Om din kompatibilitetsrate for konverteringssporing

Kompatibilitetsraten for konverteringssporing hjælper dig med at se, om tagging er konfigureret korrekt på alle dine landingssider. Din kompatibilitetsrate for konverteringssporing vises i en kolonne med navnet "Kompatibilitetsrate for konverteringssporing" i rapporten Landingssider.

Kolonnen viser dig den anslåede procentdel af klik på søgeannoncer, der kan spores for konverteringer ved hjælp af en førstepartscookie på landingssiden. Sporing af konverteringer med en førstepartscookie er den mest nøjagtige metode til måling af konverteringer.

En rate på under 100 % betyder, at nogle af dine annonceklik muligvis ikke spores for konverteringer i visse browsere. Det kan påvirke din konverteringsrapportering såvel som eventuelle optimeringsfunktioner, der gør brug af konverteringsdata, f.eks. Smart Bidding.

Værd at vide om måling af onlinekonverteringer

For at få den mest nøjagtige måling skal du implementere et tag på hele websitet, der er aktivt på alle sider. Du kan få flere oplysninger om tagging på hele websitet ved at læse Sådan sporer Google websitekonverteringer. Før du implementerer tagging på hele websitet, skal du gøre følgende:

• Aktivér automatisk tagging på alle dine Google Ads-konti.
  • Hvis du bruger værktøjer til sporing af klik i dine sporingswebadresser eller omdirigeringer på serveren for dit website, skal du sikre, at de overfører GCLID til dine landingssider.
  • Undlad at aktivere dine tags fra en iFrame (f.eks. fra et andet sporingstag såsom et Floodlight-tag).

Visse former for konverteringssporing fungerer muligvis anderledes i forskellige browsere og med forskellige indstillinger. Kolonnen Kompatibilitetsrate for konverteringssporing hjælper dig med at se, om din sporing er konfigureret korrekt på tværs af dine landingssider, og at din tagging kan spore så mange konverteringer som muligt.

Bemærk! I øjeblikket fungerer kompatibilitetsraten for konvertering kun for landingssider for søgeannoncer. I forbindelse med landingssider, der ikke er knyttet til søgeannoncer, vises "--" i kolonnen Kompatibilitetsrate for konverteringssporing.

Om kolonnen Kompatibilitetsrate for konverteringssporing

Kompatibilitetsraten for konverteringssporing måles som den anslåede procentdel af klik til din landingsside, der kan spores for konverteringer ved hjælp af en førstepartscookie, som er den mest nøjagtige metode til måling af konverteringer.

Hvis raten er under 100 %, og du holder markøren over metric'en, får du vist et kort med specifikke fejlmeddelelser, der angiver, hvorfor konverteringer muligvis ikke rapporteres for visse klik på den pågældende landingsside. Du får vist oplysninger som f.eks.:

• Vejledning om, hvorfor alle klik ikke spores for konverteringer, med et link til flere oplysninger.
  • Den anslåede procentdel af klik, hvor GCLID modtages på landingssiden.
  • Den anslåede procentdel af klik, der nåede frem til din landingsside, hvor tagging på hele websitet blev implementeret.

Eksempel:

• Du har muligvis en kompatibilitetsrate for konverteringssporing på 80 %. Det betyder, at 80 % af klikkene på søgeannoncer til denne landingsside kan spores for konverteringer i alle browsere ved hjælp af en førstepartscookie.
  • Hvis du holder markøren over dette tal, og årsagen til fejlen er beskrevet i fejlmeddelelsen "Manglende GCLID (20 %)", betyder det, at GCLID 20 % af tiden "tabes" fra webadressen ved ankomsten til landingssiden.
  • Du bemærker muligvis, at der på bunden af kortet står "Tag på hele websitet: 100 %". Det betyder, at tagging på hele websitet blev implementeret korrekt for 100 % af klikkene på søgeannoncer.

Om fejlmeddelelser om kompatibilitetsrater for konverteringssporing

Se sektionen AMP-landingssider, hvis din landingsside er en AMP-landingsside.

