Konfigurer et lokalt produktfeed

Med lokale produktfeeds kan du annoncere for de produkter og ydelser, der er tilgængelige i dine fysiske butikker. Du uploader data fra dine butikslagre, herunder en beskrivelse, et billede og en pris, og Google opretter automatisks annoncer, der viser dine produkter på hvert sted.

Du føjer dine lokale produktfeeds til en lokal kampagne, som bruger disse feeds til at vise annoncer baseret på varelageret på de forskellige steder. Husk, at du skal bruge en Google My Business-konto, før du kan oprette et lokalt produktfeed.

Få flere oplysninger om feeds, som er et særligt værktøj i sektionen Virksomhedsdata på din konto.

I denne artikel beskriver vi, hvordan du konfigurerer et lokalt produktfeed og derefter føjer det til din lokale kampagne.

Vejledning

Sørg for, at dit feed indeholder mindst fem produkter pr. butik, så du er sikker på, at din placering vises i en annonce.

Der er to måder at knytte et lokalt produktfeed til din kampagne på:

1. Google Merchant Center: Link dine produkt- og steddata fra Google Merchant Center til din kampagne.
  2. Google Ads: Opret et nyt lokalt produktfeed i virksomhedsdata, og link det derefter til din kampagne.

Google Merchant Center

1. Føj feedet til din kampagne

Du kan oprette et lokalt produktfeed ved at knytte dine Google Merchant Center-data direkte til din kampagne.

Føj feedet til ny kampagne

1. Følg vejledningen for at oprette en lokal kampagne.
  2. Når du vælger indstillingerne for din lokale kampagne, skal du rulle ned til bunden og klikke på Yderligere indstillinger.
  3. Klik et vilkårligt sted i sektionen "Produktfeed" for at udvide den. Markér afkrydsningsfeltet ud for Brug et produktfeed for denne kampagne.
  4. Vælg Merchant Center (lokalt produktfeed) som din feedkilde.
    1. Vælg en Google Merchant Center-konto.
    2. Angiv eller indsæt en liste over produkt-id'er fra denne konto, og klik på Tilføj produkter.
    3. Træk dine id'er ind i den rækkefølge, som du ønsker, at de skal vises som annoncer.

Føj feedet til en eksisterende kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Gå til Kampagner, og åbn en lokal kampagne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Rul ned til bunden af dine indstillinger, og klik på Yderligere indstillinger.
  5. Klik et vilkårligt sted i sektionen "Produktfeed" for at udvide den. Markér afkrydsningsfeltet ud for Brug et produktfeed for denne kampagne.
  6. Vælg Merchant Center (lokalt produktfeed) som din feedkilde.
    1. Vælg en Google Merchant Center-konto.
    2. Angiv eller indsæt en liste over produkt-id'er fra denne konto, og klik på Tilføj produkter.
    3. Træk dine id'er ind i den rækkefølge, som du ønsker, at de skal vises som annoncer.

Google Ads

1. Opret et lokalt produktfeed

Gå til sektionen "Virksomhedsdata" på din konto for at oprette et lokalt produktfeed.

Opret et lokalt produktfeed

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre på din konto.
  3. Klik på Virksomhedsdata under "Konfiguration".
  4. Klik på plusknappen, og vælg Lokalt produktfeed.

2. Formatér dine data

Brug kolonnerne i den angivne CSV-skabelon til at formatere produktdataene i dit eget regneark. Sørg for at bruge de samme kolonnenavne som i skabelonen.

Formatér dine data

1. Download CSV-skabelonen for at se, hvilke data der skal medtages i dit feed.
  2. Brug de sammen kolonnenavne som i den downloadede CSV-fil til at formatere produktdataene i dit eget regneark:
    1. Rank (obligatorisk): Tal, der angiver den rækkefølge, dine produkter vises i som annoncer. Rækkerne i denne kolonne skal hver især have et unikt, positivt heltal.
    2. Product Item Id (obligatorisk): Id'et for det individuelle produkt i dit lager. Kan maks. indeholde 50 cifre og bogstaver, men ingen mellemrum eller specialtegn.
    3. Title (obligatorisk): Det navn på dit produkt, som kunderne vil se.
    4. Description (obligatorisk): Den beskrivelse af dit produkt, som kunderne vil se.
    5. Item URL (valgfrit): Den webadresse, som kunderne kommer til, når de klikker på dette produkt.
    6. Image URL (obligatorisk): Det billede af dit produkt, som kunderne vil se. Angiv en webadresse til det billede, der hostes på dit website.
      1. Filen skal være en GIF-, PNG- eller JPG-fil
      2. Billedformatet skal være mellem 0,67:1 og 1,85:1. Det anbefalede forhold er 1:1
      3. Billedets bredde og højde skal begge være mere end 360 pixels. De anbefalede mål er 720 x 720.
      4. Billedstørrelsen skal være mindre end 11,4 MB og mindre end 6 mio. pixels.
    7. Price (obligatorisk): Den pris, som kunderne vil se. Tal med op til to decimaler efterfulgt af et mellemrum og derefter valutakoden (f.eks. "10 DKK").
    8. Store code (obligatorisk): GMB-koden for den butik, hvor varen er tilgængelig.
      • Hvis en vare er tilgængelig i flere butikker, skal du tilføje en ny række for hver butik. Du kan også føje flere butikker til hver række (op til 100 pr. række) ved at adskille dem med et semikolon ";"
      • Hvis en vare er tilgængelig i alle butikker, skal du indtaste "<all>" i denne kolonne.
    9. Sale price (valgfrit): Den rabatpris på varen, som kunden vil se. Værdien skal være mindre end værdien i kolonnen "Price". Tal med op til to decimaler efterfulgt af et mellemrum og derefter valutakoden (f.eks. 10 DKK).

3. Upload dine data

Når du har formateret dit regneark, skal du blot navngive dit produktfeed og uploade dine data.

Upload dine data

1. Navngiv dit produktfeed.
    1. Vi anbefaler, at du vælger et kort navn uden mellemrum.
    2. Du må ikke genbruge navnet fra et gammelt datasæt eller feed, du har fjernet. Google Ads kan kun genkende nye navne.
  2. Upload din regnearksfil.
  3. Klik på Anvend.

Når den er uploadet, kan du se dette produktfeed under "Datafeeds". Klik på navnet på dit feed for at se de uploadede data. Du kan finde og rette eventuelle fejl, der er opstået under upload af dine data, under "Uploadhistorik".

4. Føj feedet til din kampagne

Når du har uploadet dine data, kan du føje dit lokale produktfeed til en ny eller eksisterende lokal kampagne.

Føj feedet til ny kampagne

1. Følg vejledningen for at oprette en lokal kampagne.
  2. Når du vælger indstillingerne for din lokale kampagne, skal du rulle ned til bunden og klikke på Yderligere indstillinger.
  3. Klik et vilkårligt sted i sektionen "Produktfeed" for at udvide den. Markér afkrydsningsfeltet ud for Brug et produktfeed for denne kampagne.
  4. Vælg Google Ads (lokalt produktfeed) som din feedkilde.

Føj feedet til en eksisterende kampagne

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Gå til Kampagner, og åbn en lokal kampagne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Rul ned til bunden af dine indstillinger, og klik på Yderligere indstillinger.
  5. Klik et vilkårligt sted i sektionen "Produktfeed" for at udvide den. Markér afkrydsningsfeltet ud for Brug et produktfeed for denne kampagne.
  6. Vælg Google Ads (lokalt produktfeed)  som din feedkilde.