Om sidan Användarcertifieringar i Google Partners

På sidan Användarcertifieringar finns viktig information om användare och deras certifieringsstatus.

Innan du börjar

Minst 50 % av kontostrategerna i ditt Ads-förvaltarkonto som är registrerat hos Google Partners måste ha certifierats för Google Ads (begränsat till 100 användare), med minst en certifiering för varje produktområde och med kampanjutgifter på 500 USD eller mer under 90 dagar. Produktområdena innefattar Sök, Display, Video, Shopping och Appar.

Du kan informera oss om hur många användare på ditt företag som är kontostrateger genom att besöka sidan Företagsinformation på fliken Partners-program och välja lämpligt alternativ i rullgardinsmenyn. Vi definierar kontostrateger som medarbetare på ditt företag som hanterar Google Ads-kampanjer för kunders räkning.

På användarlistan kan du se alla användare med administratörs- och standardåtkomst till företagets Google Ads-förvaltarkonto som är registrerat hos Google Partners eller ett annat konto som är länkat till detta förvaltarkonto. Du kan också se användarnas certifieringsstatus.

Öppna sidan Användarcertifieringar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på fliken Partners-programmet i det vänstra navigeringsfältet.
  3. Klicka på länken Visa detaljer på kortet Användarcertifieringar för att öppna sidan Användarcertifieringar.

Läs mer om hur dina certifieringar kan tillgodoräknas företagets certifiering

Så fungerar det

Användare

Användarens e-postadress för Google Ads-förvaltarkonto.

Länkad i Skillshop

Det finns ett reglage högst upp i kolumnen Länkad i Skillshop. När pilen är riktad nedåt visas de länkade användarna först.

• Om personen har länkat sitt Google Ads-konto till sin användarprofil i Skillshop visas Ja vid användarens namn i kolumnen Länkad i Skillshop på sidan Användarcertifieringar.
  • Om det står Ja, men det inte finns några certifieringar bör användaren gå tillbaka till sitt Skillshop-konto och kontrollera om det Skillshop-konto där Google Ads-certifieringarna finns är det som länkats.
  • Om det står Nej måste användaren öppna sitt Skillshop-konto och följa anvisningarna för att länka till den e-postadress som används för Google Ads.
  • Om det står Delat med 1 annan användare i detta fält innebär det att två användare är kopplade till samma Skillshop-konto.
Observera: Vi rekommenderar inte att du delar Skillshop-konto med andra användare. Certifieringar för användare med delade konton kan eventuellt inte tillgodoräknas partnerkraven.

Certifieringar (Google Ads Sök, Google Ads Display, Google Ads Video, Shopping-annonser och Google Ads Appar)

Statusen på användarens certifiering för de tillgängliga produktområdena. Om användaren har klarat testet visas ett utgångsdatum.