Over de slimme modus en de expertmodus

Voordat u begint

Check of u de slimme modus of de expertmodus gebruikt. Als het icoon Google Ads | Gereedschap [icoon] rechtsboven in uw Google Ads-account Instellingen heet, gebruikt u de slimme modus. Als het icoon Google Ads | Gereedschap [icoon] 'Tools en instellingen' heet, gebruikt u de expertmodus.

Uw gebruik van Google Ads is enigszins anders in de slimme modus dan in de expertmodus.

Slimme modus is de vereenvoudigde versie van Google Ads. Deze is bedoeld om adverteren te vereenvoudigen, zodat bedrijven goede resultaten kunnen genereren en sneller campagnes kunnen instellen en beheren.

Elke campagne in de slimme modus is een slimme campagne. Met slimme campagnes kunnen adverteerders hun bedrijfsdoelen kiezen en waar ze willen adverteren. Daarna gebruikt Google AI om goede resultaten te leveren die zijn afgestemd op deze doelen, zoals telefoontjes, acties op de website en winkelbezoeken. Zo kunnen adverteerders makkelijk meer klanten bereiken.

De meeste nieuwe Google Ads-gebruikers gebruiken Google Ads in de slimme modus.

Expertmodus biedt het hele scala aan Google Ads-functies en -campagnetypen. Hoewel adverteerders in deze modus hun biedstrategieën meer kunnen aansturen, is het beheer ook complexer. Daarom raden we deze modus aan voor gevorderde marketeers en adverteerders.

Vergelijking tussen de slimme modus en de expertmodus

Slimme modus Expertmodus
Slimme campagnes maken Alle campagnetypen maken
Stel uw budget en doelen in en wij doen de rest

Uw instellingen en campagnetype aansturen

(Onder meer app en video)

Eenvoudig onderhoud (ongeveer 15 minuten per week) Doorlopend beheer vereist (minimaal 1 uur per week)
Hulp met onder meer advertentie-instellingen en geoptimaliseerde zoekwoorden Krachtige aansturing voor onder meer zoekwoorden en bieden
Eenvoudige, makkelijk leesbare prestatierapporten Gedetailleerde, aangepaste prestatierapporten

Overschakelen van de slimme modus naar de expertmodus

De AI-technologie en tijdbesparing van slimme campagnes leveren voordelen op voor bedrijven van elke omvang. Maar als u geavanceerdere functies of andere campagnetypen in Google Ads wilt gebruiken, kunt u op deze manier overschakelen van de slimme modus naar de expertmodus:

1. Nadat u bent aangemeld bij uw Google Ads-account, klikt u rechtsboven op het icoon Instellingen Google Ads | Gereedschap [icoon].
  2. Selecteer Overschakelen naar expertmodus.

Nadat u bent overgestapt op de expertmodus, heeft u toegang tot de volledige Google Ads-versie en kunt u alle Google Ads-campagnetypen maken, zoals campagnes in het zoeknetwerk, en display-, video-, app- en Shopping-campagnes.

Opmerking: Nadat uw account is overgeschakeld naar de expertmodus, kunt u uw account niet terugzetten in de slimme modus. U kunt uw slimme campagnes echter altijd vanuit de expertmodus bewerken, net zoals u andere campagnes zou bewerken.