YouTube-mediasuunnitelman luominen Tavoittavuuden suunnittelijassa

Tavoittavuuden suunnittelija ei ole käytettävissä kaikilla alueilla. Saatavuutta laajennetaan vähitellen ehdot täyttäville Google Ads ‑tileille. Kysy Google Ads ‑edustajaltasi, voitko päästä käyttämään työkalua.

Tavoittavuuden suunnittelijan avulla voit luoda mediasuunnitelman sekä katsoa ja muokata sitä. Voit luoda suunnitelman kokonaan itse tai valita siihen jonkin valmiista mainosmixeistä.

Tavoittavuuden suunnittelijalla voit ennustaa uusien Aktivoivien videokampanjoiden impressio-, tavoittavuus- ja konversiopohjaisia mittareita. Tulossuunnittelijalla voit suunnitella aiemmin luotujen Aktivoivien videokampanjoiden tuloksia niiden aiemman datan perusteella. Käytä uusien Aktivoivien videokampanjoiden kanssa Tavoittavuuden suunnittelijaa. Sen toiminta ei edellytä tiettyjä mainosaineistoja, laskeutumissivuja tai konversiotyyppejä koskevia signaaleja eikä signaaleja siitä, miten hyvin aineistot sopivat kohdeyleisöillesi ja vastaavat sisältöjäsi. Tavoittavuuden suunnittelijalla voit myös ennustaa muihin kuin konversioihin perustuvia mittareita, esimerkiksi tavoittavuutta ja näyttötiheyttä.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Uuden mediasuunnitelman luominen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Tavoittavuuden suunnittelija.
  4. Klikkaa pluspainiketta , niin pääset luomaan uuden mediasuunnitelman.
  5. Valitse maa/alue ja valuutta.
  6. Valitse mediasuunnitelman kanavaksi YouTube.
    • Huom. Voit lisätä TV-suunnitelmaasi YouTuben käyttämällä vaihtoehtoa "Pidä TV, lisää YouTube".
  7. Valitse mediasuunnitelman asetukset:
    • Päivämäärät: Valitse mediasuunnitelmalle aikaväli. Se voi olla 1–92 päivää.
    • Demografiset tiedot (valinnainen): Valitse Kaikki ihmiset, jos haluat kohdistaa mainonnan kaikille valitulla alueella oleville, tai Tietty ikä ja sukupuoli, jos haluat tavoittaa alueella tietyn ikäisiä tai tiettyä sukupuolta edustavia.
      • Tavoittavuuden suunnittelija ei tue mainonnan kohdistamista alaikäisille. Ikään perustuvassa kohdistuksessa kaikki mainonta on kohdistettava täysi-ikäisille.
    • Tarkempi sijainti (valinnainen): Valitse avattavasta Tarkempi sijainti ‑valikosta kohteeksi tietty osavaltio, provinssi, kaupunki, TV-alue tai kaupunkikeskus. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain joillakin alueilla.
    • Yleisöt (valinnainen): Valitse yleisöt, joille haluat mainostaa. Voit käyttää kohdistuksessa näitä yleisötyyppejä: asiasta kiinnostuneet, omat segmentit, ostoaikeissa olevat, elämäntapahtumat ja omat datasegmentit.
    • Kokonaisuudet (valinnainen): Valitse kokonaisuudet, joihin haluat kohdistaa mainonnan. Voit valita YouTuben tai Googlen videokumppaneiden kokonaisuuksia. Voit lisätä kokonaisuudet tunnuksen mukaan valitsimen avulla.
  8. Lisää suunniteltu budjetti.
  9. Valitse mainosmuotojen yhdistelmä ja tavoite, jotka sopivat tavoitteisiisi parhaiten:
    • Tietoisuus – Tehokas tavoittavuus: Tässä vaihtoehdossa suositeltu mainosmuotojen yhdistelmä parantaa odotettua tavoittavuutta haluamallasi budjetilla.
