Over de waarde van conversies via winkelbezoeken

De online en offline impact van uw Google Ads-campagnes meten en bijhouden is belangrijk voor een goed begrip van uw daadwerkelijke rendement op investering. Als u online conversies meet en opbrengstgegevens vastlegt, kunt u ook de waarde van winkelbezoeken bepalen om de opbrengst van de winkel te schatten. Op deze manier kunt u de totale opbrengst en het rendement op advertentie-uitgaven meten.

Hoe u de waarde kunt bepalen van conversies via winkelbezoeken

• Als u online verkopen bijhoudt als conversies en ze waardeert als de Opbrengst die wordt gegenereerd, kunt u de volgende formule gebruiken om de conversiewaarde voor winkelbezoeken te bepalen:
    • Waarde van conversie via winkelbezoek = Gemiddeld conversiepercentage in de winkel x 'AOV in de winkel' (gemiddelde bestelwaarde)
  • Als u online conversies niet waardeert als Opbrengst, kunt u de conversies via winkelbezoeken een waarde geven die in verhouding staat tot het belang dat u hecht aan online conversies. Voorbeeld:
    • U bent een autodealer en u houdt online ingezonden leadformulieren bij. U beschouwt een bezoek aan de dealer als 4 keer zo waardevol als een ingevuld leadformulier. U stelt de waarden voor winkelbezoeken dan in op 1 en die voor leadformulieren op 0,25.
    • U bent een verkoper en u houdt online verkopen bij. U hecht 2 keer zoveel waarde aan een online verkoop dan aan een bezoek van iemand aan uw winkel. U stelt de waarde voor winkelbezoeken dan in op de helft van de gemiddelde conversiewaarde van een online verkoop.
  • Als u geen online conversies heeft en alleen conversies via winkelbezoeken genereert, kunt u het beste een conversiewaarde voor winkelbezoeken opgeven voor rapportage in Google Ads.

Conversiewaarderegels voor winkelbezoeken

Deze animatie laat zien hoe u conversiewaarderegels instelt voor winkelbezoeken in Google Ads.

Voor extra flexibiliteit en controle buiten de standaard winkelbezoekwaarde op accountniveau, kunt u waarderegels gebruiken om de winkelbezoekwaarde in te stellen, toe te voegen of te vermenigvuldigen op campagneniveau. U kunt bijvoorbeeld een hogere winkelbezoekwaarde instellen in specifieke campagnes voor duurdere producten die beter worden verkocht in winkels. Ook kunt u de winkelbezoekwaarde met 50% verlagen voor campagnes voor producten met een lage marge. Lees meer informatie over conversiewaarderegels.

Praktische tips voor Slim bieden

Voor alle Shopping-campagnes en campagnes in het zoeknetwerk die worden geoptimaliseerd voor conversiewaarde (zoals Doel-ROAS, ECPC voor waarden, Conversiewaarde maximaliseren), is de waarde van conversies via winkelbezoeken een vereiste invoer. Als u meer conversies via winkelbezoeken wilt krijgen, verhoogt u de waarde van dergelijke conversies ten opzichte van andere conversieacties.

Voor campagnes in het zoeknetwerk en video-actiecampagnes die worden geoptimaliseerd voor Conversies (zoals Doel-CPA, Aant. conv. maximaliseren, ECPC), wordt elke conversieactie evenredig gewogen voor biedingen. Conversiewaarden worden dan dus buiten beschouwing gelaten. We raden u wel aan een nauwkeurige waarde op te geven voor het aantal winkelbezoeken dat u in Google Ads wilt rapporteren.

Slim bieden voor winkelbezoeken wordt ondersteund in de volgende campagnetypen en biedstrategieën:

Campagnetype Biedstrategieën
Performance Max-campagnes
  • Conversiewaarde maximaliseren (met optionele doel-ROAS)*
  • Aantal conversies maximaliseren (met optionele doel-CPA)
Campagnes in het zoeknetwerk
  • Aantal conversies maximaliseren
  • Conversiewaarde maximaliseren
  • Doel-CPA
  • Doel-ROAS
  • ECPC
Shopping-campagnes
  • Doel-ROAS
Videocampagnes
  • Aantal conversies maximaliseren
  • Doel-CPA
  • *Conversiewaarde maximaliseren (met optionele doel-ROAS) wordt aanbevolen voor Performance Max-campagnes voor adverteerders met winkelbezoeken.