Opret en YouTube-medieplan i Planlægningsværktøj for rækkevidde

Hvis du vil anmode om adgang til Planlægningsværktøj for rækkevidde for din Google Ads-konto, skal du bruge denne formular. Selvom du anmoder om adgang, er der ingen garanti for, at du får adgang til Planlægningsværktøj for rækkevidde. Hvis du bliver godkendt, sender vi dig en mail, når du har fået adgang.

Du kan bruge Planlægningsværktøj for rækkevidde til at oprette, gennemgå og redigere en medieplan. Du kan oprette din egen medieplan eller give Planlægningsværktøj for rækkevidde tilladelse til at vælge annonceformater i medieplanen for dig.

Vejledning

Opret en ny medieplan

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst til højre i Google Ads.
  3. Vælg Planlægningsværktøj for rækkevidde.
  4. Klik på plusikonet for at oprette en ny medieplan.
  5. Vælg dine indstillinger for medieplan:
    • Placering: Vælg, hvor dine annoncer skal vises for personer, der befinder sig på (eller viser interesse for) en geografisk placering. Klik på rullemenuerne Land/region og Valuta for at angive det land/den region og den valutatype, du vil bruge i din medieplan. Som standard er medieplanen angivet for det land og den valuta, der er angivet på din Google Ads-konto.
      • (Valgfrit) Klik på rullemenuen Underplacering for at målrette mod en bestemt by, stat eller provins eller et bestemt byområde. Dette er kun muligt for nogle lande og områder.
    • Demografiske oplysninger: Vælg Alle personer (for at målrette mod alle på det valgte sted) eller Bestemt alder eller køn (for at målrette mod en bestemt aldersgruppe eller et bestemt køn på det valgte sted).
      • Bemærk! Planlægningsværktøj for rækkevidde understøtter ikke målretning mod mindreårige eller aldersgruppen for 13-17 år. Al målretning efter aldersgruppe skal være mod 18 år eller ældre.
    • Målgrupper: Vælg de målgrupper, du vil vise dine annoncer til. Du kan målrette mod følgende målgruppetyper: Interessebaseret målgruppe, tilpasset interessebaseret målgruppe, målgrupper i markedet og målgrupper i forbindelse med livsbegivenheder.
    • Datoer: Vælg datointervallet for din medieplan. Du kan vælge et datointerval fra 1 til 90 dage.
  6. Klik på pilen for at udvide sektionen "Annoncepræferencer", og vælg, hvordan Planlægningsværktøj for rækkevidde skal modellere din medieplan:
    • Vælg dit eget produktmiks: Vælg denne mulighed, hvis du vil vælge annonceformater til medieplanen. Klik på rullemenuen for at vælge et annonceformat, og angiv derefter budgettet. Klik på Tilføj endnu et, hvis du vil føje flere annonceformater til medieplanen.
    • Få hjælp til at finde det rette produktmiks: Vælg denne mulighed, hvis du vil have Planlægningsværktøj for rækkevidde til at anbefale annonceformater til medieplanen. Angiv det beløb, du har til hensigt at bruge, eller det måleksponeringspunkt (TRP), du vil opnå, og vælg derefter det annoncemateriale, der er inkluderet i din kampagne (6 sek., 15/20 sek., der ikke kan springes over, 15/20 sek., der kan springes over, eller > 30 sek.). Du kan også begrænse dine placeringer til Kun YouTube Select.
  7. Klik på Vis prognose. Planlægningsværktøj for rækkevidde opretter en medieplan, der indeholder YouTube-annonceformater.
  8. (Valgfrit) Hvis du vil eksportere din medieplan til en CSV-fil, inden du gemmer, skal du klikke på ikonet Flere valgmuligheder  i øverste højre hjørne og derefter klikke på Download (.csv). CSV-filen indeholder de senest gemte oplysninger og detaljerede metrics for din medieplan.
    • Du kan også klikke på Lav en kopi for at sammenligne en medieplan med en anden medieplan.
    • Hvis du vil bruge diagrammerne i medieplanen til en præsentation (eller lignende), skal du tage et screenshot af tabellerne i medieplanen med din computers screenshotfunktion.
  9. Du kan gemme medieplanen ved at klikke på Gem øverst til højre. Indtast derefter et navn til planen. Klik på Gem kopi, når du er færdig.