    • Tavoittavuus – Tehokkaat loppuunkatselut: Tämän vaihtoehdon avulla voit lisätä brändi- tai tuotetietoisuutta siihen tarkoitetuilla videomainosmuodoilla.
    • Harkinta – Katselukertojen maksimointi: Tämän vaihtoehdon suositeltu mainosmix parantaa odotettua katselukertojen määrää. Käytettävät mainosmuodot ovat aktivoivia, ja niiden avulla voit saada useammat harkitsemaan brändiäsi tai tuotettasi.
    • Aktivointi – Online-konversiot: Tämän vaihtoehdon avulla voit saada lisää konversioita, kuten myyntiä, liidejä ja sivustoliikennettä, yhdellä automatisoidulla Videokampanjalla.
      • Aktivoivissa videokampanjoissa ja Kysynnän kasvatus ‑kampanjoissa suosittelemme käyttämään konversioprosenttia, joka vastaa samantyyppisten konversioiden konversioprosenttia aiemmissa kampanjoissa.
    • Luo oma: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat itse valita mediasuunnitelmassa käytettävät mainosmuodot, hinnoitteluasetukset ja budjetit. Suunnitelmasivu räätälöidään valitsemasi tavoitteen mukaan. Voit lisätä mainosmuotoja klikkaamalla Lisää mainosmuoto.
    • Suunnitelmasivulla näkyvät mittarit määräytyvät valitsemasi tavoitteen mukaan. Voit kuitenkin tarvittaessa tehdä muutoksia suunnitelmasivulla.
      • Huom. Tavoittavuuden suunnittelijassa voi näkyä mainosmuodon alla, missä kampanjasi mainoksia julkaistaan. Esimerkiksi Kysynnän kasvatus ‑kampanjat näkyvät In-Stream-, In-Feed-, YouTube Shorts-, Gmail- ja Discover-inventaareissa. Lue lisää videomainosmuodoista.
  10. Klikkaa Näytä ennuste. Tavoittavuuden suunnittelija luo YouTube-mainosmuotoja sisältävän mediasuunnitelman.
    • Vieritä tavoittavuuskäyrän alapuolella olevan kampanja-asetustaulukon kohdalle ja osoita suunnitelmasivulla Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus- ja Kohdeyleisöön rajatut impressiot ‑mittareita, niin näet yhteiskatselun vaikutuksen. Lue lisää Tavoittavuuden suunnittelijan mittareista.
    • Huom. Tavoittavuuden suunnittelija tukee nyt Videokatselukertakampanjoiden ennusteita. Voit nähdä ennustekäyrän ja ‑mittarit Tavoittavuus- ja Katselukerrat-välilehdiltä.
  11. (Valinnainen) Jos haluat viedä mediasuunnitelman CSV-tiedostona ennen tallennusta, klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää vaihtoehtoja ‑kuvaketta ja valitse Lataa (.csv). Tiedosto sisältää mediasuunnitelmasi viimeksi tallennetut tiedot ja tarkat mittarit. Tarkista tiedostosta Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus-, Kohdeyleisöön rajatut impressiot-, Kohdeyleisöön rajattu näyttötiheys- ja TRP-mittarit, niin näet yhteiskatselun vaikutuksen.
  12. Jos haluat tallentaa mediasuunnitelman, klikkaa oikeasta yläkulmasta Tallenna ja lisää suunnitelmalle nimi. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna kopio.

Tallennettuasi mediasuunnitelman voit käyttää sitä myöhemmin Tavoittavuuden suunnittelijassa. Kun avaat tallennetun mediasuunnitelman, sinun on päivitettävä ennuste, jotta voit nähdä eri laitteiden (tietokone, tabletti, puhelin ja yhdistetty TV) tavoittavuuskäyrät, demografiset tiedot ja impressioarviot.

