Een YouTube-mediaplan maken met Tv in Bereikplanner

Bereikplanner is niet in alle regio's beschikbaar, omdat we de toegang tot in aanmerking komende Google Ads-accounts geleidelijk uitbreiden. Neem contact op met uw Google Ads-vertegenwoordiger om na te gaan of de functie beschikbaar is voor u en hoe u er toegang toe kunt krijgen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met Tv in Bereikplanner een YouTube-mediaplan met tv-gegevens maakt. Tv in Bereikplanner is beschikbaar in bepaalde landen.

U kunt tv-gegevens in Bereikplanner gebruiken om uw campagnedoelen te voorspellen en de schattingen voor totaal bereik, frequentie en doelkijkcijferpunten van mediaplannen met tv, YouTube en Google-videopartners te vergelijken.

Voordat u begint

• Het mediaplan toont in Bereikplanner 2 curven: een vergelijkingscurve en een plancurve. Deze curven weerspiegelen het geschatte totale bereik van een mediaplan voor YouTube en tv. Een dashboard boven de curven vermeldt voor elke curve schattingen van het bereik conform doelgroep, de gemiddelde frequentie, de CPM, het doelkijkcijferpunt en de kosten per doelkijkcijferpunt.
  • U kunt het budget, het bereikpercentage en de budgettoewijzing aan YouTube en tv in het mediaplan aanpassen in het gedeelte Uw plan aanpassen (rechts van Bereikplanner). U kunt ook een willekeurig punt op de bereikcurve selecteren om het totale budget van het mediaplan aan te passen.
  • Naast de bereikcurve kunt u ook de opties Conversies, Tv-kijkers en Demografie selecteren om uitsplitsingen van het mediaplan op conversies, tv-kijkers en demografie te bekijken in vergelijking met andere campagnes.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Een mediaplan met tv-gegevens maken

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Planning in het menu Overzicht.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik op het plusicoon om een nieuw mediaplan te maken.
  5. Selecteer uw land/regio en valuta.
  6. Opmerking: Als uw doelmarkt geen ondersteuning voor tv-planning biedt, kunt u het kanaal YouTube en lineaire tv niet selecteren.

