Over aanbevolen mediaplannen in Bereikplanner

U kunt Bereikplanner toestaan om advertentie-indelingen en budgettoewijzingen voor u te kiezen en een aanbevolen plan te maken. Bereikplanner kijkt naar de instellingen voor locatie (land, staat/provincie of stad), budget en advertentiemateriaal (bijv. de lengte van het advertentiemateriaal) om optimale advertentie-indelingen voor uw mediaplan aan te bevelen.

Als u een aanbevolen mediaplan gebruikt in plaats van een zelfgemaakt plan, geeft u Bereikplanner toestemming om te schatten wat de beste mix van advertentie-indelingen is om uw marketingdoel te bereiken. Hierdoor is het niet noodzakelijk meer om te begrijpen welke advertentie-indelingen werken met bepaalde targeting of voor bepaalde doelen. Als u het mediaplan wilt wijzigen, heeft u nog steeds de optie om uw combinatie van advertentie-indelingen en afzonderlijke regelitems te bewerken op de pagina van het mediaplan.

De gegevens van Bereikplanner zijn gebaseerd op de Unique Reach-methode van Google, die door derden is gevalideerd en waarvan de resultaten overeenkomen met het werkelijke bereik en de werkelijke biedingen die zijn gerapporteerd. Bereikplanner wordt wekelijks geüpdatet, zodat de meest recente beschikbare gegevens worden gebruikt.

De aanbevolen advertentietypemix kan verschillen, afhankelijk van het overkoepelende doel van uw mediaplan (Bekendheid, Overweging of Actie). In prognoses voor het doel Bekendheid wordt een advertentietypemix aanbevolen waarmee u het verwachte bereik vergroot, terwijl in prognoses voor Overweging een advertentietypemix wordt aanbevolen om het verwachte aantal weergaven te verhogen. In prognoses voor Actie wordt een advertentietypemix aanbevolen waarmee u met één geautomatiseerde videocampagne meer conversies, zoals verkopen, leads en websiteverkeer, krijgt. U kunt ook uw eigen advertentietypemix selecteren wanneer u uw mediaplan instelt of bewerkt.

Opmerking: Hoewel de aanbevolen plannen schattingen bevatten, bieden ze geen garantie voor de werkelijke campagneprestaties. Deze zijn afhankelijk van andere factoren, zoals advertentiekwaliteit en -relevantie.

U kunt Bereikplanner gebruiken om statistieken voor vertoningen, bereik en conversies te voorspellen in uw nieuwe video-actiecampagnes (VAC). Prestatieplanner is geschikt voor de prestaties van bestaande VAC-campagnes op basis van historische gegevens. Gebruik Bereikplanner voor nieuwe VAC-campagnes. De tool werkt zonder signalen over uw specifieke advertentiemateriaal, landingspagina of conversietype, en meet hoe goed de advertenties aansluiten bij uw getargete doelgroepen en content. Bereikplanner biedt ook de mogelijkheid om statistieken te voorspellen die niet op conversies zijn gebaseerd, zoals bereik en frequentie.