Kun tallennat mediasuunnitelman kopion, kaikki suunnitelman ennusteen tiedot säilyvät samana valitsemallasi ajanjaksolla. Kun klikkaat jo päättynyttä mediasuunnitelmaa, näet suunnitelman aiemman ennusteen. Kun klikkaat vielä käynnissä olevaa mediasuunnitelmaa, voit halutessasi päivittää suunnitelman ennusteen. Jos päivität ennusteen, mediasuunnitelmalle luodaan uusi ennuste. Mikäli haluat säilyttää tämän uuden ennusteen, sinun on tallennettava suunnitelma uudelleen.

Suunnitelmasivun muokkaaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Tavoittavuuden suunnittelija.
  4. Klikkaa suunnitelmaa tai luo uusi suunnitelma.
  5. Muokkaa tuloskorttia.
    1. Klikkaa tuloskortin oikeasta yläkulmasta avattavaa Mittarit-valikkoa ja valitse Omat mittarit.
    2. Valitse tuloskorttiin haluamasi mittarit.
    3. Voit muuttaa oikealla näkyvien mittarien järjestystä vetämällä ja pudottamalla niitä haluamaasi kohtaan.
    4. Klikkaa Käytä.
  6. Muokkaa kaavion alapuolella olevan kampanjataulukon sarakkeita.
    1. Klikkaa taulukon työkalupalkin oikeasta yläkulmasta Sarakkeet.
    2. Valitse taulukkoon haluamasi mittarit.
      • Huom. Sarakkeiden mittarit on valittu valmiiksi tavoitteidesi perusteella.
    3. Voit muuttaa oikealla näkyvien mittarien järjestystä vetämällä ja pudottamalla niitä haluamaasi kohtaan.
    4. Klikkaa Käytä.
  7. Tarkista suunnitelmasivu.

Mediasuunnitelman katsominen

Tavoittavuuden suunnittelijassa voi käyttää Yhteiskatselu-mittareita. Ennusteet sisältävät dataa lisäimpressioista ja ‑tavoittavuudesta, jotka saadaan, kun mainos näkyy yhdistetyllä TV-laitteella yhtä aikaa useammalle katsojalle. Nämä mittarit eivät sisälly kampanjoihin, jotka on kohdistettu muille kuin demografisiin tietoihin perustuville tai asiasta kiinnostuneille yleisöille tai ei-tuettuihin mainosmuotoihin.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Tavoittavuuden suunnittelija.
  4. Avaa mediasuunnitelma klikkaamalla sitä taulukosta. Kun avaat tallennetun mediasuunnitelman, näet suunnitelman ennusteen kaikki tiedot valitsemaltasi ajanjaksolta. Näet myös päivän, jona ennuste on tallennettu.
    • Kun avaat jo päättyneen mediasuunnitelman, näet suunnitelman aiemman ennusteen.
    • Kun avaat vielä käynnissä olevan mediasuunnitelman, voit halutessasi muokata sitä.
  5. Tutustu mediasuunnitelman tietoihin ja mittareihin (esim. kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus ja tuhannen impression hinta). Vie hiiri suunnitelmasivulla Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus‐ ja Kohdeyleisöön rajatut impressiot ‐mittareiden päälle, niin näet yhteiskatselun vaikutuksen. Lue lisää Tavoittavuuden suunnittelijan mittareista.
  6. (Valinnainen) Jos haluat eksportoida mediasuunnitelman CSV-tiedostona, klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää vaihtoehtoja ‑kuvaketta ja valitse Lataa (.csv). Tiedosto sisältää mediasuunnitelmasi viimeksi tallennetut tiedot ja tarkat mittarit. Tarkista tiedostosta Kohdeyleisöön rajattu tavoittavuus-, Kohdeyleisöön rajatut impressiot-, Kohdeyleisöön rajattu näyttötiheys- ja TRP-mittarit, niin näet yhteiskatselun vaikutuksen.