1. Als Bereikplanner is geoptimaliseerd voor YouTube en lineaire tv, gaat u naar stap 7.
    2. Als Bereikplanner niet is geoptimaliseerd, selecteert u het kanaal YouTube en lineaire tv voor het mediaplan.
  7. Kies de instellingen voor uw mediaplan:
    • Datums: Selecteer de periode voor uw mediaplan. U kunt een periode van 1 tot 92 dagen kiezen.
    • Demografie (optioneel): Selecteer de ideale leeftijd en het gewenste gender voor uw doelgroep. Het bereik conform doelgroep wordt vergeleken met de doeldemografie.
      • Bereikplanner ondersteunt geen targeting van minderjarigen in de leeftijdsgroep 13-17. Targeting op leeftijd is alleen toegestaan op personen van 18 jaar en ouder.
  • Sublocatie (optioneel): Klik op het dropdownmenu Sublocatie om een specifieke staat, provincie, plaats, tv-regio of grootstedelijk gebied te targeten. Deze optie is alleen beschikbaar voor bepaalde landen en regio's.
  1. Optimalisatiescenario:
    • Een deel van uw tv-budget toewijzen aan YouTube: Optimaliseer lineaire tv- en YouTube-budgetten voor bereik en frequentie.
    • Het tv-budget gelijk houden en YouTube-budget toevoegen: Wijs meer budget toe aan YouTube naast het budget voor lineaire tv. Selecteer deze optie en geef uw geplande budget voor YouTube op in het gedeelte YouTube-campagnes.
  2. Als u Tv-budget gelijk houden en YouTube-budget toevoegen selecteert, geeft u in het gedeelte YouTube-campagne uw YouTube-budget op.
  3. Kies de advertentiemix en het doel die het best bij u passen:
    • Bekendheid: Efficiënt bereik: Deze vooraf ingestelde mix beveelt een combinatie van advertentie-indelingen aan waarmee u het verwachte bereik voor het gewenste budget vergroot.
    • Bekendheid: efficiënte aanvullingen: Hiermee kunt u de bekendheid van uw merk of product vergroten met videoadvertentie-indelingen die hiervoor zijn bedoeld.
    • Overweging: Aantal weergaven maximaliseren: Deze vooraf ingestelde mix beveelt een advertentietypemix aan die het verwachte aantal weergaven verhoogt.
    • Actie - Online conversies: Hiermee kunt u meer conversies (zoals verkopen, leads en websiteverkeer) krijgen met één geautomatiseerde videocampagne.
    • Maak uw eigen mix: Kies deze optie als u de advertentie-indelingen, prijsopties en budgetten voor uw mediaplan zelf wilt selecteren. Klik op Advertentie-indeling toevoegen als u meer advertentie-indelingen wilt toevoegen.
    • Uw doel bepaalt de statistieken op de planpagina. U kunt de planpagina nog steeds aanpassen.
  4. Voeg in het gedeelte Tv-campagne de historische tv-gegevens toe die het televisiedeel van het plan vormen. U kunt kiezen uit de volgende opties:
    • Voorbeeldcampagne: Een gemiddelde van historische tv-campagnes met soortgelijke bereikstatistieken en -kosten als steekproef ter vergelijking. Kies deze optie als uw merk geen historische televisiecampagne heeft die vergelijkbaar is met het mediaplan dat u maakt.
    • Specifieke campagne(s): Kies uit historische televisiecampagnes van de afgelopen 1,5 jaar die uw merk heeft uitgevoerd. Bereikplanner gebruikt gegevens uit een deel van de campagne waarvan de duur overeenkomt met die van uw plan. In de geavanceerde instellingen kunt u de datums aanpassen waarvan Bereikplanner campagne-informatie ophaalt.
  5. Als u Specifieke campagne(s) gebruikt, past u de kosteninformatie voor de tv-gegevens aan door de omvang van de campagne te wijzigen (met Kosten of TRP's) en past u de prijs aan. Selecteer ten minste 1 campagne en klik op Tv-campagnes toevoegen.
    • Pas de prijs aan door de tv-CPM of de kosten per TRP/CPP te wijzigen of een korting toe te voegen aan de tariefkaartkosten van de campagne. De tv-meetgegevens die Bereikplanner gebruikt, krijgen informatie over de kosten van advertentiecampagnes zonder korting. Deze worden ook wel tariefkaartkosten genoemd.
  6. Klik op Prognose bekijken. Bereikplanner maakt een mediaplan met YouTube en tv. Het standaardplan bevat een aanbevolen budgetverdeling tussen tv en YouTube waarmee u het bereik van het hele mediaplan maximaliseert. Scroll omlaag naar de tabel met campagne-instellingen onder de bereikcurve en plaats de muisaanwijzer op de statistieken Bereik conform doelgroep en Vertoningen conform doel op de planpagina om het extra effect van co-viewing te bekijken. Lees meer informatie over de statistieken in Bereikplanner.
  7. (Optioneel) Als u het mediaplan wilt exporteren als csv-bestand voordat u het opslaat, klikt u rechtsboven op het icoon Meer opties en vervolgens op Downloaden (.csv). In het csv-bestand staan de laatste opgeslagen gegevens en gedetailleerde statistieken voor uw mediaplan. Bekijk de statistieken Bereik conform doelgroep, Vertoningen conform doel, Frequentie conform doel en Doelkijkcijferpunten om het extra effect van co-viewing te bekijken in uw csv-bestand.
  8. Als u uw mediaplan wilt opslaan, klikt u op Opslaan en geeft u een naam op voor uw plan. Klik op Kopie opslaan als u klaar bent.

Nadat u het mediaplan heeft opgeslagen, kunt u het plan opnieuw openen via Bereikplanner. Als u een opgeslagen mediaplan opent, moet u de prognose vernieuwen om de bereikcurve, demografische gegevens en bereik- en frequentieschattingen voor tv-kijkers te bekijken.

