Om tillgångsrapportering för Demand Gen-kampanjer

Tillgångsrapporter kan ge en heltäckande bild av resultatet av tillgångarna i dina Demand Gen-annonser och Demand Gen-kampanjer. Du kan spåra tillgångarnas resultat i specifika annonser och se hur det går för tillgångar i flera annonser i olika Demand Gen-kampanjer.

Tillgångsrapporten visar alla tillgångar så att du kan jämföra resultatet mellan dina tillgångar i olika annonser och kampanjer. Över tid kan du fatta strategiska beslut om dina tillgångar, till exempel om du ska rotera, ta bort eller förbättra dem. Det hjälper dig att fokusera på att skapa tillgångar som sannolikt ger bättre resultat.

Det finns många resultatmätvärden för annonsörer som vill analysera sina tillgångar. Det här är standardkolumnerna i tillgångsrapporten:

Klick

Den här kolumnen visar hur många klick tillgångarna har fått i dina Demand Gen-annonser. När en användare klickar på en del av din annons, till exempel rubriken, beskrivningen, bilden, logotypen eller uppmaningen som leder till en extern webbplats, räknar Google Ads detta som ett klick. För video innebär det att klick som pausar videon eller leder användaren till videons visningssida inte räknas som klick. Läs mer om YouTube-mätvärden och klick.

• Det registreras ett klick även om besökaren inte når webbplatsen, till exempel på grund av att den inte är tillgänglig för tillfället. Det betyder att antalet klick på din annons kan skilja sig från antalet besök på din webbplats.
  • Det totala antalet klick på alla tillgångar för en annons kan vara högre än det faktiska antalet klick på annonsen. Detta inträffar när din Demand Gen-kampanj skapar responsiva annonser som har flera kombinationer.

Exempel

Anta att en rubrik visades med fem olika bilder i fem annonser som användare klickade på. I så fall ser du

• fem klick på rubriken (ett för varje annonsklick)
  • fem klick på varje bild (ett för varje annonsklick)

En summering av dessa båda tal ger tio klick, trots att det i själva verket bara skedde fem klick.

Klickfrekvens (CTR)

Den här kolumnen visar hur många klick tillgången tog emot dividerat med antalet gånger den visades.

CTR = klick ÷ exponeringar

Exempel: Om du har tio klick och 100 exponeringar blir CTR 10 %.

CTR kan användas som mått på vilka av tillgångarna som är lönsamma för dig och vilka som behöver förbättras. Varje tillgång har en separat klickfrekvens. Läs mer om klickfrekvens (CTR).

Exponeringar

Den här kolumnen visar hur ofta tillgången visas. En exponering räknas varje gång tillgången visas i en annons på YouTube, Gmail och Förslag. Läs mer om exponeringar.

Tips! Ibland kan det hända att en tillgång inte får några exponeringar om andra tillgångar förväntas ge bättre resultat. Om en tillgång inte har fått några exponeringar under flera veckor kan du överväga att ersätta den med en ny.

Alla konv.värden

I denna kolumn ser du det totala konverteringsvärdet som dina Demand Gen-annonstillgångar ger. Det ger en bättre överblick över hur det går för din annons. Kolumnen innehåller alla konverteringsvärden som du har valt att inte inkludera i kolumnen Konv. värde.

Om du upptäcker att dina tillgångar får dåliga resultat kan du läsa checklistan över rekommenderade metoder och våra riktlinjer för annonstillgångar som kan hjälpa dig att skapa tillgångar av hög kvalitet som sannolikt ger bättre resultat. Läs mer om hur du förbättrar annonsresultatet i våra tips och rekommendationer för tillgångsrapportering

Tips: Representerar du en digital byrå som vill ha mer kreativ inspiration? Besök Skapa med Google för att läsa mer om hur du kan använda Demand Gen-annonser för att stärka kundengagemanget genom visuellt intressanta upplevelser i Googles flöden.
Obs! Tillgångar från dynamiska produktannonser ingår för närvarande inte i tillgångsrapporter. Funktionen blir tillgänglig inom kort.