Mediasuunnitelman muokkaaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Tavoittavuuden suunnittelija.
  4. Avaa mediasuunnitelma klikkaamalla sitä taulukosta. Jos mediasuunnitelma on edelleen käynnissä, voit muokata sitä.
  5. Klikkaa Päivitä ennuste, jos haluat päivittää mediasuunnitelman ennusteen samoilla asetuksilla. Jos päivität ennusteen, mediasuunnitelmalle luodaan uusi ennuste. Mikäli haluat säilyttää uuden ennusteen, tallenna mediasuunnitelma uudelleen.
    • Huom. Jos päivität ennen toukokuuta 2022 luodun ennusteen, se sisältää nyt myös yhteiskatselun vaikutuksen.
    1. Jos haluat muokata mediasuunnitelman kaikkien mainosmuotojen asetuksia yläpalkin hallintapaneelista, tee näin:
      • Sijainti: Valitse yläpalkista avattava Sijainti-valikko, jos haluat sisällyttää mediasuunnitelmaan tarkemman sijainnin tai sulkea sen pois suunnitelmasta.
      • Päivämäärät: Valitse yläpalkista avattava Päivämäärät-valikko ja valitse ajanjakso. Sen pituus voi olla 1–92 päivää.
      • Kohdeyleisön demografiset tiedot: Klikkaa Kohdeyleisön demografiset tiedot ja valitse Kaikki ihmiset, jos haluat kohdistaa mainonnan kaikille valitulla alueella oleville, tai Tietty ikä ja sukupuoli, jos haluat tavoittaa alueella tietyn ikäisiä tai tiettyä sukupuolta edustavia.
      • Yleisöt: Klikkaa yläpalkista Yleisöt-kohdan vierestä kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake ja lisää mediasuunnitelmaan yleisöjä tai sulje niitä pois suunnitelmasta.
      • Kokonaisuudet: Klikkaa yläpalkista avattavan Kokonaisuudet-valikon vierestä kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake ja lisää mediasuunnitelmaan kokonaisuuksia tai sulje niitä pois.
    2. Jos haluat muokata jonkin mainosmuodon asetuksia erikseen, klikkaa mediasuunnitelmasta kyseisen YouTube-mainosmuodon kohdalta Muokkaa.
      • Yleiset asetukset: Päivitä mediasuunnitelman budjetti, tuhannen impression hintatavoite ja verkosto.
      • Hinnoittelu: Valitse Huutokauppa, Varaus tai Mainoshinnasto (vaihtoehdot riippuvat kampanjatyypistä).
      • Verkostot: Jos valitset "Videokumppanit Display-verkostossa", videomainokset voivat näkyä Google Display ‑verkoston sivustoilla ja sovelluksissa. Tämä on oletuksena valittuna suunnitelmassasi. Voit muuttaa tätä ennustesivulta klikkaamalla kampanjarivikohteen vierestä "Muokkaa", jolloin Verkostot-kohdan alle tulee näkyviin valintaruutuja. Lue lisää Googlen videokumppaneista.
      • Sijainti ja demografiset tiedot: Voit muuttaa mediasuunnitelmaan valittua tarkempaa sijaintia ja demografisia tietoja. Tee se vain, jos haluat ohittaa mediasuunnitelman nykyiset mainosmuotoa koskevat asetukset.
      • Päivämäärät ja näyttötiheyden rajoitus: Voit muuttaa mediasuunnitelmaan valittuja päivämääriä ja näyttötiheyden rajoitusta. Tee se vain, jos haluat ohittaa mediasuunnitelman nykyiset mainosmuotoa koskevat asetukset.
      • Yleisöt: Voit lisätä mediasuunnitelmaan asiasta kiinnostuneita, elämäntapahtumia, omia datasegmenttejä, asiakassegmenttejä ja ostoaikeissa olevia yleisöjä. Tee se vain, jos haluat ohittaa mediasuunnitelman nykyiset mainosmuotoa koskevat asetukset.
      • Kokonaisuudet: Käytä valmiita segmenttejä, joiden avulla voit tavoittaa yleisösi paikallisesti mahdollisimman osuvalla sisällöllä. Kokonaisuuksissa voi olla esimerkiksi vuosittaisia tapahtumia, matkailua, urheilua, mediaa ja viihdettä, kauneudenhoitoa ja muotia sekä videopelejä.
      • Perhetilanne: Sisällytä mediasuunnitelmaan tai sulje siitä pois vanhemmat, muut kuin vanhemmat tai henkilöt, joiden perhetilanne on tuntematon.
      • Laitteet: Sisällytä mediasuunnitelmaan tietokoneet, tabletit, mobiililaitteet tai yhdistetyt TV-laitteet tai sulje näitä laitteita pois mediasuunnitelmasta.
      • Sisällön poissulkemisasetukset ja mainoskäytännöt: Tarkista mahdolliset tilitason sisällön poissulkemiset ja mainostuskäytännöt, jotka sisältyvät ennusteeseesi.
  6. Kun olet tehnyt haluamasi muutokset, luo mediasuunnitelmalle uusi ennuste klikkaamalla Käytä.
  7. (Valinnainen) Siirry tavoittavuuskäyrän alapuolella olevaan taulukkoon ja klikkaa pluspainiketta Add, niin voit lisätä mediasuunnitelmaan uuden mainosmuodon.
    1. Klikkaa Lisää mainosmuoto ja valitse haluamasi vaihtoehto.
    2. Lisää suunniteltu budjetti.
    3. Klikkaa Käytä.
  8. Tallenna muokattu mediasuunnitelma klikkaamalla Tallenna.
  9. Jos haluat tallentaa muokatun mediasuunnitelman erikseen, klikkaa Kopioi ja lisää suunnitelmalle nimi. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna kopio.
  10. Jos haluat ladata tai poistaa mediasuunnitelman, klikkaa Tavoittavuuden suunnittelijan oikeasta yläkulmasta Lisää vaihtoehtoja ‑kuvaketta ja valitse haluamasi vaihtoehto.