Als u een kopie van een mediaplan opslaat, worden alle prognosegegevens voor het mediaplan gedurende de geselecteerde periode behouden. Als u op een mediaplan klikt dat is beëindigd, ziet u de historische prognose voor het mediaplan. Als u klikt op een mediaplan dat nog loopt, kunt u de prognose voor het mediaplan vernieuwen. Als u ervoor kiest om de prognose te vernieuwen, wordt er een nieuwe prognose voor het mediaplan gegenereerd. U moet het mediaplan opnieuw opslaan om de nieuwe prognosegegevens te behouden.

Uw planpagina aanpassen

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Planning in het menu Overzicht.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik op een bestaand abonnement of maak een nieuw plan.
  5. Pas uw scorekaart aan.
    1. Klik rechtsboven in de scorekaart op het dropdownmenu Statistieken en kies Aangepaste statistieken.
    2. Selecteer de statistieken die u wilt bekijken in de scorekaart.
    3. Sleep de statistieken aan de rechterkant en zet ze neer om hun positie in de tabel te wijzigen.
    4. Klik op Toepassen.
  6. Wijzig uw kolommen in de campagnetabel onder het diagram.
    1. Klik rechtsboven in de tabelwerkbalk op Kolommen.
    2. Selecteer de statistieken die u in de tabel wilt bekijken.
      • Opmerking: Kolommen voor bekendheid zijn standaard ingesteld.
    3. Sleep de statistieken aan de rechterkant en zet ze neer om hun positie in de tabel te wijzigen.
    4. Klik op Toepassen.
  7. Bekijk uw aangepaste planpagina.

Een mediaplan met tv-gegevens checken

Er zijn co-viewing-statistieken beschikbaar in Bereikplanner. Prognoses bevatten gegevens over extra vertoningen en bereik van meerdere mensen die samen advertenties bekijken op verbonden tv's.
  1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Planning in het menu Overzicht.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik in de tabel op een mediaplan om het te openen. Als u een opgeslagen mediaplan opent, worden alle prognosegegevens voor het plan getoond voor de door u geselecteerde periode. Ook ziet u de datum waarop de prognose is opgeslagen.
    • Als u een mediaplan opent dat is beëindigd, ziet u de historische prognose voor dat mediaplan.
    • Als u een mediaplan opent dat nog loopt, kunt u het plan bewerken.
  5. Bekijk de gegevens en statistieken van het mediaplan (zoals het bereik conform doelgroep en de CPM). Lees meer informatie over de statistieken in Bereikplanner.
  6. (Optioneel) Als u uw mediaplan naar een csv-bestand wilt exporteren, klikt u rechtsboven op het icoon Meer opties en dan op Downloaden (csv). In het csv-bestand staan de laatste opgeslagen gegevens en gedetailleerde statistieken voor uw mediaplan.