Se tillgångsrapporter om annonser i en viss kampanj

Så här kommer du åt tillgångsrapporten:
Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen som lanseras för alla annonsörer under 2024. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbreferenskartan eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på kampanjikonen Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto ___codemirror_selection_bookmark___.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Leta reda på och välj relevant Demand Gen-kampanj.
  5. Klicka på rullgardinsmenyn Annonser i avsnittsmenyn.
  6. Klicka på Visa tillgångsinformation i den relevanta annonsen.

Det här hittar du i tillgångsrapporten på annonsnivå

Information om dina Demand Gen-annonser

Högst upp i rapporten ser du status, namn och tidsram för varje annons. Om en eller flera av tillgångarna överträder eller begränsas av en Ads-policy kan du också se information om detta här.

Annonsstyrka

Högst upp i rapporten hittar du även information om annonsstyrka för annonsen. Annonsstyrkan visar hur väl din annons följer rekommenderade metoder. En högre annonsstyrka hjälper dig att maximera annonsresultatet.

Läs mer om annonsstyrka för Demand Gen-kampanjer.

Obs! Detta är för närvarande endast tillgängligt för bildannonser.

Filter

Om du har ett stort antal tillgångar kan du filtrera dem efter aktiveringsstatus, typ och resultat. Du kan också justera rapportvyn och ladda ned rapporten.

Tillgångar

I kolumnen Tillgångar ser du

• innehållet i varje tillgång (till exempel text eller bildminiatyr)
  • tillgångens mått för bilder eller videor när detta är tillämpligt

Tillgångstyp

Kolumnen Tillgångstyp visar hur varje tillgång används. Detta är de typer av tillgångar som kan förekomma:

• Rubrik
  • Beskrivning
  • Bild
  • Video
  • Logotyp
Obs! Tillgångarna ska jämföras inom samma tillgångstyp. Betyget Lågt för en bild/video är till exempel inte samma sak som Lågt för en rubrik.

Redigera

Från tillgångsrapporten kan du göra ändringar direkt i annonsen utan att lämna rapporten. Genom att välja den gröna cirkeln med statusikonen Green circle icon kan du ta bort tillgången med sämre resultat direkt från annonsen. När tillgången har tagits bort kan du inte lägga till den igen från den här sidan.

Du kan även redigera texttillgångar direkt genom att välja pennikonen Inställningen Redigera, pennikon bredvid respektive tillgång.

Se tillgångsrapporter för flera kampanjer

Tillgångsrapporter för flera kampanjer genereras om du har en eller flera Demand Gen-annonser i Google Ads. Endast aktiva tillgångar (tillgångar i aktiva annonser i aktiva annonsgrupper och i aktiva kampanjer som har fått exponeringar under de senaste 30 dagarna) visas i rapporten.
Obs! Data om tillgångar uppdateras en gång om dagen. Eventuella ändringar visas därför inte i realtid. Till exempel kan tillgångar fortsätta visas i en rapport efter att en kampanj har pausats, men tas bort när tillgångsinformationen uppdateras.

Så här kommer du åt tillgångsrapporten:

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Tillgångar.
  4. I undernavigeringsalternativen under Tillgångar väljer du Tillgångar i rullgardinsmenyn Tabellvy och Demand Gen i rullgardinsmenyn Kampanjtyp.

Innehåll i tillgångsrapporten för flera kampanjer

Filter

Du kan filtrera efter konverteringar, tillgångstyp och resultat. Du kan också filtrera efter attribut som tillgångstyp, används av och tillgångsnamn.

Tillgångsrapporten för flera kampanjer innehåller nedanstående mätvärden och egenskaper för dina tillgångar som standard:

• Tillgångsnamn
  • Används av
  • Tillgångstyp
  • Klick
  • CTR
  • Exp.
  • Alla konv. Värde

Du kan lägga till eller ta bort nya kolumner i rapporten genom att klicka på kolumnikonen En bild på kolumnikonen i Google Ads i tabellverktygsfältet för att ändra kolumner.

Ladda ned

Du kan välja att ladda ned tillgångsrapporten för delning eller analys. Du kan ladda ned rapporten i en rad olika format, som .csv, .tsv, .pdf eller till och med till ett Google-kalkylark.

Du kan även skicka rapporten via e-post direkt eller enligt ett schema. Schemaläggningsalternativet ger dig olika inställningar. Endast giltiga e-postadresser med kontoåtkomst kan ta emot rapporterna.