Over doelgroepuitbreiding

In June 2021, Discovery campaigns and Video campaigns (“Sales”, “Leads”, or “Website traffic" only) that use audience expansion will transition to optimized targeting. Based on your campaign’s goal, optimized targeting can help you reach new and relevant audiences that are likely to convert. With optimized targeting, we use the audience signals that you provide (such as your customer data, custom segments, and more) as a starting point, then go beyond them to find more conversions for your campaign.

Doelgroepuitbreiding is een eenvoudige, doelgerichte manier om uw doelgroep te bereiken. Met deze handige functie kunt u makkelijker meer mensen bereiken die waardevol zijn voor uw bedrijf en zo uw marketingdoelen bereiken met Google Ads.

Als u de functie aanzet, kunt u aanvullende relevante doelgroepen aanspreken en op die manier extra voorraad benutten. Doelgroepuitbreiding is beschikbaar voor videocampagnes met het doel Product- en merkoverweging of Merkbekendheid en bereik.

Voordelen

Doelgroepuitbreiding biedt de volgende voordelen:

• Vereenvoudigde doelgroeptargeting en -optimalisatie
  • Gebruik van verschillende netwerken en doelgroeptypen
  • De mogelijkheid om uw bereik uit te breiden

Hoe het werkt

Als u doelgroepen selecteert in Google Ads, wordt het selectievakje Doelgroepuitbreiding weergegeven. Klik op het selectievakje om doelgroepuitbreiding voor uw campagne aan te zetten.

UI-scherm met doelgroepuitbreiding voor nieuwe Ads-campagnes

Als uw doel Product- of merkoverweging of Merkbekendheid en bereik is, worden er met behulp van doelgroepuitbreiding meer gebruikers gevonden die overeenkomen met de door u geselecteerde doelgroep. Het doel hiervan is het bereik van uw campagne te vergroten en tegelijkertijd uw CPM- en CPV-biedingen te behouden. Hoeveel groter uw bereik kan worden, is afhankelijk van het beschikbare budget en de grootte van uw doelgroep.

Bij doelgroepuitbreiding wordt rekening gehouden met alle contentuitsluitingen die op uw campagne zijn toegepast, waaronder voorraadtypen, digitale contentlabels en contenttypen.

Wat is het verschil tussen doelgroepuitbreiding en geoptimaliseerde targeting?

Doelgroepuitbreiding zoekt naar extra conversies door uit te breiden naar doelgroepsegmenten die op uw handmatig geselecteerde doelgroepsegmenten lijken. Geoptimaliseerde targeting zoekt naar extra conversies door mensen te targeten die waarschijnlijk converteren (op basis van realtime conversiegegevens van de campagne, zoals waar mensen die converteren onlangs naar zochten). Met geoptimaliseerde targeting kunnen uw handmatig geselecteerde doelgroepsegmenten het model beïnvloeden door een doordacht startpunt te bieden.

Jiaying wil bijvoorbeeld de interesse van mensen wekken voor een nieuwe hardloopschoen die binnenkort wordt gelanceerd. Bij de campagnetargeting gebruikt Jiaying twee doelgroeptypen: een aangepast segment op basis van de best presterende zoekwoorden uit de campagnes in het zoeknetwerk (bijvoorbeeld 'uitverkoop hardloopschoenen') en het marktsegment Sportschoenen. Doelgroepuitbreiding en geoptimaliseerde targeting kunnen het volgende doen voor de campagne van Jiaying:

• Doelgroepuitbreiding: Naast de handmatig geselecteerde doelgroepsegmenten van Jiaying zorgt doelgroepuitbreiding ervoor dat vergelijkbare segmenten worden opgenomen, zoals het aangepaste segment 'uitverkoop gympen' en het marktsegment Sportartikelen.
  • Geoptimaliseerde targeting: Geoptimaliseerde targeting zorgt voor uitbreiding naar gebruikers die waarschijnlijk converteren doordat er een profiel wordt gemaakt van hoe een converterende gebruiker eruitziet op basis van realtime conversiegegevens. Die gegevens kunnen bijvoorbeeld Google-zoekopdrachten bevatten naar specifieke merken hardloopschoenen of klikken naar een populaire website voor sportkleding. Hoewel de handmatig geselecteerde doelgroepsegmenten van Jiaying een startpunt bieden, zoekt geoptimaliseerde targeting naar conversies buiten de al geselecteerde segmenten.

Gerelateerde link