Een mediaplan met tv-gegevens bewerken

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Planning in het menu Overzicht.
  3. Klik op Bereikplanner.
  4. Klik in de tabel op een mediaplan om het te openen. Als het mediaplan nog loopt, kunt u het bewerken.
  5. Klik op Prognose vernieuwen om de prognose van het mediaplan te updaten met identieke instellingen. Als u de prognose vernieuwt, wordt er een nieuwe prognose voor het mediaplan gemaakt. U moet het mediaplan opnieuw opslaan om de nieuwe prognose te behouden.
    1. Zo bewerkt u instellingen voor alle advertentie-indelingen in uw mediaplan:
      • Locatie: Selecteer het dropdownmenu Locatie in de balk bovenaan om een sublocatie op te nemen in of uit te sluiten van het mediaplan.
      • Datums: Selecteer het dropdownmenu Datums in de balk bovenaan en selecteer de periode. U kunt een periode van 1 tot 92 dagen kiezen.
      • Demografie: Selecteer de ideale leeftijd en het gewenste gender voor uw doelgroep. Het bereik conform doelgroep wordt vergeleken met de doeldemografie.
      • Frequentielimiet: Selecteer het dropdownmenu Frequentielimiet in de balk bovenaan en selecteer de gewenste frequentielimiet en periode.
    2. Als u instellingen van een advertentie-indeling afzonderlijk wilt bewerken, klikt u op de knop Bewerken naast die YouTube-advertentie-indeling in het mediaplan.
      • Algemene instellingen: Update het budget, de doel-CPM en het netwerk voor het mediaplan.
      • Prijzen: Selecteer Veiling, Reservering of Tariefkaart (de beschikbaarheid is afhankelijk van het campagnetype).
      • Netwerken: Neem Google-videopartners op in of sluit deze uit van uw advertentie-indelingstargeting door op het selectievakje 'Videopartners in het Display Netwerk (GVP)' te klikken.
      • Locatie en demografie: U kunt wijzigingen aanbrengen in de locatie en demografie voor de advertentie-indeling. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
      • Datums en frequentielimiet: U kunt wijzigingen aanbrengen in de datums en demografische gegevens voor de YouTube-advertentie-indeling. Doe dat alleen als u de huidige instellingen voor mediaplannen voor de advertentie-indeling wilt overschrijven.
      • Doelgroepen: U kunt doelgroepen voor affiniteit, levensgebeurtenissen, uw gegevens, klantsegmenten en in-market alleen toevoegen aan de YouTube-regelitems. Doelgroeptargeting van Google wordt toegepast op de YouTube-regelitems. Met wie het YouTube-mediaplan met tv wordt vergeleken, blijft ongewijzigd.
      • Line-ups: Gebruik kant-en-klare segmenten zodat u de doelgroep kunt bereiken met de meest lokaal relevante content. Er zijn line-ups voor onder meer seizoensgebonden gebeurtenissen, reizen, sport, media en entertainment, beauty en mode, en videogames.
      • Ouderlijke status: Voeg ouders, niet-ouders of mensen waarvan de huidige ouderlijke status onbekend is aan het mediaplan toe of sluit deze uit.
      • Apparaten: Voeg desktops, tablets, mobiele telefoons of verbonden tv's aan het mediaplan toe of sluit ze uit.
      • Instellingen voor contentuitsluiting en advertentiebeleid: Bekijk eventuele contentuitsluitingen op accountniveau en eventueel advertentiebeleid die in uw prognose zijn opgenomen.
  6. Klik op Toepassen als alle wijzigingen zijn aangebracht.
  7. Selecteer Optimaliseren om een aanbeveling te krijgen voor de tv- en YouTube-budgetten en om met uw nieuwe instellingen een maximaal bereik te realiseren.
  8. (Optioneel) Ga naar de tabel onder de bereikcurve en klik op de plusknop om een nieuwe advertentie-indeling toe te voegen aan het mediaplan.
    1. Klik op Advertentie-indeling toevoegen en selecteer het advertentietype in het dropdownmenu.
    2. Geef het geplande budget op.
    3. Klik op Toepassen.
  9. Selecteer het prullenbakicoon om een YouTube-advertentie-indeling te verwijderen.
  10. Klik op Opslaan om het bewerkte mediaplan op te slaan.
  11. Als u het bewerkte mediaplan afzonderlijk wilt opslaan, klikt u op Kopiëren en geeft u een naam op voor het plan. Klik op Kopie opslaan als u klaar bent.
  12. Als u het mediaplan wilt downloaden of verwijderen, klikt u rechtsboven in Bereikplanner op het icoon Meer opties en selecteert u een optie in het menu.

U kunt Bereikplanner gebruiken om statistieken voor vertoningen, bereik en conversies te voorspellen in uw nieuwe video-actiecampagnes (VAC). Prestatieplanner is geschikt voor de prestaties van bestaande VAC-campagnes op basis van historische gegevens. Gebruik Bereikplanner voor nieuwe VAC-campagnes. De tool werkt zonder signalen over uw specifieke advertentiemateriaal, landingspagina of conversietype, en meet hoe goed de advertenties aansluiten bij uw getargete doelgroepen en content. Bereikplanner biedt ook de mogelijkheid om statistieken te voorspellen die niet op conversies zijn gebaseerd, zoals bereik en frequentie.