Paikallisen tuotesyötteen määrittäminen

Paikallisten tuotesyötteiden avulla voit mainostaa yrityksesi toimipaikoissa saatavilla olevia tuotteita ja palveluja. Kun lataat kauppojen valikoimaa koskevaa dataa, kuten kuvauksia, valokuvia ja hintoja, Google luo automaattisesti tuotekuvastomainoksia kullekin sijainnille.

Sinun on lisättävä paikalliset tuotesyötteet Paikalliseen kampanjaan, jossa näytetään syötteiden avulla mainoksia kunkin sijainnin tuotevalikoimasta. Muista, että sinulla on oltava Google My Business ‑tili, jotta voit luoda Paikallisen kampanjan.

Lue lisää syötteistä, jotka ovat tilisi Bisnesdata-osiossa käytettäviä työkaluja.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää paikallisen tuotesyötteen ja yhdistää sen Paikalliseen kampanjaan.

Ohjeet

1. Luo paikallinen tuotesyöte

Siirry ensin tilisi Bisnesdata-osioon, jossa voit luoda paikallisen tuotesyötteen.

Näin luot paikallisen tuotesyötteen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta.
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Bisnesdata.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Paikallinen tuotesyöte.

2. Muotoile data

Muotoile seuraavaksi tuotedata omaan laskentataulukkoosi käyttämällä CSV-mallissa näkyviä sarakkeita. Muista käyttää täsmälleen mallin mukaisia sarakkeiden nimiä.

Näin muotoilet datan

1. Lataa CSV-malli nähdäksesi, mitä dataa syötteen tulee sisältää.
  2. Lisää tuotedata omaan laskentataulukkoosi käyttämällä lataamassasi CSV-mallissa näkyviä sarakkeiden nimiä:
    1. Rank (pakollinen): Numero, joka kertoo mainoksissa näytettävien tuotteiden järjestyksen. Jokaisella tämän sarakkeen rivillä on oltava yksilöllinen, positiivinen kokonaisluku.
    2. Product Item Id (pakollinen): Kunkin valikoimaasi kuuluvan tuotteen yksilöllinen tunnus. Tunnus voi sisältää enintään 50 numeroa tai kirjainta, mutta siinä ei saa olla välilyöntejä eikä erikoismerkkejä.
    3. Title (pakollinen): Asiakkaille näkyvä tuotteen nimi.
    4. Description (pakollinen): Asiakkaille näkyvä tuotteen kuvaus.
    5. Item URL (pakollinen): URL-osoite, johon asiakkaat ohjataan tuotteen klikkaamisen jälkeen.
    6. Image URL (pakollinen): Asiakkaille näkyvä tuotteen kuva. Lisää tähän sivustollasi hostatun kuvan URL-osoite. Kuvan on oltava PNG- tai JPG-muodossa, ja suositeltu kuvasuhde on 1:1 (neliö).
    7. Price (pakollinen): Asiakkaille näkyvä hinta. Luvussa voi olla enintään kaksi desimaalia, ja sen jälkeen on tultava välilyönti ja valuuttakoodi (esim. 10 USD).
    8. Store code (pakollinen): Sen kaupan Google My Business ‑koodi, jossa tuote on saatavilla.
      • Jos tuote on saatavilla useissa kaupoissa, lisää kullekin sijainnille oma rivi.
      • Jos tuote on saatavilla kaikissa kaupoissa, lisää tähän sarakkeeseen "<all>".
    9. Sales Price (valinnainen): Asiakkaille näkyvä tuotteen alennettu hinta. Luvun on oltava pienempi kuin Price-sarakkeen luvun. Luvussa voi olla enintään kaksi desimaalia, ja sen jälkeen on tultava välilyönti ja valuuttakoodi (esim. 10 USD).

3. Lataa data

Kun laskentataulukko on valmis, nimeä tuotesyöte ja lataa data Google Adsiin.

Näin lataat datan

1. Nimeä tuotesyöte.
    1. Lyhyet nimet ilman välilyöntejä toimivat parhaiten.
    2. Varmista, ettet käytä vanhan tietojoukon nimeä tai poistamaasi syötettä uudelleen. Google Ads tunnistaa vain uudet nimet.
  2. Lataa laskentataulukko Google Adsiin.
  3. Klikkaa Käytä.

Kun lataus on valmis, näet tuotesyötteen Datasyötteet-kohdassa. Jos haluat nähdä ladatun datan, klikkaa syötteen nimeä. Jos datan lataamisessa on tapahtunut virheitä, näet virheet ja voit korjata ne Lähetyshistoria-kohdasta.

4. Yhdistä syöte kampanjaan

Datan lataamisen jälkeen voit lisätä paikallisen tuotesyötteen uuteen tai aiemmin luotuun Paikalliseen kampanjaan.

Näin lisäät syötteen uuteen kampanjaan

1. Luo Paikallinen kampanja seuraamalla näitä ohjeita.
  2. Kun valitset Paikallisen kampanjan asetuksia, vieritä alas ja klikkaa Näytä lisäasetukset.
  3. Laajenna Tuotesyöte-kohta klikkaamalla sitä. Valitse Käytä tuotesyötettä tässä kampanjassa ‑kohdan valintaruutu.
  4. Valitse syötteen lähde.
    • Google Ads (paikallinen tuotesyöte): Valitse Bisnesdata-osiossa luomasi paikallinen tuotesyöte.

Näin lisäät syötteen aiemmin luotuun kampanjaan

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Siirry Kampanjat-kohtaan ja avaa Paikallinen kampanja.
  3. Valitse Asetukset.
  4. Vieritä asetusten alareunaan ja klikkaa Näytä lisäasetukset.
  5. Laajenna Tuotesyöte-kohta klikkaamalla sitä. Valitse Käytä tuotesyötettä tässä kampanjassa ‑kohdan valintaruutu.
  6. Valitse syötteen lähde.
    • Google Ads (paikallinen tuotesyöte): Valitse Bisnesdata-osiossa luomasi paikallinen tuotesyöte.