Uudelleenmarkkinointiluetteloiden luominen sovelluksen käyttäjistä

Voit tehostaa uudelleenmarkkinointikampanjaasi tunnistamalla tiettyjä yleisöryhmiä ja kohdistamalla mainonnan niille. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda uudelleenmarkkinointiluetteloita sovelluksen erilaisista yleisöistä. Laajenna alla olevat osiot klikkaamalla niitä.

Kaikki käyttäjät lukuun ottamatta niitä, jotka ovat tehneet tiettyjä asioita

Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että luettelo sisältää oikeat käyttäjät ja että muut käyttäjät jäävät sen ulkopuolelle. Oletetaan esimerkiksi, että olet jälleenmyyjä ja haluat kohdistaa mainonnan käyttäjille, jotka eivät ole ostaneet sinulta mitään. Seuraa alla olevia kolmeen eri vaiheeseen jaettuja ohjeita.

1. Luo luettelo kaikista sovelluksesi käyttäjistä.
  2. Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet tiettyjä asioita.
  3. Yhdistä luettelot, jolloin tuloksena on luettelo kohdeyleisöstäsi.

Vaihe 1: Luo luettelo kaikista käyttäjistä

iOS

1. Avaa Työkalut ja asetukset ‑valikko klikkaamalla oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  4. Valitse valikon vaihtoehdoista Sovelluksen käyttäjät.
  5. Lisää Yleisön nimi ‑kenttään yleisöluettelon nimi.
  6. Valitse Luettelon jäsenet ‑kenttään Kaikki sovelluksen käyttäjät.
  7. Valitse avattavasta Sovellus-valikosta sovelluksesi.
  8. Valitse luettelon alustava laajuus.
  9. Jäsenyyden kesto on oletuksena 540 päivää.
  10. Lisää halutessasi Kuvaus-kenttään yleisön kuvaus.
  11. Tallenna uusi yleisöluettelo klikkaamalla Luo yleisö.

Android

Linkitä Google Play ‑tilisi Google Ads ‑tiliisi. Sinulle luodaan automaattisesti Kaikki käyttäjät ‑luettelo. Luettelo näkyy Yleisön hallinnointi ‑osiossa. Lue lisää Google Play- ja Google Ads ‑tilien linkittämisestä

Vaihe 2: Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet poissuljettavia asioita

1. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  2. Valitse valikon vaihtoehdoista Sovelluksen käyttäjät.
  3. Lisää Yleisön nimi ‑kenttään yleisöluettelon nimi.
  4. Luettelon jäsenet ‑kenttään on valittu oletuksena "Suorittivat tiettyjä toimia sovelluksessa". Käytä tätä vaihtoehtoa.
  5. Valitse avattavasta Sovellus-valikosta sovelluksesi.
  6. Valitse "Sisällytä käyttäjät, jotka ovat suorittaneet sovelluksessa seuraavien sääntöjen mukaisia toimia" ‑kohdasta Ainakin yhtä sääntöryhmää vastaavat ihmiset.
  7. Valitse Sovelluksessa tehdyt toiminnot ‑kentän valikosta tapahtuma ja on sama kuin.
  8. Lisää toimintakenttään haluamasi toiminta. (Käytetyssä esimerkissä tapahtuma voisi olla sama kuin "asiakkaat_jotka_ovat_tehneet_ostoksen").
  9. Valitse luettelon alustava laajuus.
  10. Lisää Jäsenyyden kesto ‑kenttään haluamasi päivien määrä.
  11. Lisää halutessasi Kuvaus-kenttään yleisön kuvaus.
  12. Tallenna uusi yleisöluettelo klikkaamalla Luo yleisö.

