Doelgroepuitbreiding gebruiken

Met doelgroepuitbreiding kunt u meer mensen bereiken die vergelijkbaar zijn met uw bestaande doelgroepsegment. Voor campagnes met doelgroepuitbreiding kan het aantal vertoningen, weergaven, klikken en conversies toenemen.

Doelgroepuitbreiding is beschikbaar voor videocampagnes met het doel Product- en merkoverweging of Merkbekendheid en bereik. In dit artikel leest u hoe u Doelgroepuitbreiding voor uw campagne aanzet.

Instructies

Doelgroepuitbreiding aanzetten voor nieuwe campagnes

1. Maak een campagne in Google Ads.
  2. Kies Product- en merkoverweging of Merkbekendheid en bereik als doel en ga verder.
  3. Voeg tijdens het maken van de campagne doelgroeptargeting toe in het gedeelte Doelgroepen. Nadat u uw doelgroeptargeting heeft geselecteerd, verschijnt het selectievakje Doelgroepuitbreiding.
  4. Klik op het selectievakje om doelgroepuitbreiding aan te zetten.
UI-scherm met doelgroepuitbreiding voor nieuwe Ads-campagnes

Doelgroepuitbreiding aanzetten voor bestaande campagnes

1. Zoek in Google Ads naar uw campagne en klik erop.
  2. Klik op de advertentiegroep waarvoor u de targeting wilt aanpassen.
  3. Klik op Doelgroepen in het navigatiemenu.
  4. Klik op het potloodje Instelling bewerken, potloodje en selecteer Targeting voor advertentiegroepen bewerken.
  5. Scroll naar het vak Doelgroepuitbreiding.
  6. Klik op het selectievakje om doelgroepuitbreiding aan te zetten.

Schattingen voor wekelijkse vertoningen

Als u een campagne maakt, ziet u aan de rechterkant van de pagina in Google Ads een schatting van het verwachte aantal vertoningen dat beschikbaar is voor uw campagne. Als u doelgroepuitbreiding aanzet, ziet u een toename in het aantal geschatte vertoningen.

Effecten van doelgroepuitbreiding op uw campagnes

Met doelgroepuitbreiding worden er meer gebruikers gevonden die overeenkomen met de door u geselecteerde doelgroep. Het doel hiervan is het bereik van uw campagne te vergroten en tegelijkertijd uw CPM- en CPV-biedingen te behouden. Hoeveel groter uw bereik kan worden, is afhankelijk van het beschikbare budget en de grootte van uw doelgroep.

Rapportage over doelgroepuitbreiding

In Google Ads kunt u rapporten over doelgroepuitbreiding bekijken door naar de pagina Doelgroepen van een advertentiegroep te gaan. Scroll op de pagina Doelgroepen naar de onderkant van de prestatietabel totdat u een rij ziet met het label Totaal: uitgebreide en geoptimaliseerde targeting. De prestaties van doelgroepuitbreiding moeten worden vergeleken als bijdrage aan de algemene doelen van een campagne.

Gerelateerde link