Een feed instellen met informatie over producten die in de winkel worden verkocht

U kunt met feeds met informatie over producten die in de winkel worden verkocht producten en services promoten die beschikbaar zijn op uw fysieke locaties. U uploadt gegevens uit uw winkelvoorraad, waaronder een beschrijving, foto en prijs. Google maakt vervolgens automatisch advertenties met uw producten voor elke locatie.

U voegt uw feeds met informatie over producten die in de winkel worden verkocht toe aan een lokale campagne, die deze feeds gebruikt om advertenties weer te geven op basis van de productvoorraden op elk van uw locaties. Houd er rekening mee dat u een Google Mijn Bedrijf-account nodig heeft voordat u een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht kunt maken.

Meer informatie over feeds, een speciale tool in het gedeelte Bedrijfsgegevens van uw account.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht instelt en deze vervolgens koppelt aan uw lokale campagne.

Instructies

Er zijn twee manieren om een lokale productfeed aan uw campagne te koppelen:

1. Google Merchant Center: Koppel uw product- en locatiegegevens uit Google Merchant Center aan uw campagne.
  2. Google Ads: Maak een nieuwe feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht in 'Bedrijfsgegevens' en koppel deze aan uw campagne.

Google Merchant Center

1. Koppel de feed aan uw campagne

U kunt een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht maken door uw Google Merchant Center-gegevens rechtstreeks aan uw campagne te koppelen.

Feed toevoegen aan nieuwe campagne

1. Volg de instructies op in Een lokale campagne maken.
  2. Wanneer u uw lokale campagne-instellingen selecteert, scrollt u naar beneden en klikt u op Aanvullende instellingen.
  3. Klik ergens in 'Productfeed' om dit gedeelte uit te vouwen. Vink het selectievakje aan voor Gebruik een productfeed voor deze campagne.
  4. Selecteer Merchant Center (feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht) als de bron van uw feed.
    1. Selecteer een Merchant Center-account.
    2. Typ of plak een lijst met product-ID's uit dit account en klik op 'Producten toevoegen'.
    3. Sleep uw ID's in de volgorde waarin u ze als advertenties wilt weergeven.

Feed toevoegen aan een bestaande campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar Campagnes en open een bestaande lokale campagne.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scroll naar de onderkant van uw instellingen en klik op Aanvullende instellingen.
  5. Klik ergens in 'Productfeed' om dit gedeelte uit te vouwen. Vink het selectievakje aan voor Gebruik een productfeed voor deze campagne.
  6. Selecteer Merchant Center (feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht) als de bron van uw feed.
    1. Selecteer een Merchant Center-account.
    2. Typ of plak een lijst met product-ID's uit dit account en klik op Producten toevoegen.
    3. Sleep uw ID's in de volgorde waarin u ze als advertenties wilt weergeven.

Google Ads

1. Maak een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht

Ga eerst naar het gedeelte 'Bedrijfsgegevens' van uw account om een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht te maken.

Maak een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven in uw account op het gereedschapsicoon.
  3. Klik onder 'Instellen' op Bedrijfsgegevens.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht.

2. Maak uw gegevens op

Gebruik vervolgens de kolommen in de beschikbaar gestelde csv-template om uw productgegevens op te maken in uw eigen spreadsheet. Zorg ervoor dat u de exacte kolomnamen uit de template gebruikt.