Vaihe 3: Luo oma yhdistelmäluettelo edellä luotujen luetteloiden avulla

1. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  2. Valitse valikon vaihtoehdoista Oma yhdistelmä.
  3. Yhdistettävät yleisöt ‑osion avattavasta valikosta on valittu oletuksena "Mikä tahansa näistä yleisöistä (TAI)".
  4. Klikkaa oikeanpuoleisesta sarakkeesta Sovelluksen käyttäjät ‑kohdan avausnuolta, niin näet sovelluksen käyttäjistä luodut yleisöt.
  5. Näet vaiheessa 1 luomasi Kaikki käyttäjät ‑yleisöluettelon. Valitse sen vieressä oleva valintaruutu.
  6. Klikkaa VALMIS.
  7. Klikkaa JA.
  8. Valitse avattavasta valikosta Ei mikään näistä yleisöistä.
  9. Klikkaa oikeanpuoleisesta sarakkeesta Sovelluksen käyttäjät ‑kohdan avausnuolta, niin näet sovelluksen käyttäjistä luodut yleisöt.
  10. Valitse vaiheessa 2 luomasi luettelo. (Käytetyssä esimerkissä "asiakkaat_jotka_ovat_tehneet_ostoksen").
  11. Klikkaa VALMIS.
  12. Klikkaa LUO YLEISÖ. Luettelosi on valmis.

Käyttäjät, jotka ovat tehneet useita asioita

Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että luettelo sisältää oikeat käyttäjät ja että muut käyttäjät jäävät sen ulkopuolelle. Oletetaan esimerkiksi, että yrityksesi on ravintolaketju ja haluat kohdistaa mainonnan asiakkaille, jotka ovat sekä tilanneet ruokaa kotiinsa että syöneet jossakin ketjun ravintoloista 60 viime päivän aikana. Seuraa alla olevia kolmeen eri vaiheeseen jaettuja ohjeita.

1. Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet ensimmäisen asian.
  2. Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet toisen asian. Jatka tällä tavoin, kunnes luettelot kattavat kaiken haluamasi toiminnan.
  3. Yhdistä kaikki luettelot yhdeksi luetteloksi.

Vaihe 1: Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet ensimmäisen asian

1. Avaa Työkalut ja asetukset ‑valikko klikkaamalla oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  4. Valitse valikon vaihtoehdoista Sovelluksen käyttäjät.
  5. Lisää Yleisön nimi ‑kenttään yleisöluettelon nimi.
  6. Luettelon jäsenet ‑kenttään on valittu oletuksena "Suorittivat tiettyjä toimia sovelluksessa". Käytä tätä vaihtoehtoa.
  7. Valitse avattavasta Sovellus-valikosta sovelluksesi.
  8. Valitse "Sisällytä käyttäjät, jotka ovat suorittaneet sovelluksessa seuraavien sääntöjen mukaisia toimia" ‑kohdasta Ainakin yhtä sääntöryhmää vastaavat ihmiset.
  9. Valitse Sovelluksessa tehdyt toiminnot ‑kentän valikosta tapahtuma ja on sama kuin.
  10. Lisää toimintakenttään haluamasi toiminta. (Käytetyssä esimerkissä tapahtuma voisi olla sama kuin "tilanneet_kotiinkuljetuksen").
  11. Valitse luettelon alustava laajuus.
  12. Lisää Jäsenyyden kesto ‑kenttään haluamasi päivien määrä. (Käytetyssä esimerkissä lisäisit "60").
  13. Lisää halutessasi Kuvaus-kenttään yleisön kuvaus.
  14. Tallenna uusi yleisöluettelo klikkaamalla Luo yleisö.

Vaihe 2: Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet toisen asian

1. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  2. Valitse valikon vaihtoehdoista Sovelluksen käyttäjät.
  3. Lisää Yleisön nimi ‑kenttään yleisöluettelon nimi.
  4. Luettelon jäsenet ‑kenttään on valittu oletuksena "Suorittivat tiettyjä toimia sovelluksessa". Käytä tätä vaihtoehtoa.
  5. Valitse avattavasta Sovellus-valikosta sovelluksesi.
  6. Valitse "Sisällytä käyttäjät, jotka ovat suorittaneet sovelluksessa seuraavien sääntöjen mukaisia toimia" ‑kohdasta Ainakin yhtä sääntöryhmää vastaavat ihmiset.
  7. Valitse Sovelluksessa tehdyt toiminnot ‑kentän valikosta tapahtuma ja on sama kuin.
  8. Lisää toimintakenttään haluamasi toiminta. (Käytetyssä esimerkissä toinen tapahtuma voisi olla sama kuin "ruokailleet_ravintolassa").
  9. Valitse luettelon alustava laajuus.
  10. Lisää Jäsenyyden kesto ‑kenttään haluamasi päivien määrä. (Käytetyssä esimerkissä lisäisit "60".)
  11. Lisää halutessasi Kuvaus-kenttään yleisön kuvaus.
  12. Tallenna uusi yleisöluettelo klikkaamalla Luo yleisö.

