Ställa in ett lokalt produktflöde

Med lokala produktflöden kan du marknadsföra produkter och tjänster som är tillgängliga på dina fysiska platser. Du laddar upp data från dina butikslager, inklusive beskrivning, foto och pris så skapar Google automatiskt annonser som visar upp dina produkter för varje plats.

Du lägger till dina lokala produktflöden i en lokal kampanj som använder dessa flöden för att visa annonser baserat på tillgängliga produkter på var och en av dina platser. Tänk på att du behöver ett Google My Business-konto innan du kan skapa ett lokalt produktflöde.

Läs mer om flöden, som är ett speciellt verktyg i avsnittet företagsinformation i ditt konto.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar ett lokalt produktflöde och sedan kopplar det till din lokala kampanj.

Anvisningar

Se till att flödet innehåller minst fem produkter per butik, så att din plats visas i en annons.

Det finns två sätt att koppla ett lokalt produktflöde till din kampanj:

1. Google Merchant Center: Länka produkt- och platsdata från Google Merchant Center till din kampanj.
  2. Google Ads: Skapa ett nytt lokalt produktflöde i företagsdata och länka det sedan till din kampanj.

Google Merchant Center

1. Koppla flödet till din kampanj

Du kan skapa ett lokalt produktflöde genom att koppla data från Google Merchant Center direkt till kampanjen.

Lägga till ett flöde i en ny kampanj

1. Följ anvisningarna för att Skapa en lokal kampanj.
  2. När du väljer inställningar för dina lokala kampanjer scrollar du längst ner på skärmen och klickar på Fler inställningar.
  3. Klicka var som helst i avsnittet Produktflöde för att utöka det. Markera kryssrutan Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  4. Välj Merchant Center (lokalt produktflöde) som källa till produktflödet.
    1. Välj ett Merchant Center-konto.
    2. Skriv eller klistra in en lista över produkt-id:n från detta konto och klicka på Lägg till produkter.
    3. Dra dina id:n till den ordning som du vill att de ska visas som annonser.

Lägga till ett flöde i en befintlig kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Gå till Kampanjer och öppna en befintlig lokal kampanj.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Scrolla ned till slutet av inställningarna och klicka på Fler inställningar.
  5. Klicka var som helst i avsnittet Produktflöde för att utöka det. Markera kryssrutan Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  6. Välj Merchant Center (lokalt produktflöde) som källa till produktflödet.
    1. Välj ett Merchant Center-konto.
    2. Skriv eller klistra in en lista över produkt-id:n från detta konto och klicka på Lägg till produkter.
    3. Dra dina id:n till den ordning som du vill att de ska visas som annonser.

Google Ads

1. Skapa ett lokalt produktflöde

Gå först till avsnittet ”företagsinformation” i ditt konto för att skapa ett lokalt produktflöde.

Skapa ett lokalt produktflöde

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Företagsinformation under Konfiguration.
  4. Klicka på plusknappen och välj Lokalt produktflöde.

2. Formatera din data

Använd sedan kolumnerna i CSV-mallen för att formatera produktdata i ditt eget kalkylark. Var noga med att använda exakt samma kolumnnamn som i mallen.

Formatera din data

1. Ladda ner CSV-mallen för att se vilken data du vill ta med i ditt flöde.
  2. Använd de exakta kolumnnamnen i den nedladdade CSV-filen för att formatera produktdata i ditt eget kalkylark:
    1. Rank (obligatoriskt): Siffra som anger i vilken ordning produkterna ska visas som annonser. Varje rad i denna kolumn måste vara ett unikt, positivt heltal.
    2. Product Item Id (obligatoriskt): Id för den enskilda produkten i ditt lager. Kan innehålla max 50 siffror och bokstäver, men inga mellanslag eller specialtecken.
    3. Title (obligatoriskt): Namnet på din produkt som kunderna ser.
    4. Description (obligatoriskt): Beskrivning av din produkt som kunderna ser.
    5. Item URL (valfritt): Webbadressen som kunder kommer till när de klickar på den här produkten.
    6. Image URL (obligatoriskt): Bild på din produkt som kunderna ser. Ange en webbadress till bilden som finns på din webbplats.
      1. Filen måste vara en GIF-, PNG-eller JPG-fil
      2. Bildproportionerna måste vara mellan 0,67:1 och 1,85:1. Rekommenderat bildförhållande är 1:1
      3. Bildens bredd och höjd måste båda vara mer än 360 pixlar. Rekommenderade mått är 720 × 720.
      4. Bildstorleken måste vara mindre än 11,4 MB och mindre än 6 MB pixlar.
    7. Price (obligatoriskt): Priset som kunderna ser. Siffra med upp till två decimaler följt av ett mellanslag och sedan valutakod (t.ex. 10 USD).
    8. Store code (obligatoriskt): GMB-kod för den butik där varan är tillgänglig.
      • Om en vara är tillgänglig i flera butiker lägger du till en ny rad för varje plats. Du kan även lägga till flera butiker för varje rad (upp till 100 per rad) genom att avgränsa dem med ett semikolon ”;”
      • Om en vara är tillgänglig i alla butiker anger du <all> i denna kolumn.
    9. Sales Price (valfritt): Rabatterat pris för den vara som kunden kommer att se. Måste vara mindre än värdet i kolumnen Price. Siffra med upp till två decimaler följt av ett mellanslag och sedan valutakod (t.ex. 10 USD).

3. Ladda upp din data

När du har formaterat kalkylarket anger du ett namn på produktflödet och laddar upp din data.

Ladda upp din data

1. Ange ett namn på ditt produktflöde.
    1. Vi rekommenderar att du använder ett kort namn utan blanksteg.
    2. Återanvänd inte namnet på en gammal datamängd eller ett gammalt flöde som du har tagit bort. Google Ads känner endast igen nya namn.
  2. Ladda upp kalkylarket.
  3. Klicka på Använd.

När du har laddat upp produktflödet kan du se det under Dataflöden. Klicka på namnet på ditt flöde för att se data som laddats upp. Du kan hitta och åtgärda eventuella fel i uppladdningen under Uppladdningshistorik.

4. Koppla flödet till din kampanj

När du har laddat upp din data kan du lägga till ditt lokala produktflöde i en ny eller befintlig lokal kampanj.

Lägga till ett flöde i en ny kampanj

1. Följ anvisningarna för att Skapa en lokal kampanj.
  2. När du väljer inställningar för dina lokala kampanjer scrollar du längst ner på skärmen och klickar på Fler inställningar.
  3. Klicka var som helst i avsnittet Produktflöde för att utöka det. Markera kryssrutan Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  4. Välj Google Ads (lokalt produktflöde)  som källa till produktflödet.

Lägga till ett flöde i en befintlig kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Gå till Kampanjer och öppna en befintlig lokal kampanj.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Scrolla ned till slutet av inställningarna och klicka på Fler inställningar.
  5. Klicka var som helst i avsnittet Produktflöde för att utöka det. Markera kryssrutan Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  6. Välj Google Ads (lokalt produktflöde)  som källa till produktflödet.