahipliği hesabınıza vermesi gerekir.

10. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yönetim erişiminizin olması gerekir

*Hata mesajı: "Bu işlemi gerçekleştirmek için yönetim erişiminizin olması gerekir."

Bağlantı istekleri gönderme, bağlantı isteklerini kabul etme ve kullanıcıları kaldırma gibi önemli hesap yönetimi görevlerini gerçekleştirmek için hesabınıza yönetim erişiminizin olması gerekir. Ayrıca, bir yönetici hesabında bulunan ve müşteri hesabında önemli değişiklikler yapmaya çalışan bir kullanıcıysanız yönetici hesabınızın, bahsi geçen hesabın sahibi olması gerekir.

Çözüm:

Yönetim erişimi olan bir kullanıcıdan değişikliği yapmasını veya erişiminizi "Yönetim" düzeyine yükseltmesini isteyin. Bu şekilde istenen değişikliği yapabilirsiniz.

*Hata mesajları güncellemelere tabidir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir.

Bu size yardımcı oldu mu?
Bunu nasıl iyileştirebiliriz?

Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?

Sorununuzu hızla çözmek için oturum açarak ek destek seçeneklerinden yararlanın

Arama
Aramayı temizle
Aramayı kapat
Google uygulamaları
Ana menü
Yardım Merkezinde Arayın
true
73067
false