Vaihe 3: Luo oma yhdistelmäluettelo, joka kattaa kaiken toiminnan

1. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  2. Valitse Oma yhdistelmä.
  3. Klikkaa Yhdistettävät yleisöt ‑osion taulukosta avausnuolta ja valitse "Kaikki nämä yleisöt (JA)".
  4. Klikkaa oikeanpuoleisesta sarakkeesta Sovelluksen käyttäjät ‑kohdan avausnuolta, niin näet sovelluksen käyttäjistä luodut yleisöt.
  5. Valitse edellä luomiesi yleisöjen valintaruudut (esimerkiksi "tilanneet_kotiinkuljetuksen" ja "ruokailleet_ravintolassa").
  6. Klikkaa VALMIS.
  7. Lisää halutessasi yleisön kuvaus.
  8. Tallenna uusi yhdistelmäluettelo klikkaamalla LUO YLEISÖ.Luettelosi on valmis.

Käyttäjät, jotka ovat tehneet yhden asian mutta eivät toista asiaa

Varmista seuraavien ohjeiden avulla, että luettelo sisältää oikeat käyttäjät ja että muut käyttäjät jäävät sen ulkopuolelle. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on konsultointiyritys ja haluat kohdistaa mainonnan käyttäjille, jotka ovat ottaneet yhteyttä myyntitiimiisi mutta eivät ole käyttäneet palvelujasi. Seuraa alla olevia kolmeen eri vaiheeseen jaettuja ohjeita.

1. Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet haluamasi asian.
  2. Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet poissuljettavan asian.
  3. Yhdistä luettelot siten, että otat mukaan kaikki ensimmäisen luettelon käyttäjät, jotka eivät ole toisessa luettelossa.

Vaihe 1: Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet haluamasi asian

1. Avaa Työkalut ja asetukset ‑valikko klikkaamalla oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  2. Valitse Jaettu kirjasto ‑osiosta Yleisön hallinnointi.
  3. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  4. Valitse valikon vaihtoehdoista Sovelluksen käyttäjät.
  5. Lisää Yleisön nimi ‑kenttään yleisöluettelon nimi.
  6. Luettelon jäsenet ‑kenttään on valittu oletuksena "Suorittivat tiettyjä toimia sovelluksessa". Käytä tätä vaihtoehtoa.
  7. Valitse avattavasta Sovellus-valikosta sovelluksesi.
  8. Valitse "Sisällytä käyttäjät, jotka ovat suorittaneet sovelluksessa seuraavien sääntöjen mukaisia toimia" ‑kohdasta Ainakin yhtä sääntöryhmää vastaavat ihmiset.
  9. Valitse Sovelluksessa tehdyt toiminnot ‑kentän valikosta tapahtuma ja on sama kuin.
  10. Lisää toimintakenttään haluamasi toiminta. (Käytetyssä esimerkissä tapahtuma voisi olla sama kuin "ottaneet_yhteyttä").
  11. Valitse luettelon alustava laajuus.
  12. Lisää Jäsenyyden kesto ‑kenttään haluamasi päivien määrä. (Käytetyssä esimerkissä lisäisit "60".)
  13. Lisää halutessasi Kuvaus-kenttään yleisön kuvaus.
  14. Tallenna uusi yleisöluettelo klikkaamalla Luo yleisö.