Mediasuunnitelman tallentaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Tavoittavuuden suunnittelija.
  4. Avaa mediasuunnitelma klikkaamalla sitä taulukosta.
  5. Tallenna mediasuunnitelma klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Tallenna.

Varaushinnoittelun lisääminen mediasuunnitelmaan

Varauskampanjat ovat joidenkin mainostajien saatavilla. Jos haluat ostaa varausmainoksia Google Adsissa tai käyttää Display & Video 360:n Pikavarausta, ota yhteyttä Googlen myyntiedustajaan.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Työkalut-kuvaketta Tools Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Suunnittelu-valikkoa.
  3. Klikkaa Tavoittavuuden suunnittelija.
  4. Avaa mediasuunnitelma klikkaamalla sitä taulukosta. Jos mediasuunnitelma on edelleen käynnissä, voit muokata sitä.
  5. Klikkaa Päivitä ennuste, jos haluat päivittää mediasuunnitelman ennusteen samoilla asetuksilla.
  6. Siirry tavoittavuuskäyrän alapuolella olevaan kampanja-asetustaulukkoon ja klikkaa YouTube-mainosmuodon vierestä Muokkaa.
    • Voit myös osoittaa tavoittavuuskäyrän alapuolella olevan taulukon Hinnoitteluvaihtoehdot‑kohtaa ja klikata kynäkuvaketta Muokkaa asetusta, kynäkuvake.
  7. Valitse avattavasta Hinnoittelu‑valikosta Varaus ostaaksesi tavoittelemasi määrän impressioita kiinteään tuhannen impression hintaan.
  8. Klikkaa Käytä.
    Tavoittavuuden suunnittelija ei tue joitakin varauksen kautta saatavilla olevia kohdistus- ja poissulkemisvaihtoehtoja. Lue lisää Varausvideokampanjan luomisesta.