Om smartläget och expertläget

Innan du börjar

Ta reda på om du använder smartläget eller expertläget. Om denna ikon Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i ditt Google Ads-konto heter Inställningar använder du smartläget. Om ikonen Google Ads | verktyg [ikon] heter Verktyg och inställningar använder du expertläget.

Google Ads-upplevelsen kan se något annorlunda ut beroende på om du använder smartläget eller expertläget.

Smartläget är den förenklade versionen av Google Ads. Det är utformat för att förenkla annonseringen så att företag kan få verkliga resultat och spara tid när de skapar och hanterar kampanjer.

Alla kampanjer i smartläget är smarta kampanjer. Med smarta kampanjer kan annonsörer välja sina verksamhetsmål och var de vill annonsera. Sedan används Googles AI för att generera verkliga resultat som ligger i linje med målen, som telefonsamtal, åtgärder på webbplatsen och besök i butik, vilket gör det enkelt att nå fler kunder.

De flesta nya Google Ads-användare använder Google Ads i smartläge.

Expertläget ger åtkomst till hela utbudet av funktioner och kampanjtyper i Google Ads. Det ger annonsörerna bättre styrning av sina budstrategier men kräver också mer komplex hantering. Därför rekommenderar vi det för avancerade marknadsförare och annonsörer.

Jämföra smartläge och expertläge

Smartläge Expertläge
Skapa smarta kampanjer Skapa alla kampanjtyper
Ange din budget och dina mål så tar vi hand om resten

Styr dina inställningar och din kampanjtyp

(app, video och annat)

Lättare underhåll (~15 minuter per vecka) Löpande hantering krävs (1+ timme per vecka)
Vägledd annonskonfigurering, optimerade sökord och annat Effektiv styrning av sökord, budgivning och annat
Enkla och lättlästa resultatrapporter Detaljerade och anpassade resultatrapporter

Växla från smartläge till expertläge

Både små och stora företag kan dra fördel av AI-tekniken och spara tid med smarta kampanjer. Så här kan du växla till expertläget om du vill använda mer avancerade funktioner eller andra kampanjtyper i Google Ads:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto och klicka på inställningsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger.
  2. Välj Växla till expertläge.

I expertläget får du åtkomst till hela Google Ads-upplevelsen och kan använda alla tillgängliga kampanjtyper, som sök-, display-, video-, app- och Shopping-kampanjer.

Obs! När du har växlat ditt konto till expertläget kan du inte återställa det till smartläget. Däremot kan du redigera dina smarta kampanjer i expertläget precis som du redigerar alla andra kampanjer.