Vaihe 2: Luo luettelo käyttäjistä, jotka ovat tehneet poissuljettavan asian

1. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  2. Valitse valikon vaihtoehdoista Sovelluksen käyttäjät.
  3. Lisää Yleisön nimi ‑kenttään yleisöluettelon nimi.
  4. Luettelon jäsenet ‑kenttään on valittu oletuksena "Suorittivat tiettyjä toimia sovelluksessa". Käytä tätä vaihtoehtoa.
  5. Valitse avattavasta Sovellus-valikosta sovelluksesi.
  6. Valitse "Sisällytä käyttäjät, jotka ovat suorittaneet sovelluksessa seuraavien sääntöjen mukaisia toimia" ‑kohdasta Ainakin yhtä sääntöryhmää vastaavat ihmiset.
  7. Valitse Sovelluksessa tehdyt toiminnot ‑kentän valikosta tapahtuma ja on sama kuin.
  8. Lisää toimintakenttään haluamasi toiminta. (Käytetyssä esimerkissä poissuljettavien käyttäjien luettelo olisi "kaikki_käyttäjät_jotka_ovat_käyttäneet_palveluja).
  9. Valitse luettelon alustava laajuus.
  10. Lisää Jäsenyyden kesto ‑kenttään haluamasi päivien määrä. (Käytetyssä esimerkissä lisäisit "60".)
  11. Lisää halutessasi Kuvaus-kenttään yleisön kuvaus.
  12. Tallenna uusi yleisöluettelo klikkaamalla Luo yleisö.

Vaihe 3: Luo oma yhdistelmäluettelo edellä luotujen luetteloiden avulla

1. Aloita yleisöluettelon lisääminen klikkaamalla pluspainiketta Luo-valikon avauskuvake.
  2. Valitse valikon vaihtoehdoista Oma yhdistelmä.
  3. Yhdistettävät yleisöt ‑osion avattavasta valikosta on valittu oletuksena "Mikä tahansa näistä yleisöistä (TAI)".
  4. Klikkaa oikeanpuoleisesta sarakkeesta Sovelluksen käyttäjät ‑kohdan avausnuolta, niin näet sovelluksen käyttäjistä luodut yleisöt.
  5. Näet yleisöluettelon, jonka jäsenet ovat tehneet vaiheessa 1 lisäämäsi asian. Valitse sen vieressä oleva valintaruutu.
  6. Klikkaa VALMIS.
  7. Klikkaa JA.
  8. Valitse avattavasta valikosta Ei mikään näistä yleisöistä.
  9. Klikkaa oikeanpuoleisesta sarakkeesta Sovelluksen käyttäjät ‑kohdan avausnuolta, niin näet sovelluksen käyttäjistä luodut yleisöt.
  10. Klikkaa luetteloa, jonka jäsenet ovat tehneet vaiheessa 2 lisäämäsi poissuljettavan asian.
  11. Tallenna uusi yhdistelmäluettelo klikkaamalla LUO YLEISÖ. Luettelosi on valmis.

HUOM. Vaihetta 2 koskevia vinkkejä (kaikki osiot)

Yleisöluetteloja koskevien sääntöjen, jotka perustuvat tapahtumien nimiin, on vastattava täsmälleen Mittaus-välilehdellä lueteltuja konversiotapahtumia.

Selvitä konversiotapahtuman tarkka nimi näin:

1. Klikkaa Työkalut ja asetukset ‑valikon työkalukuvaketta.
  2. Valitse Mittaus-osiosta Konversiot.
  3. Etsi Konversiotapahtuma-kohdasta tapahtuma, joka sopii luotavaan listaan.
  4. Klikkaa tapahtumaa, niin siirryt Asetukset-näkymään.
  5. Näet tapahtuman tarkan nimen joko "Kolmannen osapuolen sovellusanalytiikkatapahtuma"- tai "Firebase-tapahtuma"-kohdan vieressä riippuen siitä, käytätkö kolmatta osapuolta vai Firebasea.
  6. Käytä kyseistä tapahtuman nimeä yleisöluetteloita luodessasi.