Om elementrapportering for Demand Gen-kampanjer

Med elementrapporter kan du få en omfattende oversikt over resultatene for elementene i Demand Gen-annonsene og -kampanjene dine. Du kan spore resultatene for bestemte annonser og finne ut hvor godt elementene fungerer i annonsene i de forskjellige Demand Gen-kampanjene.

Elementrapporten inneholder alle elementene, slik at du kan sammenligne resultatene fra elementene i de ulike annonsene og kampanjene. Over tid kan du ta bedre strategiske beslutninger om elementene, for eksempel hvilke du vil rotere, fjerne eller finstemme. Ut fra denne informasjonen blir arbeidet med å opprette lønnsomme elementer enklere fremover.

Annonsører kan bruke en rekke resultatberegninger for å analysere elementer. Dette er standardkolonnene i elementrapporten:

Klikk

I denne kolonnen kan du se hvor mange klikk elementene har fått i Demand Gen-annonsene dine. Når noen klikker på en del av en annonse, for eksempel bildet, logoen, overskriften, beskrivelsen eller den handlingsfremmende oppfordringen, som fører til et eksternt nettsted, telles dette som et klikk i Google Ads. For video betyr dette at klikk som setter videoen på pause eller viderekobler brukeren til den tilhørende videosiden, ikke telles som klikk. Finn ut mer om YouTube-beregninger og klikk.

• Det registreres et klikk selv om den besøkende ikke får åpnet nettstedet, for eksempel hvis nettstedet er midlertidig nede. Som et resultat av dette kan du se en forskjell mellom antallet klikk på annonsen og antallet besøk på nettstedet.
  • Det totale antallet klikk som tilskrives alle elementene i en annonse, kan være høyere enn antallet klikk som registreres på annonsen. Dette skjer når Demand Gen-kampanjen oppretter responsive annonser som har flere kombinasjoner.

Eksempel

Tenk deg at én overskrift ble vist med 5 ulike bilder i 5 annonser som ble klikket på. I dette tilfellet ser du at

• overskriften er registrert med 5 klikk (ett for hvert annonseklikk)
  • hvert bilde er registrert med 5 klikk (ett for hvert annonseklikk)

Hvis du legger sammen disse tallene, får du 10 klikk, men det var bare 5 klikk totalt.

Klikkfrekvens (CTR)

I denne kolonnen ser du antallet klikk på det aktuelle elementet delt på antallet ganger elementet er vist.

CTR = klikk/visninger

Hvis du for eksempel har 10 klikk og 100 visninger, blir klikkfrekvensen 10 %.

Klikkfrekvensen gir deg en pekepinn på hvilke av elementene som fungerer godt, og hvilke du bør forbedre. Det oppgis en egen CTR for hvert element. Finn ut mer om klikkfrekvens (CTR).

Visninger

Denne kolonnen viser hvor ofte elementet er vist. En visning telles hver gang elementet inngår i en annonse i Gmail, på YouTube eller på Discover. Finn ut mer om visninger.

Tips: Det kan hende at visse elementer ikke får noen visninger, hvis det anslås at du får bedre resultater med andre elementer. Hvis det har gått flere uker uten at et elementet har fått noen visninger, bør du vurdere å bytte det ut mot et annet.

Verdien av alle konv.

I denne kolonnen ser du den samlede konverteringsverdien som elementene i Demand Gen-annonsene dine genererer. Her får du et mer helhetlig bilde av annonseresultatene. Denne kolonnen omfatter dessuten konverteringsverdiene du har valgt å ikke ta med i Konv.verdi-kolonnen.

Hvis elementene har dårlige resultater, kan du gjennomgå sjekklisten med anbefalte fremgangsmåter og retningslinjene for reklameelementer for å få hjelp til å lage elementer av høy kvalitet som sannsynligvis fører til bedre resultater. Finn ut mer om hvordan du får bedre annonseresultater, ved å sjekke ut tipsene og anbefalingene om rapportering om elementer.

Tips: Driver du et digitalt byrå som ønsker inspirasjon til flotte reklamer? På Create with Google kan du finne ut hvordan du kan skape engasjerende og innholdsrike visuelle opplevelser i Google-feeder ved hjelp av Demand Gen-annonser.
Merk: Per nå vises ikke elementer fra dynamiske produktannonser i elementrapporter. Denne funksjonen blir snart tilgjengelig.

