Tietoja Älykäs-tilasta ja Asiantuntija-tilasta

Google Adsin käyttökokemus on hieman erilainen riippuen siitä, käytätkö Älykäs-tilaa vai Asiantuntija-tilaa.

Älykäs-tila on Google Adsin yksinkertaistettu versio. Sen tarkoituksena on tehdä mainonnasta helpompaa, jotta yritykset voivat saavuttaa hyviä tuloksia ja säästää aikaa kampanjoiden määrittämisessä ja hoitamisessa.

Jokainen Älykäs-tilassa luotu kampanja on Älykäs kampanja. Älykkäissä kampanjoissa mainostajat valitsevat liiketoimintatavoitteensa ja sen, missä he haluavat mainostaa. Tämän jälkeen Google pyrkii koneoppimisen avulla tuottamaan tavoitteiden mukaisia tuloksia, kuten puheluita, sivustolla tehtyjä valintoja tai kaupassa käyntejä. Näin mainostajat voivat tavoittaa helposti aiempaa enemmän asiakkaita.

Useimmat uudet Google Ads ‑käyttäjät aloittavat Google Adsin käytön Älykäs-tilassa.

Asiantuntija-tilassa mainostajien käytössä ovat kaikki Google Adsin ominaisuudet ja kampanjatyypit. Tässä tilassa mainostajat voivat hallita hintatarjousstrategioita kokonaisvaltaisemmin, mutta tällöin kampanjoiden hoitaminen on myös monimutkaisempaa. Siksi suosittelemme Asiantuntija-tilaa kokeneille markkinoijille ja mainostajille.

Älykäs-tilan ja Asiantuntija-tilan vertailu

Älykäs-tila Asiantuntija-tila
Määrität itse budjetin ja tavoitteet, ja me hoidamme loput

Määrität itse asetukset ja kampanjatyypin

(esim. Sovellus- tai Videokampanja)

Ylläpito on helppoa (n. 15 minuuttia viikossa) Edellyttää jatkuvaa ylläpitoa (yli tunti viikossa)
Muun muassa avustettu mainosten määritys ja optimoidut avainsanat Tehokkaat ominaisuudet esim. avainsanojen ja hintatarjousten hoitamiseen
Yksinkertaiset, helppolukuiset kehitysraportit Yksityiskohtaiset, muokattavat kehitysraportit

Älykäs-tilasta Asiantuntija-tilaan siirtyminen

Kaikenkokoiset yritykset voivat hyötyä Älykkäiden kampanjoiden automaatioteknologiasta ja aikaa säästävistä ominaisuuksista. Jos kuitenkin haluat käyttää Google Adsin lisäominaisuuksia tai muita kampanjatyyppejä, Asiantuntija-tilaan siirtyminen onnistuu näin:

1. Kun olet kirjautunut Google Ads ‑tilillesi, klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta .
  2. Valitse Siirry Asiantuntija-tilaan.

Siirryttyäsi Asiantuntija-tilaan voit käyttää Google Adsin kaikkia ominaisuuksia ja luoda kaikkia Google Ads ‑kampanjatyyppejä (esim. Haku, Display, Video, Sovellus ja Shopping).

Huom. Kun tilisi on siirretty Asiantuntija-tilaan, et voi enää palata käyttämään Älykäs-tilaa. Voit kuitenkin muokata Älykkäitä kampanjoitasi Asiantuntija-tilassa aivan kuten muitakin kampanjoitasi.