Opprett feeder for produkter i butikk

Med feeder for produkter i butikk kan du markedsføre produktene og tjenestene som selges på de fysiske beliggenhetene dine. For å gjøre dette må du laste opp data fra butikklagrene dine, deriblant priser, bilder og beskrivelser. Google oppretter så automatisk lokale annonser for de ulike beliggenhetene.

Du legger til feedene dine for produkter i butikk i en lokal kampanje, som igjen bruker disse feedene til å vise annonser ut fra produktlagrene på de ulike beliggenhetene dine. Husk at du må ha en Google Min bedrift-konto før du kan opprette feeder for produkter i butikk.

Finn ut mer om feeder, som er et spesialverktøy du finner i Bedriftsdata-delen i kontoen din.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du konfigurerer feeder for produkter i butikk og deretter knytter dem til lokale kampanjer.

Veiledning

Du kan knytte feeder for produkter i butikk til kampanjer på to ulike måter:

1. Google Merchant Center: Knytt produkt- og beliggenhetsdataene dine fra Google Merchant Center til den aktuelle kampanjen.
  2. Google Ads: Opprett en ny feed for produkter i butikk i bedriftsdataene, og knytt den så til kampanjen.

Google Merchant Center

1. Knytt feeder til kampanjer

Du kan opprette en feed for produkter i butikk ved å knytte Google Merchant Center-dataene dine direkte til den aktuelle kampanjen.

Legg til feeder i nye kampanjer

1. Følg veiledningen for å opprette lokale kampanjer.
  2. Rull til helt nederst på siden når du angir innstillinger for den lokale kampanjen, og klikk på Flere innstillinger.
  3. Klikk hvor som helst i Produktfeed-delen for å vise den. Merk av for Bruk en produktfeed i denne kampanjen.
  4. Velg Merchant Center (feed for produkter i butikk) som feedkilde.
    1. Velg en Merchant Center-konto.
    2. Skriv eller lim inn en liste over produkt-ID-er fra denne kontoen, og klikk på «Legg til produkter».
    3. Organiser (ved å dra) ID-ene i den rekkefølgen du vil at de skal vises som annonser.

Legg til feeder i eksisterende kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Gå til Kampanjer, og åpne en nåværende lokal kampanje.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Rull til helt nederst i innstillingene, og klikk på Flere innstillinger.
  5. Klikk hvor som helst i Produktfeed-delen for å vise den. Merk av for Bruk en produktfeed i denne kampanjen.
  6. Velg Merchant Center (feed for produkter i butikk) som feedkilde.
    1. Velg en Merchant Center-konto.
    2. Skriv eller lim inn en liste over produkt-ID-er fra denne kontoen, og klikk på Legg til produkter.
    3. Organiser (ved å dra) ID-ene i den rekkefølgen du vil at de skal vises som annonser.

Google Ads

1. Opprett en feed for produkter i butikk

Gå først til «Bedriftsdata»-delen i kontoen din, og opprett en feed for produkter i butikk der.

Opprett feeder for produkter i butikk

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre i kontoen.
  3. Under «Konfigurasjon» klikker du på Bedriftsdata.
  4. Klikk på plussknappen, og velg Feed for produkter i butikk.

2. Formatér data

Bruk deretter kolonnene i CSV-malen til å formatere produktinformasjonen din i et eget regneark. Sørg for at du bruker nøyaktig de samme kolonnenavnene som i malen.

Formatér data

1. Last ned CSV-malen for å se hvilke data du vil ta med i feed din.
  2. Bruk nøyaktige de samme kolonnenavnene i den nedlastede CSV-filen til å formatere produktinformasjonen i ditt eget regneark:
    1. Rangering (obligatorisk): Dette er tallet som indikerer hvilken rekkefølge produktene dine skal vises i som annonser. De ulike radene i denne kolonnen må inneholde et unikt, positivt heltall.
    2. Vare-ID (obligatorisk): Dette er ID-en for det enkelte produktet i beholdningen din. ID-en kan bestå av maksimalt 50 tall og bokstaver. Mellomrom og spesialtegn er ikke tillatt.
    3. Tittel (obligatorisk): Dette er navnet på produktet som kundene ser.
    4. Beskrivelse (obligatorisk): Dette er beskrivelsen av produktet ditt som kundene ser.
    5. Varenettadresse (valgfritt): Dette er nettadressen kundene kommer til når de klikker på dette produktet.
    6. Bildenettadresse (obligatorisk): Dette er bildet av produktet ditt som kundene ser. Skriv inn en nettadresse til bildet som nettstedet ditt er vert for. Det må være en PNG- eller JPG-fil, og det anbefalte høyde/bredde-forholdet er på 1:1 (kvadrat).
    7. Pris (obligatorisk): Dette er prisen kunder ser. Dette er et tall med opptil to desimaler etterfulgt av et mellomrom og deretter valutakoden (f.eks. «100 kr»).
    8. Butikkode (obligatorisk): Dette er GMB-koden for butikken din der denne varen er tilgjengelig.
      • Hvis en vare kan kjøpes i flere butikker, er det bare å legge til en ny rad for hver beliggenhet.
      • Hvis en vare kan kjøpes i alle butikkene, kan du oppgi «<all>» (alle) i denne kolonnen.
    9. Salgspris(valgfritt): Dette er den rabatterte prisen på varen som kundene ser. Denne verdien må være lavere enn verdien i «Pris»-kolonnen. Dette er et tall med opptil to desimaler etterfulgt av et mellomrom og så valutakoden (f.eks. «100 kr»).

3. Last opp data

Når du er ferdig med å formatere regnearket, gir du produktfeeden din et navn, og laster opp dataene dine.

Last opp data

1. Gi produktfeeden din et navn.
    1. Bruk helst et kort navn uten mellomrom.
    2. Ikke bruk navnet på et gammelt datasett eller feeder som er fjernet. I Google Ads gjenkjennes bare nye navn.
  2. Last opp regnearkfilen.
  3. Klikk på Bruk.

Når du har lastet opp filen, kan du se denne produktfeeden under Datafeeder. Klikk på navnet på feeden din for å se dataene som ble lastet opp. Du kan se og korrigere eventuelle feil som oppsto under opplastingen av data, under «Opplastingslogg».

4. Knytt feeder til kampanjer

Når du har lastet opp dataene dine, kan du legge til feeden din for produkter i butikk i en ny eller eksisterende lokal kampanje.

Legg til feeder i nye kampanjer

1. Følg veiledningen for å opprette lokale kampanjer.
  2. Rull til helt nederst på siden når du angir innstillinger for den lokale kampanjen, og klikk på Flere innstillinger.
  3. Klikk hvor som helst i Produktfeed-delen for å vise den. Merk av for Bruk en produktfeed i denne kampanjen.
  4. Velg Google Ads (feed for produkter i butikk) som feedkilde.

Legg til feeder i eksisterende kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Gå til Kampanjer, og åpne en nåværende lokal kampanje.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Rull til helt nederst i innstillingene, og klikk på Flere innstillinger.
  5. Klikk hvor som helst i Produktfeed-delen for å vise den. Merk av for Bruk en produktfeed i denne kampanjen.
  6. Velg Google Ads (feed for produkter i butikk) som feedkilde.

Linker til beslektet innhold