Se elementrapporter for annonser i bestemte kampanjer

Følg denne fremgangsmåten for å se elementrapporten:
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen, som lanseres for alle annonsører i 2024. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du sjekke kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i navigasjonspanelet i Google Ads for å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon___codemirror_selection_bookmark___ i Google Ads-konton din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Finn og velg den relevante Demand Gen-kampanjen.
  5. Klikk på Annonser-rullegardinmenyen i delmenyen.
  6. Klikk på Se informasjon om elementer i den aktuelle annonsen.

Dette finner du i rapporten om elementer på annonsenivå

Informasjon om Demand Gen-annonsene

Øverst i rapporten kan du se statusen for, navnet på og det aktuelle tidsrommet for hver enkelt annonse. Hvis ett eller flere av elementene ikke overholder eller er begrenset av ett eller flere punkter i Google Ads-retningslinjene, blir det også opplyst om dette her.

Annonsekvalitet

Øverst i rapporten vises dessuten informasjon om annonsekvaliteten til annonsen. Annonsekvaliteten er en pekepinn på hvor godt du følger anbefalte fremgangsmåter for annonser. Jo høyere annonsekvaliteten er, desto bedre annonseresultater kan du få.

Finn ut mer om annonsekvalitet i Demand Gen-kampanjer.

Merk: Inntil videre er dette bare tilgjengelig for bildeannonser.

Filtre

Hvis du har en omfattende liste med elementer, kan du filtrere disse etter aktivert tilstand, elementtype og resultater. Du kan også endre rapportvisningen og laste ned rapporten.

Elementer

I Elementer-kolonnen kan du se

• innholdet i hvert element (f.eks. tekst og miniatyrbilder)
  • dimensjonene på elementbilder eller -videoer (hvis det er aktuelt)

Elementtype

I Elementtype-kolonnen blir det definert hvordan de enkelte elementene skal brukes. Her følger noen vanlige elementtyper:

• overskrift
  • beskrivelse
  • bilde
  • video
  • logo
Merk: Bare elementer av den samme typen bør sammenlignes. For eksempel er en «lav» rangering av et bilde eller en video ikke det samme som en «lav» rangering av en overskrift.

Endringer

Via elementrapporten kan du gjøre endringer direkte i annonser, altså uten å gå ut av rapporten. Velg det grønne, runde statusikonet Green circle icon for å fjerne det lite lønnsomme elementet fra annonsen umiddelbart. Når elementet er fjernet, kan du ikke legge det til på nytt fra denne siden.

Du kan også redigere tekstelementer direkte ved å velge blyantikonet Rediger-innstilling (blyantikon) ved siden av det aktuelle elementet.

Se elementrapporter for flere kampanjer

Elementrapporter for flere kampanjer blir generert hvis du har minst én Demand Gen-annonse i Google Ads. Det er bare de aktive elementene (de som inngår i aktive annonser i aktive annonsegrupper og i aktive kampanjer som har hatt visninger i løpet av de siste 30 dagene) som vises i disse rapportene.
Merk: Siden data om elementer oppdateres daglig, gjenspeiles ikke endringene i sanntid. Elementer kan for eksempel fortsatt fremgå i en rapport etter at den aktuelle kampanjen er satt på pause, men de fjernes så fort elementdataene er oppdatert.

Følg denne fremgangsmåten for å se elementrapporten:

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Elementer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Elementer.
  4. Velg «Elementer» fra «Tabellvisning»-rullegardinmenyen du finner i alternativene for videre navigering (under «Elementer»), og velg deretter Demand Gen fra «Kampanjetype»-rullegardinmenyen.

Dette finner du i elementrapporter for flere kampanjer

Filtre

Du kan filtrere etter resultater, elementtype og konverteringer. I tillegg kan du filtrere etter attributter som elementtype, elementnavn og brukes av.

Elementrapporten for flere kampanjer inneholder som standard beregningene nedenfor og egenskapene til elementene dine:

• Navn på element
  • Brukes av
  • Elementtype
  • Klikk
  • CTR
  • Visn.
  • Verdien av alle konv.

Du kan legge til nye kolonner i eller fjerne eksisterende kolonner fra rapporten ved å klikke på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads på verktøyraden i tabellen og deretter endre kolonner.

Last ned

Du kan velge å laste ned elementrapporten hvis du vil dele eller analysere den. Du kan laste den ned i en rekke formater, for eksempel CSV, TSV, PDF og Google-regneark.

I tillegg kan du sende ut rapporten på e-post, enten umiddelbart eller i tråd med en tidsplan. Ved sistnevnte kan du velge mellom ulike innstillinger. Bare gyldige e-postadresser med kontotilgang kan motta rapportene.

Linker til relatert innhold