Ställa in ett lokalt produktflöde

Med lokala produktflöden kan du marknadsföra produkter och tjänster som är tillgängliga på dina fysiska platser. Du laddar upp data från dina butikslager, inklusive beskrivning, foto och pris så skapar Google automatiskt lokala katalogannonser för varje plats.

Du lägger till dina lokala produktflöden i en lokal kampanj som använder dessa flöden för att visa annonser baserat på tillgängliga produkter på var och en av dina platser. Kom ihåg att du måste skapa ett Google My Business-konto innan du kan skapa en lokal kampanj.

Läs mer om flöden, som är ett speciellt verktyg i avsnittet företagsinformation i ditt konto.

I den här artikeln beskriver vi hur du skapar ett lokalt produktflöde och sedan kopplar det till din lokala kampanj.

Anvisningar

1. Skapa ett lokalt produktflöde

Gå först till avsnittet ”företagsinformation” i ditt konto för att skapa ett lokalt produktflöde.

Skapa ett lokalt produktflöde

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Företagsinformation under Konfiguration.
  4. Klicka på plusknappen och välj Lokalt produktflöde.

2. Formatera din data

Använd sedan kolumnerna i CSV-mallen för att formatera produktdata i ditt eget kalkylark. Var noga med att använda exakt samma kolumnnamn som i mallen.

Formatera din data

1. Ladda ner CSV-mallen för att se vilken data du vill ta med i ditt flöde.
  2. Använd de exakta kolumnnamnen i den nedladdade CSV-filen för att formatera produktdata i ditt eget kalkylark:
    1. Rank (obligatoriskt): Siffra som anger i vilken ordning produkterna ska visas som annonser. Varje rad i denna kolumn måste vara ett unikt, positivt heltal.
    2. Product Item Id (obligatoriskt): Id för den enskilda produkten i ditt lager. Kan innehålla max 50 siffror och bokstäver, men inga mellanslag eller specialtecken.
    3. Title (obligatoriskt): Namnet på din produkt som kunderna ser.
    4. Description (obligatoriskt): Beskrivning av din produkt som kunderna ser.
    5. Item URL (obligatoriskt): Webbadressen som kunder kommer till när de klickar på den här produkten.
    6. Image URL (obligatoriskt): Bild på din produkt som kunderna ser. Ange en webbadress till bilden som finns på din webbplats. Måste vara PNG eller JPG – rekommenderade bildproportioner på 1:1 (kvadrat).
    7. Price (obligatoriskt): Priset som kunderna ser. Siffra med upp till två decimaler följt av ett mellanslag och sedan valutakod (t.ex. 10 USD).
    8. Store code (obligatoriskt): GMB-kod för den butik där varan är tillgänglig.
      • Om en vara är tillgänglig i flera butiker lägger du till en ny rad för varje plats.
      • Om en vara är tillgänglig i alla butiker anger du <all> i denna kolumn.
    9. Sales Price (valfritt): Rabatterat pris för den vara som kunden kommer att se. Måste vara mindre än värdet i kolumnen Price. Siffra med upp till två decimaler följt av ett mellanslag och sedan valutakod (t.ex. 10 USD).

3. Ladda upp din data

När du har formaterat kalkylarket anger du ett namn på produktflödet och laddar upp din data.

Ladda upp din data

1. Ange ett namn på ditt produktflöde.
    1. Vi rekommenderar att du använder ett kort namn utan blanksteg.
    2. Återanvänd inte namnet på en gammal datamängd eller ett gammalt flöde som du har tagit bort. Google Ads känner endast igen nya namn.
  2. Ladda upp kalkylarket.
  3. Klicka på Använd.

När du har laddat upp produktflödet kan du se det under Dataflöden. Klicka på namnet på ditt flöde för att se data som laddats upp. Du kan hitta och åtgärda eventuella fel i uppladdningen under Uppladdningshistorik.

4. Anslut flödet till din kampanj

När du har laddat upp din data kan du lägga till ditt lokala produktflöde i en ny eller befintlig lokal kampanj.

Lägga till ett flöde i en ny kampanj

1. Följ anvisningarna för att Skapa en lokal kampanj.
  2. När du väljer dina lokala kampanjinställningar rullar du längst ner på skärmen och klickar på Visa fler inställningar.
  3. Klicka var som helst i avsnittet Produktflöde för att utöka det. Markera rutan för Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  4. Välj källa till produktflödet.
    • Google Ads (lokalt produktflöde): Välj ett lokalt produktflöde som du har skapat i ”företagsinformation”.

Lägga till ett flöde i en befintlig kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Gå till Kampanjer och öppna en befintlig lokal kampanj.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Rulla ned till slutet av inställningarna och klicka på Visa fler inställningar.
  5. Klicka var som helst i avsnittet Produktflöde för att utöka det. Markera rutan för Använd ett produktflöde för denna kampanj.
  6. Välj källa till produktflödet.
    • Google Ads (lokalt produktflöde): Välj det lokala produktflödet som du skapade i ”företagsinformation”.