Manglende globalt websitetag

For at spore konverteringer så præcist som muligt i alle browsere skal du bruge et globalt websitetag eller Google Tag Manager på hver af dine Google Ads-landingssider.

Hvis du vil bruge Google Ads-tags til konverteringssporing, kan du se disse ressourcer vedrørende implementering af konverteringssporing ved hjælp af et globalt websitetag eller med Google Tag Manager.

Hvis du foretrækker det, kan du linke din Analytics-konto for at spore konverteringer på din Google Ads-konto. Hvis du vælger denne mulighed, anbefaler vi, at du konfigurerer et globalt websitetag med Google Analytics eller bruger Universal Analytics-skabelonen i Google Tag Manager for at sikre dig den mest nøjagtige måling af konverteringer. Hvis du forsøger at måle konverteringer uden globalt websitetag eller Google Tag Manager, ser du muligvis notifikationen "Forældet tag" i rapporten om konverteringskompatibilitet.

Hvis du ser denne fejl i rapporten Landingssider, så har din landingsside ikke et globalt websitetag eller en Google Tag Manager-container installeret korrekt. Hvis du har problemer med dit tag, kan du få flere oplysninger om fejlfinding i forbindelse med tagging på hele websitet. Hvis du bruger Google Tag Manager, skal du sørge for, at du har brugt Konverteringslink korrekt.

Hvis din side er en AMP-landingsside, skal du bekræfte, at konfigurationen er korrekt, sådan som det er beskrevet i Brug af AMP for dine Google Ads-landingssider og Konfigurer Google Ads-konverteringsmåling for AMP landingssider.

Manglende GCLID

GCLID'et føjes automatisk til din endelige webadresse, når automatisk tagging er aktiveret for din Google Ads-konto. For at kunne spore konverteringer i alle browsere skal GCLID-webadresseparameteren fastholdes i webadressen, når brugeren kommer frem til landingssiden efter at have klikket på en annonce. Denne meddelelse i kolonnen for kompatibilitet for konverteringssporing angiver, at GCLID ikke findes i webadressen for denne landingsside. Hvis du bruger værktøjer til sporing af klik i dine sporingswebadresser eller omdirigeringer på serveren for dit website, skal du sikre, at de overfører GCLID til dine landingssider. Sørg også for, at landingssiden indlæses korrekt uden websitefejl (f.eks. en 404-fejl).

For at tjekke, om GCLID-parameteren fortsat findes på landingssiden, kan du indsætte webadressen for landingssiden fra din rapport Landingsside for Google Ads i din browser og tilføje en GCLID-testparameter manuelt. Gå til siden ved at trykke på Enter, og tjek derefter, om den GCLID-parameter, du angav, stadig vises i webadressefeltet. Få flere oplysninger om, hvordan du tjekker, om automatisk tagging i Google Ads fungerer.

Eksempel

Lad os sige, at din landingsside er: eksempel.dk/foo

Indsæt dette i webadressefeltet, og tilføj et test-GCLID: eksempel.dk/foo?gclid=Tester123

Når du går til denne webadresse, skal du tjekke, at "gclid=Tester123" vises i webadressefeltet. Bemærk, at der skelnes mellem store og små bogstaver i dit GCLID, og at det skal være ens på alle sider.

Bemærk! Hvis du har andre webadresseparametre, skal GCLID komme efter disse parametre, men før eventuelle fragmenter (også kaldet "navngivne ankre" og angivet ved tilstedeværelsen af et #), og se omtrent således ud: eksempel.dk/foo?a=b&gclid=Tester123#xyz

Hvis din side er en AMP-landingsside, skal du bekræfte, at konfigurationen er korrekt, sådan som det er beskrevet i Brug af AMP for dine Google Ads-landingssider.

Automatisk tagging er deaktiveret på kontoniveau

Hvis du vil spore konverteringer i alle browsere, skal du sikre dig, at indstillingen for automatisk tagging er aktiveret for din konto. Denne indstilling føjer automatisk GCLID til den endelige webadresse.

