Om smartläget och expertläget

Din Google Ads-upplevelse kan se något annorlunda ut beroende på om du använder smartläget eller expertläget.

Smartläget är den förenklade versionen av Google Ads. Det är utformat för att förenkla annonseringen så att företag kan åstadkomma verkliga resultat och spara tid när de skapar och hanterar kampanjer.

Alla kampanjer i smartläget är smarta kampanjer. Med smarta kampanjer kan annonsörerna välja sina verksamhetsmål och var de vill annonsera. Sedan används Googles maskininlärningsteknik för att generera verkliga resultat som ligger i linje med målen, som telefonsamtal, åtgärder på webbplatsen och besök i butik, vilket gör det enkelt att nå fler kunder.

De flesta nya Google Ads-användare kommer att använda Google Ads i smartläge.

Expertläget ger åtkomst till hela utbudet av funktioner och kampanjtyper i Google Ads. Det ger annonsörerna större kontroll över deras budstrategier, men kräver också mer komplex hantering. Därför rekommenderar vi det för avancerade marknadsförare och annonsörer.

Jämför smartläge och expertläge

Smartläge Expertläge
Ange din budget och dina mål så tar vi hand om resten

Välj själv dina inställningar och din kampanjtyp

(app, video och annat)

Lättare underhåll (~15 minuter per vecka) Löpande hantering krävs (1+ timme per vecka)
Vägledd annonskonfigurering, optimerade sökord och annat Effektiva kontroller för sökord, budgivning och annat
Enkla och lättlästa resultatrapporter Detaljerade och anpassade resultatrapporter

Växla från smartläge till expertläge

Både små och stora företag kan dra fördel av automatiseringstekniken och spara tid med smarta kampanjer. Så här kan du växla till expertläget om du vill använda mer avancerade funktioner eller andra kampanjtyper i Google Ads:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto och klicka på verktygsikonen högst upp till höger.
  2. Välj Växla till expertläge .

I expertläget får du åtkomst till hela Google Ads-upplevelsen och kan använda alla tillgängliga kampanjtyper, som sök-, display-, video-, app- och Shopping-kampanjer.

Obs! När du har växlat ditt konto till expertläget kan du inte återställa det till smartläget. Däremot kan du redigera dina smarta kampanjer i expertläget precis som du redigerar alla andra kampanjer.