Toimipistekäyntien konversioarvo

Google Ads ‑kampanjoiden online- ja offline-vaikutusten mittaaminen ja seuraaminen on tärkeää, jos haluat selvittää sijoittamasi pääoman todellisen tuoton. Jos mittaat online-konversioita ja keräät tulotietoja, voit määrittää myös toimipistekäyntien arvon ja arvioida niiden tuottamat tulot. Näin voit mitata kokonaistulosi ja mainostuottosi.

Toimipistekäyntien konversioarvon asettaminen

• Jos seuraat verkkomyyntiä konversioina ja määrität myynnin arvon kertyneiden tulojen perusteella, voit määrittää myös toimipisteessä käyntien konversioarvon seuraavan kaavan avulla:
    • Toimipistekäyntien konversioarvo = toimipistekäyntien keskimääräinen konversioprosentti x toimipistekäyntien keskimääräinen tilauksen arvo
  • Jos online-konversioiden arvoa ei aseteta tulojen perusteella, voit asettaa toimipistekäyntien konversioarvon suhteessa siihen, kuinka arvokkaina pidät online-konversioita. Esimerkki:
    • Olet autokauppias ja seuraat verkossa lähetettyjä liidilomakkeita. Pidät toimipisteessä käyntiä neljä kertaa arvokkaampana kuin liidilomakkeen täyttämistä. Aseta toimipistekäynnin arvoksi 1 ja liidilomakkeen arvoksi 0,25.
    • Olet vähittäiskauppias ja seuraat verkkomyyntiä. Pidät verkkomyyntiä kaksi kertaa arvokkaampana kuin kaupassa käyntiä. Määritä kaupassa käynnin arvoksi puolet keskimääräisen verkkomyynnin konversioarvosta.
  • Jos sinulla on vain toimipistekäynti‑konversioita eikä ollenkaan online-konversioita, toimipistekäynnille kannattaa silti lisätä konversioarvo Google Adsin raportointia varten.

Toimipisteessä käyntejä koskevat konversioarvosäännöt

Tässä animaatiossa kerrotaan, miten voit määrittää konversioarvosäännöt toimipistekäynneille Google Adsissa.

Jos haluat toimipistekäynnin arvon valintaan enemmän joustavuutta kuin mitä tilitason oletusarvo tarjoaa, käytä konversioarvosääntöjä. Niiden avulla voit lisätä toimipistekäynneille kampanjatasolla Aseta-, Lisää- tai Kerro-säännön. Jos sinulla on esimerkiksi kampanja kalliille tuotteille, jotka myyvät paremmin toimipisteessä, voit valita toimipistekäynnille suuremman arvon. Toinen vaihtoehto on laskea käynnin arvoa 50 % kampanjoissa, joissa mainostetaan pienikatteisempia tuotteita. Lue lisää konversioarvosäännöistä

Smart Biddingia koskevat parhaat käytännöt

Toimipistekäynnin konversioarvo täytyy lisätä kaikkiin Shopping- ja Hakukampanjoihin, jotka on optimoitu konversioarvolle (eli joiden strategiaksi on valittu ROAS-tavoite, arvoon keskittyvä tehostettu klikkauskohtainen hinta tai konversioarvon maksimointi). Jos haluat saada lisää toimipistekäynti‑konversioita, valitse niille suhteellisesti suurempi arvo kuin muille konversiotapahtumille.

Hakukampanjoissa ja Aktivoivissa videokampanjoissa, jotka on optimoitu konversioille (eli joiden strategiaksi on valittu CPA-tavoite, konversiomäärän maksimointi tai tehostettu klikkauskohtainen hinta), kaikilla konversiotapahtumilla on hintatarjouksia tehtäessä sama painoarvo. Tämä tarkoittaa sitä, että konversioarvoja ei oteta huomioon. Suosittelemme kuitenkin, että asetat toimipistekäynneille tarkan arvon Google Adsin raportointia varten.

Smart Bidding toimipistekäynneille on valittavissa seuraavissa kampanjatyypeissä ja hintatarjousstrategioissa:

Kampanjatyyppi Hintatarjousstrategiat
Maksimitulokset-kampanjat
  • Konversioarvon maksimointi (valinnaisella ROAS-tavoitteella)
  • Konversiomäärän maksimointi (valinnaisella CPA-tavoitteella)
Hakukampanjat
  • Konversiomäärän maksimointi
  • Konversioarvon maksimointi
  • CPA-tavoite
  • ROAS-tavoite
  • Tehostettu klikkauskohtainen hinta
Shopping-kampanjat
  • ROAS-tavoite
Videokampanjat
  • Konversiomäärän maksimointi
  • CPA-tavoite
  • * Konversioarvon maksimointia (valinnaisella ROAS-tavoitteella) suositellaan Maksimitulokset-kampanjoissa mainostajille, joilla on toimipistekäyntejä.