Få flere oplysninger om automatisk tagging

Forældede tags (herunder Analytics.js-tags)

For at spore konverteringer så præcist som muligt i alle browsere skal du bruge et globalt websitetag eller Google Tag Manager på hver af dine Google Ads-landingssider. Hvis du bruger forældede tags, (ældre versioner af vores tags, som ikke længere anbefales som optimale løsninger), skal du opdatere dine tags, så de bruger et globalt websitetag eller Google Tag Manager. Brug af et globalt websitetag eller Google Tag Manager giver dig også mulighed for at udnytte nye funktioner, som måske ikke er tilgængelige ved brug af forældede tagkonfigurationer.

Bemærk! Hvis du bruger Google Analytics til at måle konverteringer på din Google Ads-konto, anbefaler vi, at du konfigurerer et globalt websitetag med Google Analytics eller bruger Universal Analytics-skabelonen i Google Tag Manager. I øjeblikket betragtes konverteringer, der registreres ved hjælp af Analytics.js-tags, som er linket korrekt, stadig som "kompatible" i rapporten, og du kan stadig opnå gode resultater, men vi anbefaler kraftigt, at du opgraderer dine tags, så de bruger et globalt websitetag eller GTM.

Hvis din side er en AMP-landingsside, skal du bekræfte, at konfigurationen er korrekt, sådan som det er beskrevet i Brug af AMP for dine Google Ads-landingssider.

Kompatibilitetsraten for konverteringssporing kan ikke beregnes: "- -"

Når der ikke er nogen data for en bestemt landingsside, vises "--" i kolonnen Kompatibilitetsrate for konverteringssporing. Denne metric er kun tilgængelig for annonceklik på søgekampagner, så andre kampagnetyper har ikke kompatibilitetsrater for konverteringssporing.

Hvis der ikke er nogen annonceklik til din landingsside, er der ingen kompatibilitetsrate for konverteringssporing for den pågældende landingsside.

Bemærk! Data om kompatibilitetsrate for konverteringssporing er kun tilgængelige fra den 1. juli 2020 og fremefter. Hvis du medtager datoer før dette i din rapport, beregnes kompatibilitetsraten ikke, og der vises "- -".

Kompatibilitetsraten for konverteringssporing er "Ikke tilgængelig"

Selv når der er annonceklik, er der nogle situationer, hvor det ikke altid er muligt at beregne en kompatibilitetsrate for konverteringssporing for alle landingssider. I disse tilfælde vises "Ikke tilgængelig" i kolonnen.

Der er et par primære årsager til, at dette kan ske:

• Tredjeparters systemer til administration af tags og ikke-standardmæssige implementeringer – når tags implementeres ved hjælp af et system til administration af tredjepartstags eller andre ikke-standardmæssige implementeringskonfigurationer (f.eks. brug af iframes, betinget logik osv.), er det ikke altid muligt at validere den korrekte konverteringskompatibilitet.
  • Meddelelser om cookiesamtykke – når der er implementeret meddelelser om cookiesamtykke, kan vi muligvis ikke nøjagtigt afgøre, hvor ofte klik kan spores for konverteringer ved hjælp af en førstepartscookie.
  • Hyppige ændringer i konfigurationer af tags – hvis der er foretaget flere ændringer af indstillingerne for automatisk tagging, eller hvordan tags implementeres (f.eks. implementering af tagging på hele websitet, fjernelse eller ændring af eksisterende tags eller ændring af en websiteomdirigering), kan kompatibilitetsraten for konverteringssporing være utilgængelig i et stykke tid. Dette kan ændre sig, hvis tagkonfigurationen er stabil. Metric'en vises så i rapporten.

Det er vigtigt at bemærke, at "Ikke tilgængelig" betyder, at der ikke kan fastlægges en kompatibilitetsrate for konverteringssporing, men det betyder ikke, at en landingsside ikke sporer klik for konverteringer. Du behøver ikke at foretage dig noget, når du ser denne rate.

Manglende konfiguration af AMP Client ID (og andre problemer med AMP-landingssider)