Når du har gemt medieplanen, kan du få adgang til den igen via Planlægningsværktøj for rækkevidde. Når du åbner en gemt medieplan, skal du opdatere prognosen for at gennemgå kurven for rækkevidde, de demografiske oplysninger og eksponeringsvurderinger for forskellige enheder (computer, tablet, mobilenhed og tilsluttet tv).
Når du gemmer en kopi af en medieplan, bevarer den alle prognoseoplysningerne for medieplanen i det datointerval, du har valgt. Når du klikker på en medieplan, der er afsluttet, vil du få vist den historiske prognose for medieplanen. Når du klikker på en medieplan, der stadig er i gang, har du mulighed for at opdatere prognosen for medieplanen. Hvis du vælger at opdatere prognosen, genererer den en ny prognose for medieplanen, og du skal gemme medieplanen igen for at beholde de nye prognoseoplysninger.

Gennemgå en medieplan

1. Åbn Planlægningsværktøj for rækkevidde.
  2. Klik på en medieplan i tabellen for at åbne den. Når du åbner en gemt medieplan, viser den alle prognoseoplysningerne for medieplanen i det datointerval, du har valgt. Den viser også den dato, hvor prognosen blev gemt.
    • Når du åbner en medieplan, som er afsluttet, vil du få vist den historiske prognose for medieplanen.
    • Når du åbner en medieplan, som stadig er i gang, har du mulighed for at redigere planen.
  3. Gennemgå oplysninger og metrics i medieplanen (f.eks. rækkevidde i målgruppe og CPM). Få flere oplysninger om metrics i Planlægningsværktøj for rækkevidde.
  4.  (Valgfrit) Hvis du vil eksportere din medieplan til en CSV-fil, skal du klikke på ikonet Flere valgmuligheder  i øverste højre hjørne. Klik derefter på Download (.csv). CSV-filen indeholder de senest gemte oplysninger og detaljerede metrics for din medieplan.
    • Du kan også klikke på Lav en kopi for at sammenligne en medieplan med en anden medieplan.
    • Hvis du vil bruge diagrammerne i medieplanen til en præsentation (eller lignende), skal du tage et screenshot af tabellerne i medieplanen med din computers screenshotfunktion.

Rediger en medieplan

1. Åbn Planlægningsværktøj for rækkevidde
  2. Klik på en medieplan i tabellen for at åbne den. Hvis medieplanen stadig er i gang, kan du redigere den.
  3. Klik på Opdater prognose for at opdatere prognosen for medieplanen med identiske indstillinger. Hvis du vælger at opdatere prognosen, genererer den en ny prognose for medieplanen, og du skal gemme medieplanen igen for at beholde den nye prognose.
  4. Gå til tabellen under kurven for rækkevidde, og klik derefter på knappen Rediger ud for et YouTube-annonceformat i din medieplan.
    • Generelle indstillinger: Opdater budgettet, mål-CPM og netværket for medieplanen.
    • Sted og demografiske oplysninger: Foretag ændringer af stedet og de demografiske oplysninger for medieplanen. Du skal kun gøre dette, hvis du vil tilsidesætte medieplanens nuværende indstillinger for annonceformatet.
    • Datoer og frekvensgrænse: Foretag ændringer af datoerne og de demografiske oplysninger for medieplanen. Du skal kun gøre dette, hvis du vil tilsidesætte medieplanens nuværende indstillinger for annonceformatet.
    • Målgrupper: Tilføj interessebaseret målgruppe og målgruppe i markedet i medieplanen. Du skal kun gøre dette, hvis du vil tilsidesætte medieplanens nuværende indstillinger for annonceformatet.
    • Forældrestatus: Inkluder eller ekskluder forældre, personer uden børn eller personer, hvis aktuelle forældrestatus er ukendt, i medieplanen.
    • Enheder: Inkluder eller ekskluder computere, tablets, mobilenheder eller tilsluttede tv-enheder i din medieplan.
    • Indstillinger for indholdsekskludering: Gennemgå eventuelle indholdsekskluderinger på kontoniveau i din prognose.
  5. Når du er færdig med at foretage ændringer, skal du klikke på Anvend for at generere en ny prognose for medieplanen.
  6.  Hvis du vil gemme medieplanen, skal du klikke på Gem og derefter indtaste navnet til din plan. Klik på Gem kopi, når du er færdig.
  7. Hvis du vil downloade, slette eller oprette en kopi af din medieplan, skal du klikke på ikonet Flere valgmuligheder øverst til højre i Planlægningsværktøj for rækkevidde og derefter vælge en valgmulighed i menuen.