Om Smartmodus og Ekspertmodus

Google Ads-opplevelsen varierer litt avhengig av om du er i Smartmodus eller Ekspertmodus.

Smartmodus er den forenklede versjonen av Google Ads. Den er utformet for å forenkle annonseringsopplevelsen, slik at bedrifter kan få reelle resultater og spare tid på å konfigurere og administrere kampanjer.

Alle kampanjer i Smartmodus er en Smart-kampanje. Med Smart-kampanjer kan annonsører velge forretningsmålene sine og hvor de vil annonsere, og deretter bruker Google maskinlæring for å levere reelle resultater skreddersydd til disse målene, som telefonsamtaler, handlinger på nettstedet deres og butikkbesøk, noe som gjør det enkelt å nå ut til flere kunder.

De fleste nye Google Ads-brukere blir med i Google Ads i Smartmodus.

Ekspertmodus inneholder hele spekteret av Google Ads-funksjoner og -kampanjetyper. Selv om det gir annonsører mer kontroll over budstrategiene sine, krever det også mer avansert administrering. Derfor anbefaler vi dette bare for avanserte markedsførere og annonsører.

Sammenlign Smartmodus med Ekspertmodus

Smartmodus Ekspertmodus
Angi budsjett og mål, så ordner vi resten

Kontrollér innstillingene dine og kampanjetypen din

(App, video med mer)

Lett vedlikehold (ca. 15 minutter per uke) Pågående administrering er nødvendig (1+ time per uke)
Assistert annonsekonfigurasjon, optimaliserte søkeord med mer Kraftige kontroller for søkeord, budgivning med mer
Enkle, lettleste resultatrapporter Detaljerte, tilpassede resultatrapporter

Bytt fra Smartmodus til Ekspertmodus

Bedrifter i alle størrelser kan dra nytte av automatiseringsteknologien og de tidsbesparende fordelene med Smart-kampanjer. Hvis du derimot ønsker mer avanserte funksjoner eller andre kampanjetyper i Google Ads, kan du gjøre følgende for å bytte til Ekspertmodus.

1. Når du er logget på Google Ads-kontoen din, klikker du på verktøyikonet  øverst til høyre.
  2. Velg Bytt til Ekspertmodus.

Når du har byttet til Ekspertmodus, får du tilgang til den komplette Google Ads-opplevelsen. Dette innebærer at du kan opprette alle Google Ads-kampanjetyper, for eksempel søkeannonser, bannerannonser, videoannonser, appannonser og Shopping-annonser.

Merk: Når kontoen er byttet til «Ekspertmodus», kan du ikke tilbakestille kontoen til Smartmodus. Du kan imidlertid alltid redigere Smart-kampanjene dine fra Ekspertmodus, på samme måte som du kan redigere alle andre kampanjer.

Linker til beslektet innhold