Kampanjoiden, mainosryhmien, mainosten, yleisöjen ja avainsanojen kopioiminen ja liittäminen

Voit säästää aikaa ja vaivaa kopioimalla ja liittämällä kampanjasi, mainosryhmäsi, mainoksesi, yleisösi ja avainsanasi uusien luomisen sijaan. Voit esimerkiksi kopioida yhden (tai useamman) nykyisen kampanjasi ja käyttää sitä uuden kampanjan mallina joko samalla tai eri tilillä. Voit kopioida mainoksen yhdestä mainosryhmästä ja liittää sen toiseen, niin pääset alkuun uusien mainosaineistojen luomisessa.

Vinkkejä

• Voit kopioida ja liittää useita kampanjoita, mainosryhmiä, mainoksia, yleisöjä ja avainsanoja samalla kertaa. Voit tehdä tämän kopiointiohjeita seuraamalla sillä erolla, että merkitset useita ruutuja valituksi yksittäisen kampanjan, mainosryhmän, mainoksen tai avainsanan ruudun sijaan.
  • Jos sinulla on Google Adsin hallinnoijan tili, voit kopioida ja liittää mainoksia, mainosryhmiä, avainsanoja ja kampanjoita useille tileille.
  • Maksimitulokset-kampanjoissa tuetaan nyt kopiointia ja liittämistä.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Kampanjoiden kopioiminen

Jos olet jo luonut yhden tai useamman menestyksekkään kampanjan, voit käyttää niitä apuna seuraavan kampanjan luomisessa. Tämä onnistuu helpoiten kopioimalla kampanja ja muokkaamalla kopiota. Näin mainosryhmillä, mainoksilla, yleisöillä ja avainsanoilla on jo lähtökohtaisesti sama rakenne ja samat asetukset. Huom. Maksimitulokset-kampanjoita ei voi tällä hetkellä kopioida.

Näin kopioit kampanjan:

1. Klikkaa Google Adsin hallinnoijan tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Kampanjat.
  4. Merkitse kopioitavien kampanjoiden ruudut valituiksi.
  5. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  6. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  7. Merkitse valituksi niiden tilien ruudut, joihin haluat liittää kampanjat.
    • Huom. Jos olet kirjautunut hallinnoijan tilille, näkyviin tulee valitsin, jolla voit valita tilin, johon kampanja liitetään.
  8. Valitse Valmis.
  9. Merkitse valituksi "Keskeytä uudet kampanjat liittämisen jälkeen" ‑kohdan ruutu, jos et haluat, että kopioidut kampanjat käynnistyvät heti.
    • Muistettavaa: Tilillä, johon kampanja liitetään, on oltava käytössä sama valuutta kuin alkuperäisellä tilillä, jotta kampanjan liittäminen onnistuu.
  10. Valitse Liitä.

Käytössäsi on nyt uusi kampanja, jonka rakenne ja asetukset ovat samat kuin alkuperäisessä kampanjassa. Näihin asetuksiin sisältyvät:

• Mainosryhmät
  • Mainokset
  • Avainsanat
  • Negatiiviset avainsanat
  • Kohdistusasetukset
  • Hintatarjousstrategiat

Mainosryhmien kopioiminen

Näin kopioit mainosryhmiä toiseen kampanjaan:

1. Klikkaa Google Adsin hallinnoijan tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainosryhmät.
  4. Merkitse kopioitavien mainosryhmien ruudut valituiksi.
  5. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  6. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  7. Valitse kampanjavalitsimella se kampanja, johon haluat liittää mainosryhmät.
  8. Valitse Valmis.
  9. Merkitse "Keskeytä uudet mainosryhmät liittämisen jälkeen" ‑ruutu valituksi, jos et halua, että kopioidut mainosryhmät käynnistyvät heti.
  10. Valitse Liitä.

Mainosten kopioiminen

Näin kopioit mainoksia toiseen mainosryhmään:

1. Klikkaa Google Adsin hallinnoijan tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Klikkaa Mainokset.
  4. Merkitse kopioitavien mainosten ruudut valituiksi.
  5. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  6. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  7. Valitse mainosryhmävalitsimella se kampanja, johon haluat liittää mainokset.
  8. Valitse Valmis.
  9. Merkitse "Keskeytä uudet mainokset liittämisen jälkeen" ‑kohdan ruutu valituksi, jos et halua, että kopioidut mainokset alkavat näkyä heti.
  10. Valitse "Jos mainos on jo kohteessa, luo kopio" ‑kohdan ruutu, jos haluat luoda kopiot mainoksista, jotka sisältyvät jo kohdemainosryhmiin. Jos et halua päällekkäisiä mainoksia, jätä tämä ruutu merkkaamatta.
  11. Valitse Liitä.

Yleisöjen kopioiminen

Näin kopioit yleisöjä useisiin kampanjoihin tai mainosryhmiin:

1. Klikkaa Google Adsin hallinnoijan tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Klikkaa Yleisöt.
  4. Merkitse kopioitavien yleisöjen ruudut valituiksi.
  5. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  6. Valitse avattavasta valikosta joko Kampanjat tai Mainosryhmät ja valitse se kampanja tai mainosryhmä, johon haluat liittää yleisösi.
  7. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
    • Huom. Voit valita "Keskeytä uudet yleisöt liittämisen jälkeen" ‑kohdan ruudun, jos et halua, että kopioidut mainokset alkavat näkyä heti. Merkitse "Sisällytä hintatarjoukset" ‑kohdan ruutu valituksi, jos haluat sisällyttää kopioihin hintatarjoukset, jotka on jo liitetty näihin yleisöihin.
  8. Valitse Liitä.

Avainsanojen kopioiminen

Näin kopioit avainsanoja toiseen mainosryhmään:

1. Klikkaa Google Adsin hallinnoijan tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  3. Valitse Hakuavainsanat.
  4. Merkitse kopioitavien avainsanojen ruudut valituiksi.
  5. Valitse avattavasta Muokkaa‑valikosta Kopioi tai paina Ctrl+C (PC) tai Komento+C (Mac).
  6. Avaa Muokkaa‑valikko uudelleen ja valitse Liitä tai paina Ctrl+V (PC) tai Komento+V (Mac).
  7. Valitse mainosryhmävalitsimella se mainosryhmä, johon haluat liittää avainsanat.
  8. Valitse Valmis.
  9. Valitse sisällytetäänkö nykyiset hintatarjoukset ja lopulliset URL‑osoitteet kopioituihin avainsanoihin.
  10. Merkitse "Keskeytä uudet avainsanat liittämisen jälkeen" ‑kohdan ruutu valituksi, jos et halua, että kopioidut avainsanat otetaan heti käyttöön.
  11. Valitse Liitä.

Kopioidut avainsanat käyttävät automaattisesti sen kampanjan budjettia, johon ne liitetään. Voit myös kopioida avainsanojen hintatarjoukset ja laskeutumissivujen URL‑osoitteet sekä hintatarjousten ja laskeutumissivujen URL‑osoitteiden ohitukset, jos niitä on. Muussa tapauksessa voit asettaa hintatarjouksia ja laskeutumissivujen URL‑osoitteita näille avainsanoille sen jälkeen, kun olet liittänyt ne.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Hallinnoijan tilit (Oma asiakaskeskus)

Kampanjanhallinta ja raportointi