Maak uw gegevens op

1. Download de csv-template om te zien welke gegevens u in uw feed wilt opnemen.
  2. Gebruik de exacte kolomnamen in het gedownloade csv-bestand om de productgegevens op te maken in uw eigen spreadsheet:
    1. Positie (vereist): getal dat aangeeft in welke volgorde uw producten als advertenties worden weergegeven. Elke rij in deze kolom moet een uniek, positief, geheel getal bevatten.
    2. Artikel-ID van product (vereist): ID voor het specifieke product in uw voorraad. Kan uit maximaal vijftig cijfers en letters bestaan, maar mag geen spaties of speciale tekens bevatten.
    3. Titel (vereist): de productnaam die klanten te zien krijgen.
    4. Beschrijving (vereist): de productbeschrijving die klanten te zien krijgen.
    5. Item-URL (optioneel): URL waarop klanten terechtkomen als ze op dit product klikken.
    6. Afbeeldings-URL (vereist): de productafbeelding die klanten te zien krijgen. Geef een URL op van de afbeelding die wordt gehost op uw website.
      1. Bestand: moet de indeling gif, png of jpg hebben.
      2. Hoogte-breedteverhouding van afbeelding: moet tussen de 0,67:1 en 1,85:1 zijn. De aanbevolen verhouding is 1:1.
      3. Breedte en hoogte van afbeelding: moeten beide meer dan 360 pixels zijn. Aanbevolen afmetingen: 720 x 720 pixels.
      4. Afbeeldingsformaat: moet kleiner zijn dan 11,4 MB en minder dan 6 miljoen pixels hebben.
    7. Prijs (vereist): prijs die klanten te zien krijgen. Geef een getal op met maximaal twee decimalen, gevolgd door een spatie en vervolgens de valutacode (bijvoorbeeld '10 EUR').
    8. Winkelcode (vereist): de GMB-code voor uw winkel waar dit artikel beschikbaar is.
      • Voeg voor elke locatie een nieuwe rij toe als een artikel in meerdere winkels verkrijgbaar is.U kunt ook meerdere winkels in een rij toevoegen (maximaal honderd per rij) door ze te scheiden met een puntkomma ';'.
      • Typ '<all>' in deze kolom als een item in alle winkels verkrijgbaar is.
    9. Uitverkoopprijs (optioneel): de korting op de prijs van het artikel die de klant te zien krijgt. Moet lager zijn dan de waarde in de kolom 'Prijs'. Geef een getal op met maximaal twee decimalen, gevolgd door een spatie en vervolgens de valutacode (bijvoorbeeld '10 EUR').

3. Upload uw gegevens

Geef de productfeed een naam en upload uw gegevens nadat u de spreadsheet heeft opgemaakt.

Upload uw gegevens

1. Geef de productfeed een naam.
    1. Gebruik bij voorkeur een korte naam zonder spaties.
    2. Voorkom het gebruik van de naam van een oude dataset of feed die u heeft verwijderd. Google Ads herkent alleen nieuwe namen.
  2. Upload het spreadsheetbestand.
  3. Klik op Toepassen.

Nadat u de productfeed heeft geüpload kunt u deze bekijken onder 'Datafeeds'. Klik op de naam van de feed om de gegevens te bekijken die zijn geüpload. U kunt eventuele uploadfouten vinden en oplossen bij 'Uploadgeschiedenis'.

4. Koppel de feed aan uw campagne

Nadat u de gegevens heeft geüpload, kunt u de feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht toevoegen aan een nieuwe of bestaande lokale campagne.

Feed toevoegen aan nieuwe campagne

1. Volg de instructies op in Een lokale campagne maken.
  2. Wanneer u uw lokale campagne-instellingen selecteert, scrollt u naar beneden en klikt u op Aanvullende instellingen.
  3. Klik ergens in 'Productfeed' om dit gedeelte uit te vouwen. Vink het selectievakje aan voor Gebruik een productfeed voor deze campagne.
  4. Selecteer Google Ads (feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht)  als de bron voor uw feed.

Feed toevoegen aan een bestaande campagne

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar Campagnes en open een bestaande lokale campagne.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Scroll naar de onderkant van uw instellingen en klik op Aanvullende instellingen.
  5. Klik ergens in 'Productfeed' om dit gedeelte uit te vouwen. Vink het selectievakje aan voor Gebruik een productfeed voor deze campagne.
  6. Selecteer Google Ads (feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht)  als de bron voor uw feed.